Bloggersdilemma

dilemma

Ik wil vandaag toch even een kwestie aan te kaak stellen die mij al langer bezighoudt, maar die ik niet eerder met jullie heb durven delen. Of nou ja, durven is misschien een groot woord maar dit moet me toch even van het hart..

Wat mij namelijk de laatste tijd enorm opvalt én bezighoudt is dat er een enorm verschil is in hoe mijn verschillende artikelen gelezen worden. Zo kwam er gisteren een artikel online waar ik uren werk ik heb gestoken wat betreft foto’s maken, foto’s nabewerken, teksten verzinnen, collage’s maken, informatie over alle producten verzamelen, en ga zo maar even door. Bekijk ik aan het einde van de dag de statistieken, blijkt dat dit artikel nog geen 400 keer gelezen is. Voor jullie beeldvorming: normaal gesproken wordt een artikel tussen de 1500 en 2000 keer gelezen. En wat voor artikelen bedoel ik dan? Nou, de artikelen waar ik het minste tijd in heb gestoken. Dus de artikelen waarin ik een een verslagje schrijf van het kinderdagverblijf bijvoorbeeld, of waarin ik uiteen zet wat ik die week gegeten heb, of waarin ik weer eens 10 anekdotes aanhaal van mijn bevalling, of andere artikelen waarin in een persoonlijke kwestie aan de kaak stel.. Waarschijnlijk dit artikel ook;-)

En dat stelt mij voor een dilemma. Want zeg nu eerlijk, als blijkt dat de beauty-artikelen (waar ik wat betreft het maken misschien wel het meeste van geniet) zo veel minder gelezen worden, wie ben ik om daar dan nog mee door te gaan? Waarom zou ik dan niet alleen nog maar over persoonlijke zaken schrijven en over ervaringen van het moederschap?

Dat brengt mij terug bij het punt dat ik ooit begonnen ben met een beautyblog, omdat ik het  leuk vond om over beauty te schrijven en omdat ik de hele dag door tegen wie het maar wilde horen advies uitbracht over wat voor mascara, blush of foundation ze moesten kopen. Omdat beauty mijn hobby is. En ik er gewoon geen genoeg van kan krijgen.

En natuuuuurlijk ga ik daarom niet stoppen met het schrijven over beauty, maar soms doet het me een beetje pijn dat moeite niet altijd beloond wordt met goede statistieken en een leuke hoeveelheid comments. Dit gezegd hebbende realiseer ik me dat dit hele stukje als een lul op een slagroomtaart slaat *kuch*. Want wat hebben jullie eraan om dit te weten?

Nou ja misschien, als je lief voor me wilt zijn dat je dan voor de moeite die ik heb gedaan voor het artikel van gisteren gewoon even een kijkje wilt nemen…Hihi 😉 En nee dat artikel is niet gesponsord, betaald, of wat dan ook maar gewoon eentje die wat extra aandacht verdient.

Herkennen andere bloggers dit? Dat de artikelen waar je de minste moeite in gestoken hebt, het beste gelezen worden?

Dit vind je misschien ook leuk

42 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  22/10/2015

  Heel herkenbaar! Ik vind dit net als jij heel jammer maar ik snap het wel. Mensen willen nou eenmaal het liefst persoonlijkheid terugzien op een blog, en laten we eerlijk zijn: een review van een lipgloss is dat minder. Niet voor niets ging jouw bevallingsverhaal viral! En worden de sneak peeks van Misslipgloss zo idioot goed gelezen. Ik besteed ook uren aan mijn foto’s, maar als ik dan zie dat een blogje over mijn tweeling dat ik in een kwartier heb getikt en waar geen foto aan te pas komt 10x beter scoort, denk ik ook: oké….
  Ik zou gewoon altijd voor die balans zorgen, precies hoe je nu al doet eigenlijk.
  Carlijn onlangs geplaatst…Koud buiten? Vervang je crème door olieMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  22/10/2015

  Dit gebeurt inderdaad regelmatig wel, heel herkenbaar dus! Haha…enne ik ga je artikel van gisteren gelijk even bekijken 😉
  Marloes onlangs geplaatst…KIKO Velvet Mat Lipstick Dark BerryMy Profile

 • Reageren
  Mieke
  22/10/2015

  Voor mij geldt zeker de afwisseling!

