Bloggen: de echte wereld vs. de schijnwereld

moeder zijn

Een schijnwereld, we worden er allemaal dagelijks mee geconfronteerd en vaak zonder dat we het door hebben. Of toch wel? De heppy de peppy posts op Facebook, de feel-good plaatjes op Instagram, de gelukzalige berichten op Twitter. Op internet kom je vaak zeer gepolijste blogs tegen waarbij je je af kunt vragen of het nu schijn of werkelijkheid is. En ik weet dat er ook mensen zijn die zich afvragen wat mijn wereld nou eigenlijk is. Wat mijn prioriteiten zijn. En ik voel de behoefte om dat toe te lichten.

Ik ben moeder. Een trotse moeder. Een moeder die haar zoon zoveel liefheeft dat het bijna pijn doet. Een moeder die van elke minuut met haar zoon geniet. Die tranen krijgt als haar zoontje lacht. Die het liefst wel 1000 foto’s van hem maakt als hij slaapt. Die er met liefde elke nacht vier keer uit gaat om te kijken of haar zoontje ‘nog wel ademt’, om hem te troosten, om liedjes voor hem te zingen. Die elke ochtend innig verstrengeld met hem nog even dommelt, gewoon omdat het kan. Omdat ik weet dat als hij straks ouder is hij het maar gek zal vinden om zolang tegen zijn moeder aan te liggen.

Ik ben vriendin, partner, geliefde van iemand met wie ik mijn hele leven wil samenzijn. Op wie ik met smart wacht als het ’s avonds weer half 8 is en hij thuiskomt. Door wie mijn hart nog steeds sneller gaat kloppen als ik hem ergens binnen zie lopen. Met wie ik elke avond verstrengeld indommel. Door wie ik elke dag vrolijk wakker word. Aan wie ik als hij op zijn werk zit wel 1000 appjes wil sturen hoe lief ik hem vind en hoe blij ik met hem ben. En aan wie ik dat ook doe.

Ik ben student. Een gedreven Taalkundestudent die nog nooit lager dan een 7 heeft gehaald omdat ik wel eens zou laten zien dat dat ‘blondje’ eigenlijk helemaal niet zo dom is. Een studente die eigenlijk eind 2014 haar masterdiploma op zak had willen hebben. Toen kwam er ineens een heel klein wondertje. En toen werd haar zusje ziek.

En ik ben blogger. Een trotse blogger. Een blogger die haar lezers liefheeft, die geniet van de comments, die warm van binnen wordt bij het idee dat er zoveel mensen zijn die hun dag beginnen met een kop thee en mijn artikelen. Een blogger die tot ’s avonds laat door gaat met het schrijven van blogposts, het bewerken van video’s, omdat ik wil dat zij, mijn lezers, elke dag iets leuks te lezen hebben.

Dat ik het bloggen, het moederschap en het afronden van mijn masterscriptie combineer, betekent dat ik best wat ballen in de lucht moet houden. Iets wat je op het eerste gezicht misschien niet zou zeggen. Dat blijkt, aangezien ik er soms opmerkingen over krijg.

Ik ga naar events, ik krijg af en toe gratis producten opgestuurd, ik heb samenwerkingen met andere bloggers. Door deze zaken kan het lijken dat mijn leven een interessante aaneenschakeling is van gelegenheden waarbij het draait om ‘zien en gezien worden’ en ik er veel voordeeltjes uit haal. Ik zal niet ontkennen dat het belangrijk is dat mensen je (leren) kennen en ook niet dat er economische belangen meespelen. Ik ben natuurlijk een nieuwkomer in dit wereldje en omdat ik mijn blog serieus neem wil ik daar graag in groeien. Ik hoop namelijk in de toekomst van het bloggen mijn baan te kunnen maken. Dat is niet alleen omdat het mijn passie is, maar ook omdat ik dan James zijn belangrijke eerste jaren bij hem thuis kan blijven zodat hij niet naar de crèche hoeft, best of both worlds zal ik maar zeggen. (Uiteindelijk wil ik hem wel een dagje naar de crèche laten gaan voor zijn sociale ontwikkeling, maar dat terzijde).

De voornaamste reden echter dat ik naar events ga is om jullie te voorzien van nieuwtjes in beauty- en mommyland. Dat betekent overigens niet dat ik mijn blog belangrijker vind dan mijn kleintje, die gaat altijd voor. Ook ik zal mijn blog nooit puur een verkoopinstrument laten worden. Ik hoop qua productkeuze zowel wat betreft advertorials als gewone artikelen altijd een toegevoegde waarde voor mijn lezers te kunnen bieden.

En dat ik eens in de zoveel tijd gratis producten ontvang voor mijn blog, dat is natuurlijk niet mijn doel van het bloggen. Zeker met een kind besef je dat materialistische zaken er allerminst toedoen. Dat neemt niet weg dat ik nog steeds erg kan genieten van mooie (beauty)producten en dat ik nog steeds geregeld zelf make-up koop.

Daarnaast maak ik leuke foto’s voor op mijn social media, heb ik elke dag een mooi make-upje op, en loop ik er niet bij als een verslonsde moeder. Dat probeer ik althans ;). Als ik een saaie dag heb, dan boeit dat natuurlijk niemand (al plaats ik daar ook wel eens foto’s van). Het enige opleuken waar ik mij schuldig aan maak is dat ik foto’s selecteer waarvan ik denk dat ze jullie entertainen en bovendien haal ik er plezier uit om mooie foto’s te maken. Maar als je mij een beetje volgt dan weet je ook dat ik foto’s en artikelen plaats van slapeloze nachten, van wallen die niet weggaan, van eten dat heus niet altijd gezond is, van make-uploze foto’s, van bedjes-op-de-bank, van een buik na de zwangerschap, van een huiskamer die een bende is, nota bene zelfs van mijn zusje die door de chemo geen haar meer op haar hoofd heeft. Met andere woorden van the real life.

Ik hoef me niet mooier voor te doen dan dat ik ben. Ik hoef niet interessanter te lijken dan ik in werkelijkheid ben. Ik hoef niet stoer op jullie over te komen. Ik hoef geen imago te creëren. Sterker nog, ik heb me nog nooit zo kwetsbaar opgesteld als in mijn blogposts. Mijn artikelen zijn oprecht. Uit het hart geschreven. Soms met een lach, soms met een traan.

Ik leef in een echte wereld waarin ik moeder, geliefde, student en blogger ben. Een wereld waarin het niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar een wereld waar ik desondanks ongelofelijk trots op ben. En hoewel jullie slechts momentopnamen krijgen te zien, probeer ik die momentopnamen wel zo realistisch mogelijk weer te geven.

Dit vind je misschien ook leuk

44 reacties

 • Reageren
  Karin
  19/01/2015

  Hear, hear! Wat heb je dat mooi omschreven. Met zoveel liefde en schrijftalent in je komt het vast helemaal goed met jou!
  Karin onlangs geplaatst…Veilig in de auto met je kleinkinderenMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  19/01/2015

  Mooi artikel heb je geschreven zeg. Ik worstel hier ook wel eens mee. Sommige bloggers lijken het perfecte leven te hebben en dan mis ik de diepgang. Ik besloot dat mijn lezers de ups en de downs mochten lezen. Maar soms lijkt dat makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Want wat deel je wel en wat niet… Ik vind dat jij daar onwijs goed mee om kan gaan!
  Annemijn onlangs geplaatst…15x Je bent een blogger als…My Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  19/01/2015

  Heel mooi artikel. Knap hoe je verwoordt wie je bent en wat belangrijk voor je is. Ik vind het ook heel belangrijk omdat ik helemaal mezelf kan zijn en blijven op mijn blog en ook over minder leuke dingen kan schrijven en foto’s van minder leuke dingen kan delen. Ik wil niet dat mijn lezeressen naar me opkijken, ik wil dat ze zich in mij herkennen, dat ze ze zich niet alleen voelen met hun onzekerheden en angsten en twijfels, dat ze kunnen lezen dat ik die ook heb.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Fotodagboek #1: dansoptreden, stage en Tutti GelatiMy Profile

 • Reageren
  Liset
  19/01/2015

  Wat een fijn artikel. Hier zit ik ook mee. Hoe persoonlijk ga je worden en wat laat je allemaal zien? Het is zeker belangrijk om de verschillende lagen te laten zien van je leven. Dat je ook maar een gewoon mens bent. Ik struggle nog een beetje met privacy etc. waardoor mijn blog natuurlijk niet een regelrechte afspiegeling is van mijn leven. Maar hoe langer ik blog, hoe meer ik meer van mezelf laat zien. Ik wen er steeds meer aan :).
  Liset onlangs geplaatst…Hoe blijf je er rimpelloos en jong uitzien?My Profile

 • Reageren
  Lotte
  19/01/2015

  En vergeet topvriendin niet, die het weet te matchen om naast Jamesie, je blog en je familie ook nog tijd weet te maken voor lekkere etentjes, waar je altijd de hele middag voor in de keuken hebt gestaan, met je vriendinnen! En altijd vrolijk is, ook in moeilijke tijden!! Trek je niks aan van comments over onzin, want die mensen weten absoluut niet waar ze het over hebben?! Blijkbaar hebben zij wél tijd over om aan zulke onzin te denken. Ly!