  Alleen zoals product/merk van gister zegt mij niet zoveel, dus lees ik het ook niet.
  Ik lees graag beauty, mr dan over low-end merken van bv kruidvat en etos. Of high-end “bekende” producten die een plaats op je blog ook echt verdienen qua kwaliteit en uitvoering wat het product “kan”.

  Hopelijk beetje duidelijk in m’n uitleg!
  Lees graag met veel plezier je blog!
  Succes xx

 • Reageren
  Sara
  22/10/2015

  Leuk article en Ik herken het als lezer. Ik sla de blogs met reviews en nieuwe collecties vaak over. De persoonlijke verhalen daarentegen vind ik heel interessant en daar kan ik echt van genieten. Toen er nog niet zoveel blogs waren, las ik wel meer beautyblogs en bekeken ik beauty filmpjes op youtube. Nu gaat het vaak over trucjes die ik al ken of nieuwe collecties. Dat laatste boeit me niet zo meer, omdat ik nu meer dan voldoende heb. Het persoonlijke vind ik veel interessanter, omdat ik bijvoorbeeld ook ‘jong’ moeder wil worden.

 • Reageren
  Elize
  22/10/2015

  Ik herken het deels. Het zijn bij mij vooral bepaalde categorieën die meer of minder gelezen worden, maar het is redelijk onafhankelijk van hoeveel werk erin heeft gezeten. Daarbij worden de minder gelezen categorieën soms wel weer heel goed gevonden op Google. Dus op de korte termijn zijn die statistieken soms teleurstellend, maar op de lange termijn niet. Ik zou me er in ieder geval niet te veel van aantrekken 😉
  Elize onlangs geplaatst…De leukste glutenvrije blogs van septemberMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  22/10/2015

  Ik snap dat het een beetje zuur is BUT don’t blame me ben hier elke dag (oke bijna elke dag ;-)).

  Ga vooral zo door, er zal vast nog wel geklikt worden op alle artikelen die tot nu nog niet zoveel aandacht hebben gekregen thanks to Google.
  Nesrin onlangs geplaatst…10 jaar getrouwd (over liefde, vechten, de jurk & de middelvinger)My Profile

 • Reageren
  Laura Kaarsemaker
  22/10/2015

  Ik vind de make-up echt super leuk om te lezen, maar dat komt omdat ik echt addicted ben to make up. Dus vind het altijd leuk om te lezen hoe je het doet, wat jij de beste merken vindt. Ik heb na aanleiding van jou blogs ook heel veel make-up geprobeerd! Echt super leuk. Maar ook qua moederschapsblogs en persoonlijke blogs, vind ik je zo leuk schrijven dat ik altijd eigenlijk alles wel lees! Dus ga alsjeblieft vooral zo door !! ?
  Laura Kaarsemaker onlangs geplaatst…BloggersdilemmaMy Profile

 • Reageren
  Pam
  22/10/2015

  Om eerlijk zijn er bij persoonlijke artikelen veel meer raakvlakken, e dat spreekt aan. Daar kun je je in herkennen en doet iets met je.
  Een leuke lipgloss of iets anders? Ja heel erg leuk, maar daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Tuurlijk zijn er sommige artikelen die ik daarin wat leuker vind, zoals de huismerk producten die het dan heel erg goed blijken te doen. Of andere uitzonderlijke dingen, maar voor een algemene indruk van een product koop ik het liever zelf, of raadpleeg ik google eerst. Waarnaar je op een hoop reviews uitkomt.
  Ook had ik het gevoel, maar misschien is dat alleen mijn kijk er op, dat je met je afvalblogs echt totaal de verkeerde kant op gaat/ging. Pielen over een kilo meer of minder kan je denk ik beter voor jezelf houden. Want aan de ene kant zijn er een hoop vrouwen die wel met meer dan alleen een kilo te worstelen hebben, en bij het zien van je bikinifoto’s en onderstaande tekst direct in een vervelende gedachtegang keren. Aan de andere kant hoop ik dan dat je ook jonge lezers van je blog hebt, die dan wel weer veel meer geïnteresseerd zijn in je beautyblogs. En als die zo een stukje zien hoef ik niet nader te vertellen wat daarmee kan gebeuren…
  Je hebt een prachtig lijf, vertrouw daar op!
  Ik wil je absoluut geen vervelend gevoel geven! Want vind dat je hartstikke leuk schrijft.