 • Reageren
  Malou
  19/01/2015

  Mooi gezegd Sanne! Niets nieuws overigens, want zo laat je je altijd al zien!! Je doet het goed, pracht mens!
  Malou onlangs geplaatst…Personal: photodiary week 3My Profile

 • Reageren
  Aanhetlijntje
  19/01/2015

  Wat een pracht van een artikel heb je geschreven. De liefde en de passie spat er vanaf!

 • Reageren
  Marieke
  19/01/2015

  Dit is voor mij precies de essentie van bloggen en ‘blogger’ zijn!

  Mooi geschreven en een nog mooier uitgangspunt lijkt me. Ik lees altijd stilletjes mee, maar nu vond ik het tijd om eens te reageren. Wees trots op wat je allemaal doet en kan, dan blijf ik je met heel veel plezier volgen!
  Marieke onlangs geplaatst…Mama Kijkt Anders ‘Wintereditie’ deel 1My Profile

 • Reageren
  lotte
  19/01/2015

  Mooi geschreven!

  Ik denk alleen wel dat veel bloggers de prioriteit bij hun kind leggen, wat ik vooral heel schijn vind zijn de zogenaamde vriendschappen. Ik weet in het wereldje dat er wel een paar mommys rondlopen die alles doen voor volgers. Soms heb ik eerlijk gezegd het gevoel dat je daar ook een beetje intrapt terwijl ik niet denk dat het perse jouw intentie is.

  Een blogger waarvan ik de naam niet zal noemen, springt van blogger naar blogger om filmpjes op te nemen. Dan lijkt het kort heel leuk maar zodra ze weer verder is zie je ze nooit meer samen. Dat vind ik echt gehaaid en nep overkomen. Ik hoop dat je dat zelf ook inziet bij diegene.

  Er zijn genoeg leuke bloggers om ook samenwerkingen mee aan te gaan.

  Succes met je blog en lieve mooie zoontje!

 • Reageren
  alleenpuur.nl
  19/01/2015

  Mooi omschreven en erg herkenbaar! Ik blog nu ruim 2 jaar op vintageandbeauty en sinds vandaag heb ik een nieuwe blog. Op social media lijkt het soms dat mensen een perfect leven hebben terwijl dat uiteraard gewoon niet kan. Daarom post ik nog steeds wat ik zelf leuk vind. Ik denk dat je zo het meeste bereikt.
  alleenpuur.nl onlangs geplaatst…Welkom op AlleenPuur!My Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  19/01/2015

  Mooie woorden en helemaal waar. Ik volg alleen bloggers die als persoonlijkheid sterk over komen.

  Daarom kom ik ook graag op jouw blog. Jij komt lief, leuk, grappig, rauw, mommy en vooral eerlijk over.

  Elke blogger als mens is uniek, als een blogger fake overkomt dan haak ik direct af. Ook mensen die zeuren of kleine onbelangrijke dingen als ‘ ik moet mijn kamer opruimen en ook nog leren voor die ene tentamen’ en daar één lang zeurverhaal van maken.
  Get a life. Je moeder smeert je brood en veegt je billen af. Grow up.

  Ik schrijf eerlijk over mijn dagelijks leven, ik idealiseer niet vertel ook gewoon dat ik plat op mijn smoel ga op het schoolplein maar dan wel in een fashionable outfit 😉
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 • Reageren
  michelle
  19/01/2015

  Duidelijk geschreven! Je hebt inderdaad tegenwoordig heel wat ballen op te houden… Hoop dat je het volhoudt zoals het nu gaat, en hopelijk krijg je in maart positief nieuws over je zusje!

 • Reageren
  Loes
  19/01/2015

  Heel mooi Sanne!