  Misschien vind de oude (bevallings) garde het leuke als je bijv. ook lijstjes gaat maken van beautyproducten. Zoals 10 beste dit of dit..
  Of misschien wat vrienden zoeken met andere huidtypen en daar op gaan experimenteren met een leuk verslag. Zodat andere ook zien: hé, als dat bij haar zo werkt misschien bij mij dan ook.
  Of iemand met een wat donkere huid, hoe pak je dat aan.
  Of acne, het welbekende pannekoeken gezicht bij te jonge meisjes (met tips en trics).
  Ik probeerde alleen even mee te denken;)

  Succes!

 • Reageren
  Andrea
  22/10/2015

  haha, Sanne has no shame in her game, gewoon mensen opnieuw artikel onder de neus duwen, legendarisch dit ?
  Herkenbaar trouwens, blogjes waar ik heel veel tijd en zorg ik steek slaan niet zo aan, terwijl persoonlijke dingen, met name over mijn gezin op een of andere manier veel boeiender zijn. Ook blogjes met top tien dit, of top tien dat zijn extreem populair, click bait…
  Maar, ik haal troost uit het feit dat goede blogs blijven staan, en mensen die iets googelen er uiteindelijk toch terecht komen.
  Andrea onlangs geplaatst…HOUSE OF JAMIEMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  22/10/2015

  Persoonlijke artikelen met veel herkenning worden altijd het beste gelezen. Maar wat je niet moet vergeten: schrijf over waar jij over schrijven wilt, waar jouw passies liggen. Ik denk dat dat belangrijker is dan te kijken naar wat het beste gelezen wordt. Maar gekykkig geef je ook aan niet te stoppen met schrijven over beauty enzo.

  Persoonlijk vind ik persoonlijke blogjes het leukst en mooist im te lezen want….die zul je nergens anders lezen, daarin ben je altijd uniek.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hoe mooi kan het leven zijn?My Profile

 • Reageren
  Ilse
  22/10/2015

  Ik reageer normaal eigenlijk nooit, maar wilde toch even aangeven hoe ik je blog lees. Ik volg via Bloglovin en ik volg je vooral voor de persoonlijkere verhalen, puur omdat ik beauty niet super interessant vindt, maar je schrijfstijl en openheid spreekt me wel sterk aan! Het artikel van gisteren had ik dus inderdaad ook overgeslagen. Ik heb er net naar gekeken, en hoewel je inderdaad goed aan het artikel kunt zien dat er veel tijd aan is besteed en veel liefde in zit is het onderwerp toch niet echt voor mij 🙂

 • Reageren
  Sandra
  22/10/2015

  Dat is inderdaad erg zuur. Vooral in het begin toen ik blogde had ik dat gevoel heel vaak, maar nu lijkt het de laatste tijd steeds minder vaak voor te komen. Ik ga je blog van gister gelijk even bekijken, aangezien ik die nog niet heb gelezen. Ik lees bijna alles van je hoor! Schrijf gewoon over dingen die je zelf leuk vind om over te schrijven. Ik snap dat hoeveelheid comments en views super leuk is, dat vind ik zelf ook, maar vergeet niet dat het plezier in schrijven ook belangrijk is! 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Maleisië #1 | Kuala LumpurMy Profile