 • Reageren
  Rianka
  19/01/2015

  Via via ben ik op je blog terecht gekomen en ik hou ‘m nu elke dag in de gaten. Ik vind het erg leuk om te lezen, juist omdat je helemaal niet gemaakt, maar echt overkomt. Ik vind dat je het supergoed doet allemaal! Respect:D.
  Liefs,
  Rianka

 • Reageren
  Anneleen
  19/01/2015

  Wauw Sanne, wat heb je dit mooi geschreven! Hier wil ik graag even op reageren. Ik ben een beginnende blogger maar heb nu al erg gemerkt dat het op de ‘grote’ blogs vaak draait om perfecte foto’s/producten reviews/… Ik denk dat het niet altijd even gemakkelijk is om je authenticiteit als blogger te behouden of te creëren. Nu wil ik toch even kwijt dat, ondanks jij in mijn ogen een zeer professionele blogger bent (want ik vind het er hier altijd zeer mooi en gezellig uit zien), ik jou zeker niet zie als iemand waarbij perfectie voor op staat. Ik vind het heel fijn dat je met ons verhalen van je zusje, je broer met een beperking, je zwangerschap, het moederschap, … met ons deelt. Want je hebt gelijk, het leven is niet perfect en is zeker niet altijd rooskleurig! Voor mij ben jij een blogger met persoonlijkheid. Iemand die haar leven met ons deelt, die persoonlijk blogt, maar ook professioneel overkomt en haar grenzen goed bewaakt. Ik hoop dat je begrijpt wat ik hiermee bedoel 🙂 Om deze redenen kom ik elke dag kijken op jouw blog,gewoon omdat ik jou een eerlijke, lieve, inspirerende vrouw vindt!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk Project 1My Profile

 • Reageren
  Alie
  19/01/2015

  Wat een mooi artikel! Eerlijk en duidelijk (én mooi geschreven!)

  Go Sanne! Do komst der wol! 😉

 • Reageren
  Kirsten
  19/01/2015

  Wauw, wat een ontzettend mooi en inspirerend stuk! Je bent inderdaad een van de weinige waarvan ik kan zeggen dat ik de blog lees omdat het zo oprecht is. Realistische stukken waarin mensen zich vaak kunnen herkennen. Ik hoop echt dat je nog heel lang door kunt gaan. Want jouw blog maakt het leven echt wel een stukje leuker!
  Kirsten onlangs geplaatst…Video: Shoplog C&A kledingMy Profile

 • Reageren
  Kim ter Stege
  19/01/2015

  Prachtig artikel! Goed geschreven en mooie woorden 🙂 Herken het volkomen, zeker op events zijn sommige meiden zo hoog van zichzelf. Zo nep en in het echt zijn ze zo anders dan ze zich voordoen op hun blog. Achja, uiteindelijk gaan de lezeressen toch voor diegene die oprecht, eerlijk en open zijn! Niet waar?

  Liefs, Kim
  Kim ter Stege onlangs geplaatst…Nieuwe liefde: Beautyblender Pro & Micro MiniMy Profile

 • Reageren
  Milou
  19/01/2015

  Jeetje zeg, wat vertel je dit weer mooi. Het is ook precies zoals het is, en niet anders. Het lijkt soms inderdaad alsof het in het blogwereldje draait om zien en gezien worden, alsof het draait om commercie en soms zelfs hebzucht. Niet iedereen ziet ook de leuke kanten ervan: het kunnen kletsen op events met ‘collega’s’ die je anders nooit ziet, het leren aan en leren van andere bloggers. En het allerleukste: kunnen schrijven over dat wat je het allerleukste vindt. Mij lijkt bloggen niet altijd de perfecte baan, dat is er geen één denk ik, maar het lijkt me wel een erg leuke baan. Stiekem heb ik die ambitie ook, dat mijn blog groot genoeg wordt om er mijn baan van te kunnen maken en dus de eerste jaren bij mijn (hopelijk) toekomstige kindje te kunnen blijven. Wie weet!
  Ik vind het heel goed dat je deze artikelen óók schrijft en niet mee deint met de rest. Je bent een grote inspiratiebron op veel fronten voor mij en ik denk voor vele anderen.
  Milou onlangs geplaatst…‘It’s a coffee!’- tagMy Profile

 • Reageren
  Momtobe
  19/01/2015

  Lieve Sanne,

  Wat een pracht stuk zeg! Toen ik net zwanger was, speurde ik het hele internet op zoek naar elke informatie over zwangerschap/mama’s toen ik via fb bij een geliked artikel van je kwam en sindsdien lees ik elke dag je blog. Bijzonder om te zien hoe je je eigen blog hebt weten te creeën waarin je zo oprecht overkomt, bedankt daarvoor en blijf echt zoals je het nu doet. Je bent een geweldige mama, waar je zo trots op mag zijn!
  Bedankt dat je me elke dag weer wat bij brengt over het echte leven van een moeder 🙂 x

 • Reageren
  Veronique - MLB
  19/01/2015

  Heel mooi geschreven. Heb veel respect voor hoe je dit allemaal tegelijkertijd doet. Je ziet er ook nog eens super uit. Je bent een voorbeeld voor jonge moeders. Ik heb ook nooit gedacht dat het nep is, eerder dat je keihard werkt voor alles. Liefs x

 • Reageren
  Jantine
  19/01/2015

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar lees vaak wel mee. Ik hoop dat veel mensen dit (eerlijke) stuk zullen lezen, en zich realiseren dat de real life ook heel mooi kan zijn (en soms ook wallen en veel minder leuke dingen met zich mee brengt 😉 ). Keep up the good work!

 • Reageren
  Fleur
  19/01/2015

  Wauw, wat een bijzonder mooi en oprechte blogpost!
  Mooi dat je zo eerlijk bent en dat je het ook echt laat zien hoe het écht is en niet hoe je het zou willen.
  Het is inderdaad steeds vaker dat je de mooiste foto’s ziet maar waar waar je wel bij gaat afvragen of het wel echt is.
  Heel mooi geschreven dit, ik hou er van!

 • Reageren
  alexa
  19/01/2015

  wat een mooi post en wat een prachtige woorden, je bent goed zoals je bent en daar moet je inderdaad niks aan veranderen en blogpost uit het hart en oprecht geschreven zijn de mooiste!
  alexa onlangs geplaatst…Scapino NikiesMy Profile

 • Reageren
  Manon
  19/01/2015

  Mooie blog! Ik waardeer het hoe eerlijk en oprecht je durft te zijn. Een hele grote inspiratie! Keep up the good work

 • Reageren
  Laura
  19/01/2015

  En daarom lees ik jouw blog graag! Blijf zo doorgaan!
  Laura onlangs geplaatst…Week 1 van #30dagenzonderalcoholMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  19/01/2015

  Mooi en goed geschreven zeg. Ik ben juist blij dat jij ook gewoon ’the real life’ laat zien op je blogs (en soms ook op Instagram), want niet alles in het leven is altijd even leuk. Dat mis ik soms nog wel eens bij andere grote bloggers. Ik vind het trouwens heel knap dat je je blog, de zorg voor je zoon & afstuderen combineert. Ik kan alleen maar zeggen ga zo door! En ondertussen blijf ik je artikelen heel graag lezen 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Favoriete blogs #1My Profile

 • Reageren
  Nadia
  19/01/2015

  Wat een mooi artikel! Ik vind het zo fijn dat je zo puur en eerlijk bent, daarom volg ik je graag. 🙂

 • Reageren
  Diede
  19/01/2015

  Heel mooi geschreven! Ik vind het heel mooi en eerlijk van je hoe jij dingen beschrijft en dat je zo open bent over de mooie en minder mooie dingen in jouw leven. Ik vind je blog super om te volgen. De ene keer gaat het over beauty en de andere keer gaat het over iets persoonlijks of wat grappigs. De afwisseling erin maakt dat jou blog echt en interessant is. Ik vind dat je zeker door moet gaan op deze voet en niks moet aantrekken van wat anderen tegen je zeggen of van je vinden. Jij bent jezelf en dat is het belangrijkste.

 • Reageren
  zomersproetje
  19/01/2015

  Via Milou kom ik bij jou een kijkje nemen. Wat een mooi, puur en eerlijk artikel. Ik hou hier van en kom zeker vaker langs
  zomersproetje onlangs geplaatst…Hoe raak je je buikje kwijt na de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  19/01/2015

  Heel mooi gezegd! Volg je hart en schrijf met passie, dan zit het wel goed. Ieder mens is uniek, elke blogger is uniek en samen kunnen we de wereld een stukje mooier maken.
  Lifesabout onlangs geplaatst…BikkelharT. Herinneringen aan de Intensive Care.My Profile