 • Reageren
  Manon
  22/10/2015

  Ik snap je! Maar je persoonlijke verhalen zijn gewoon altijd zo heerlijk herkenbaar en grappig, ik denk dat ze daarom zo graag worden gelezen

 • Reageren
  Tamara
  22/10/2015

  Ja helaas absoluut erg herkenbaar. Ik had gister en eergister een artikel waar ik echt voor was gaan zitten en echt had verwacht dar het goed gelezen zou worden, maar niet dus…

  Terwijl ik als ik in 5 min een blog schrijf omdat ik nog niks voor de volgende dag heb, ineens geel veel bezoekers heb. Raar is dat
  Tamara onlangs geplaatst…Mama? Waarom krijg ik geen playstation in mijn schoen?My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  22/10/2015

  Ik snap je! Ik heb inderdaad soms artikelen die gewoon uit me rollen en duizenden keren bekeken worden, maar soms ook iets waar je veel moeite in hebt gestoken die het minder doen. Je kunt het soms niet voorspellen, maar persoonlijke artikelen scoren idd erg goed :). En ik heb je artikel van gisteren gelezen hoor!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Essence Merry berry kerstcollectieMy Profile

 • Reageren
  Suzanne
  22/10/2015

  Ik denk dat het komt omdat er al zoveel beautyblogs zijn. Mensen scannen dan even je artikeltje en dan weten ze genoeg. Dat er veel werk in zit, zien ze niet. En daarnaast is het gewoon vaak zo dat persoonlijke artikelen beter scoren, want zo kunnen de mensen even lekker in jouw leventje spieken 😉
  Suzanne onlangs geplaatst…Hoera, ik ben jarig!My Profile

 • Reageren
  Saskia
  22/10/2015

  Hoi, ik ben zelf geen blogger maar lees wel veel blogs. Ik lees juist niet de verhalen over bevallen en moeder zijn, aangezien ik zelf geen kinderen heb en ook geen kinderwens heb. Beauty artikelen vind ik juist wel altijd leuk om te lezen. ik heb nog even naar je artikel van gister gekeken en de reden dat ik hem dan “skip” ligt aan het merk wat je reviewt. Ik vond de foto’s wel heel mooi maar sommige merken spreken me gewoon niet zo aan. Ik heb dat ook wel bij andere bloggers die tegenwoordig alleen nog maar bloggen over hele dure merken. Die sla ik de laatste tijd ook sneller over. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en ik zou zeker niet stoppen met iets wat je zo leuk vindt om te doen. Dat is toch ook heel belangrijk!

 • Reageren
  Elisabeth
  22/10/2015

  Ja ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Al is bij mij slecht gelezen eerdeer 50x. 400x I WISH! Maar worden die review niet gevonden via Google? Dat heb ik met sommige artikelen, worden ze niet veel gelezen op de eerste dagen op mijn blog, maar soms wel ng dagelijks of wekelijks via Google…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Het is best fijn af en toe ziek te zijnMy Profile

 • Reageren
  Eva
  22/10/2015

  Ik zal bekennen dat ik ook alleen je persoonlijke artikelen lees! Heb jarenlang beautyblogs gevolgd en daar ben ik nu een beetje klaar mee, heb het idee dat ik alles al wel eens voorbij heb zien komen. En net een nieuwer product van een lijn bv wekt dan niet direct interesse. Jouw sterke punten zijn jouw scherpte, eerlijkheid en humor in persoonlijke artikelen.

 • Reageren
  Anneleen
  22/10/2015

  Ik snap dat je hierin teleurgesteld bent. Als je ergens veel tijd/moeite in steekt, is het nog leuk te merken dat het niet zo gewaardeerd wordt door je lezers. Ik heb dit blogje niet gelezen, omdat ik nu eenmaal een vrouw heb die zo goed als niet geïnteresseerd is in make-up, daarom slaag ik dit over op jouw blog. Dit wilt helemaal niet zeggen dat het geen goed of mooi artikel is, het is eerder een persoonlijke keuze
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageren
  Odile
  22/10/2015

  Ja heeel herkenbaar! Soms best frustrerend maar it is what it is. Ik merk dat persoonlijke stukjes die over mijn leven gaan vaak het beste worden gelezen. Dan denk ik ook wel eens: uh hoe boeiend is dit nou? Haha!
  Odile onlangs geplaatst…Review: Allerhande boxMy Profile

 • Reageren
  Angela Lodder
  22/10/2015

  Ik ben je gaan volgen toen ik zwanger was en jij net bevallen! Ik vond het heerlijk om je verhalen te lezen en dat doe ik dus nu nog 😉 Niks ten nadele van al je andere artikelen, ook leuk, maar daar ligt mijn interesse dan weer niet! Moet helaas make-uploos door het leven, omdat mijn huid het gewoon niet kan verdragen! Succes en ik volg je met plezier!

 • Reageren
  saskia
  22/10/2015

  Ik vind het echt tof dat je dit zo opschrijft en vertelt. Ik kan me voorstellen dat het teleurstellend is als je zo veel werk steekt in een artikel en dit uit de statistieken niet blijkt. Ik heb een beetje hetzelfde, Mijn persoonlijke blogjes worden heel goed gelezen en mijn beauty dingetjes minder. Omdat ik beauty gewoon leuk blijf vinden ga ik er gewoon mee verder, maar soms herken ik het gevoel welke je omschrijft wel een beetje ja.
  saskia onlangs geplaatst…7x Fabulous mamaMy Profile

 • Reageren
  Laura
  22/10/2015

  Ik lees jouw persoonlijke blogs ook eigenlijk eerder. Ik vind je beauty blogs leuk maar dat hebben al veel bloggers. Ik vind beauty zelf leuk maar niet WoW zeg maar! Dus daarom waardeer ik jouw persoonlijke stukjes, humor en schrijfstijl veel meer ?

 • Reageren
  Chahrazad
  22/10/2015

  Ik herken dit ook heel erg. Sommige simpele artikelen vallen heel goed in de smaak, terwijl andere artikelen waar ik meer tijd in heb geïnvesteerd juist veel minder worden gelezen.
  Chahrazad onlangs geplaatst…Serie TagMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  22/10/2015

  Een goede balans is denk ik belangrijk. Ik sla de artikelen over beauty ook over, maar lees je persoonlijke artikelen wel graag.
  Saskia onlangs geplaatst…Appartementen Thalassa – Santa SusannaMy Profile

 • Reageren
  Eline
  22/10/2015

  Ja hoor, heel herkenbaar! Mijn persoonlijke artikelen ‘scoren’ ook veel beter dan wanneer ik over beauty of fashion blog. Men vindt het vaak toch leuker om persoonlijke verhalen te lezen en niet iedereen (ik wel hoor :-)) is geïnteresseerd in een nieuwe lipstick. Die vinden stinkende luiers leuker hihi 😉
  Eline onlangs geplaatst…Would Love to Wear: black, black, blackMy Profile

 • Reageren
  Milou
  22/10/2015

  Ik snap wel dat het verschil pijn doet. Maar 400 is ook nog best veel toch? 😉 Nee even zonder grappen. Eerlijk is eerlijk, ik lees het liefst je mama artikelen en je persoonlijke artikelen. Ik denk dat het hele ouderschap gewoon heel boeiend is om te lezen! Ik heb dan wel een veel kleinere blog, maar bij mij gebeurde ongeveer het volgende. In mijn topmaand het afgelopen blogjaar, kwamen 1500 mensen mijn artikelen lezen. Ik schreef die maand iedere dag een artikel waar ik veel tijd in stak. Daarna blogde ik even niet meer. In augustus plaatste ik één artikel online, over het feit dat ik zwanger ben. Een snel getypt artikel vol emotie en bol staand van de spelfouten. (Au!) Aantal bezoekers die maand? 3000! Het dubbele dus van de beste maand het afgelopen jaar. Wat je hiermee moet? Ik weet het ook niet. Maar ik snap je frustratie en toch begrijp ik de lezer ook. Moeilijk moeilijk!
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 18 tot 21, mini voetballer, diabetes en de 20 weken echo!My Profile