 • Reageren
  Nicky
  19/01/2015

  Mooi, en vooral recht uit je hart geschreven, dat voel je!
  Nicky onlangs geplaatst…Product: Coca-Cola LifeMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  19/01/2015

  Jammer dat je niet professioneel vermeld waar je ‘inspiratie’ vandaan komt, zoals Annisthl je aanraadt op Instagram. Vooral ook bijzonder dat je een post leest met kritiek op de schone schijn van blog wereld. Daar kennelijk het jouwe van denkt, je zelf aangesproken voelt, maar vervolgens wel foto’s blijft liken en comments achterlaat. Gisterenavond een foto post met een aankondiging voor dit artikel over ‘prioriteiten en de blogwereld’. Eerlijk toegeeft dat het een reactie op mijn post is. Vervolgens niet reageert op mijn comment…. En vervolgens me ontvolgd. Dan ben ik toch benieuwd wat jij onder hypocrisie verstaat?
  Sanne onlangs geplaatst…ZwangerschapstestenMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  19/01/2015

  En ook de foto verwijderd waaronder ik reageer. Geen nare reactie overigens, maar kennelijk draait het dan toch om jezelf een (beter en mooier) imago aanmeten. Overigens blijf ik erbij dat aannames dodelijk zijn.
  Sanne onlangs geplaatst…ZwangerschapstestenMy Profile

 • Reageren
  Lisanne
  19/01/2015

  Wat een fijn artikel! Juist bij o.a. jou en jouw blog heb ik het idee dat dit ‘jij’ bent. Je bent open, over alle leuke dingen maar betrekt ons ook bij de minder leuke dingen als de ziekte van je zusje. Ga zo door, ik lees je blog erg graag. Alle artikelen. 🙂 Mooi geschreven.
  Lisanne onlangs geplaatst…Essence | Soo Glow! Cream To Powder Highlighter 10 ‘Look On The Bright Side’My Profile

 • Reageren
  Wilma
  19/01/2015

  Wauw!!! En zo is het heel mooi geschreven. Leef je leven zoals jij dat wil.

 • Reageren
  silvana
  19/01/2015

  Mooi geschreven! Puur!!!

  Als er iemand open en eerlijk is ben jij het wel en dat waardeer ik juist zo aan je!!

  Liefs X

 • Reageren
  Celeste
  20/01/2015

  Wauw wat onwijs mooi geschreven!

 • Reageren
  Danielle
  20/01/2015

  helemaal waar! Mooi geschreven :)!

 • Reageren
  Sabien
  20/01/2015

  Wat een mooi geschreven stuk, ik heb het aandachtig in een keer doorgelezen. Jij laat zien hoe je omgaat met zorgen over je zusje als je hoogzwanger bent, als kersverse moeder alles kan combineren en nu aan het doorzetten bent met je scriptie. Met je blog laat je een pure combinatie zien tussen moederschap en beauty, iets waar ik als lezeres alleen maar veel bewondering voor kan hebben! Sanne ga zo door, ik volg je met veel plezier!

 • Reageren
  Rosanne
  20/01/2015

  Wat een mooi artikel!
  Fijn dat je zo eerlijk bent en laat zien dat ook jouw leven niet perfect is.
  Ik heb veel respect voor je!

 • Reageren
  Isabel Cristina
  20/01/2015

  Wat een mooi artikel weer! Ik denk dat je één van de meest open en eerlijke bloggers bent die ik volg. 🙂
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…DIY Ice jar with pansiesMy Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  21/01/2015

  Wauw wat een mooi artikel Sanne, je bent echt de meest eerlijke en echte blogger die ik ken en dat vind ik echt super leuk aan jou! 🙂
  Marjoleine onlangs geplaatst…Win een verrassingspakket ter waarde van €30!My Profile

 • Reageren
  Mandy
  23/01/2015

  Mooi artikel Sanne! Toen ik een tijdje geleden voor het eerst op je blog kwam, had ik al snel door dat je blog heel eerlijk en puur is. Het komt bij mij over dat jij het niet mooier maakt dan dat het is en dat is als lezeres heel prettig. Daardoor spreekt me jou blog heel erg aan. Een voorbeeld hiervan is dat je tijdens video’s James wel eens hoort huilen en dat jij hem dan ook gerust er even bij haalt. Dat is nou het echte leven en vind ik juist mooi om te zien. In plaats van het filmpje later opnieuw opnemen wanneer James wel slaapt. Voor mij komt je betrouwbaar over, ga zo door! 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.