 • Reageren
  Karen
  22/10/2015

  Ja, hier ook hoor. Alsof de artikelen die ik even snel heb geschreven luchtiger en daardoor leesbaarder zijn of zo. Ik blog al 15 jaar en het is ook altijd zo geweest. De moraal van het verhaal: minder tijd in je blog stoppen 😉
  Karen onlangs geplaatst…8 redenen om een vriendschap te verbrekenMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  22/10/2015

  Als een lul op een slagtoomtaart ?
  Ik vind het ook herkenbaar! Ik kan er soms geen peil op trekkenwaarom het ene wel aanslaat en het andere niet… 🙁
  Bregje onlangs geplaatst…Groot nieuws!My Profile

 • Reageren
  Mickey
  22/10/2015

  Ik probeer te posten wat IK leuk vind, ik schrijf in eerste instantie voor mezelf. Natuurlijk is het leuk als andere mensen dat ook leuk vinden en waardering tonen voor een blog waar je bloed zweet en tranen in hebt gestopt, maar uiteindelijk is het alleen vol te houden als ik er enthousiast van word denk ik. Dus als jij lekker over lipglossjes wil schrijven, moet je dat gewoon doen denk ik! Doen waar jij blij van wordt! Maar hé wat weet ik er nou van…… 400 lezers daar droom ik al van!
  Mickey onlangs geplaatst…Review: Nepal Boots van TomsMy Profile

 • Reageren
  Yvonnelaura
  22/10/2015

  Ik denk dat artikelen waar je meer tijd in steekt minder worden gelezen omdat deze specifieker zijn en dus voor een kleinere doelgroep belangrijk.

  Iets ‘simpelere’ artikels als lijstjes, veel plaatjes en andere ‘algemene / makkelijk op te nemen’ artikels zijn voor meer mensen ‘interessant’ omdat meer mensen hier iets mee kunnen.

  Neem mijn artikelen: een artikel als ’10 mooie uitzichten over de hele wereld’ kost voor mij weinig inspanning: weinig tekst etc. maar wordt toch enorm veel gedeeld. Een artikel als ‘Mijn weekend in Dublin’ of iets degelijks wordt minder gelezen omdat een stuk minder mensen op DAT moment geïnteresseerd zijn in Dublin.

  Als ik het op mijn situatie kijk denk ik niet dat pageviews belangrijker zijn. Want mensen die dat artikel van Dublin hebben gelezen gaan waarschijnlijk binnenkort naar Dublin en hebben hier veel meer aan dan een standaard inspiratie artikel.

  Pageviews vertellen niet altijd iets over de waarde van een artikel.

  Daarbij: schrijf over wat je leuk vind en waarover jij graag wilt schrijven. Anders is de lol er zo vanaf.

 • Reageren
  Fabian
  22/10/2015

  Inderdaad waar. Ik zie dit ook vaak terug in mijn statistieken. Toch zal ik er altijd door mee gaan, want je moet wel blijven schrijven wat je zelf leuk vind.
  Fabian onlangs geplaatst…Let’s Get Very Personal 1/3 (blog tag)My Profile

 • Reageren
  Marion
  22/10/2015

  Hi Sanne,

  Wat jammer dat je zo veel energie in een artikel leest en dan niet de gewenste lezers hebt!
  Als ik je advies mag geven, ga gewoon door moet met het schrijven van de blogs die jijzelf leuk vind. Je enthousiasme en oprechtheid komt duidelijk naar voren en dat is onder andere 1 van de redenen waarom ik je volg.

  Ik heb je blog gevonden tijdens mijn zwangerschap en vond de beauty artikelen ook ontzettend leuk. Nu ik bevallen ben heb ik niet meer zoveel tijd om alles te lezen en ben ik wat minder bezig met de nieuwste beauty artikelen. Persoonlijke artikelen lezen net even wat makkelijker weg en ik vind het fijn om mezelf te herkennen in sommige dingen.

 • Reageren
  Gea
  22/10/2015

  Zeker herkenbaar, maar gewoon door gaan met onderwerpen waar jij graag zelf over schrijft. Tenslotte is het jou blog 🙂

 • Reageren
  Milou
  22/10/2015

  Oeh wat Yvonnelaura zegt is wel een goede! Een persoonlijk artikel is gezellig en wordt misschien meer gelezen, maar een beautyartikel (in jouw geval) heeft meer wáárde! Het wordt misschien minder gelezen, maar voor de mensen die het lezen heeft het wel een adviserende ‘rol’ zeg maar. En dat is wel heel belangrijk!
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: week 18 tot 21, mini voetballer, diabetes en de 20 weken echo!My Profile

 • Reageren
  Ellen
  22/10/2015

  Ik bezoek je website door je bevallingsverhaal. Je bent daar zo open en eerlijk over en dat waardeer ik enorm. Voor de beauty bezoek ik andere bloggers en jouw site bezoek ik voor de persoonlijke en eerlijke mening.

 • Reageren
  Joke
  23/10/2015

  Tijdens mijn zwangerschap ben ik toevallig eens uitgekomen op jouw post “Wat niemand vertelt over de eerste maand met een baby” en die vond ik zo leuk dat ik je andere baby-gerelateerde posts ben blijven volgen. Mijn zoontje is trouwens ongeveer 6 maanden jonger dan jouw zoontje, waardoor veel van wat je schrijft heel herkenbaar is!
  De beauty-gerelateerde dingen interesseren mij gewoon niet, vrees ik… Maar om jou een plezier te doen heb ik het artikel van gisteren toch eens even bekeken 🙂

 • Reageren
  angelique
  23/10/2015

  Heel erg herkenbaar! De artikelen waarvan je denkt “Dat gaan ze vast leuk vinden” worden het minst gelezen en minst op gereageerd terwijl artikelen waarbij je gewoon even je hart wilt luchten het enorm goed doen!
  angelique onlangs geplaatst…Shoplog | Enschede 21 oktMy Profile

 • Reageren
  Jeapiebel
  26/10/2015

  Het is zo herkenbaar je verhalen. Het artikel waarin ik veel tijd insteek wordt minder gelezen dan het artikel waar ik van wijze van spreken 5 minuten in elkaar zet. En ik denk dat wij veel beauty blog hebben en dat betekent ook dat het minder uniek wordt. Al schrijf ik er zelf ook over af en toe. Ik ben een vrouw, die graag mooi willen zijn. Kan er niets aan doen. Ik vind persoonlijk blog mooi, maar als ik alleen maar persoonlijke verhalen ga lezen op een gegeven moment ben ik dat ook zat. Ik ben dan blij om review van mooie producten weer te lezen. En dat persoonlijke verhaal moet ook toevallig bij je levensfase passen, denk ik. Zoals mijn kinderen van 12 en 9 al zijn uitgegroeid van de babyperiode. Dan lees ik ook minder vaak moederblog. Ik volg er wel een paar. Ik ben met Karen eens 15 jaar ervaring met bloggen en minder tijd er aan besteden.

 • Reageren
  Linda | One Day Trip
  30/10/2015

  Absoluut! Artikelen waar de minste tijd in zit, en die ik spontaan heb geschreven, worden het best gelezen. Dit zijn inderdaad de meer persoonlijke artikelen…

 • Reageren
  Nadia
  31/10/2015

  Jammer is dat! Ik vind je persoonlijke artikelen het leukst en bekijk niet elk beauty-artikel maar dat komt omdat ik niet een enorme beautyfreak ben. De laatste tijd wel wat meer, maar ik bekijk niet alles wat er over beauty geschreven wordt omdat gewoonweg niet alles me interesseert. Maar vooral over beauty blijven schrijven hoor! Het gaat erom dat je er zelf plezier aan beleeft.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.