Blog je nog wel Sanne?

Ik kreeg een berichtje gisteren met de vraag: ‘Blog je nog wel, Sanne?’ Ik ben inderdaad even van de radar geweest. Ik had me kunnen verschuilen achter het feit dat ik op vakantie was, dat mijn nagels te lang waren geworden om te typen, dat ik geen artikelenvoorraad meer had, dat ik het meeeega druk had met alle Kerstvoorbereidingen etc. Maar eigenlijk komt het erop neer dat ik de afgelopen weken wat minder inspiratie had. Tel daar de feestdagen bij op waar mensen over het algemeen wat minder online zijn, en toen dacht ik, ik kan het beter even laten voor wat het is.

Een artikeltje te tikken is natuurlijk geen rocket science, maar als de flow er even niet is en de concentratie ver te zoeken, dan kun je typen wat je wilt, maar dan komt er niet echt iets zinnigs uit. Er zijn momenten dat ik duuzend woorden kan schrijven over een simpele gebeurtenis van de vorige dag, maar er zijn ook momenten dat ik vele ideeën heb, maar niks tot meer dan 3 zinnen leidt.

Daarnaast zie ik ook dat er een verschuiving gaande is. Instagram lijkt aan populariteit te winnen. Ik vind Instagram een onwijs leuk platform en ben daar ook erg actief op (je volgt me via @laviesanne). De laatste tijd heb ik er tevens wat veranderingen doorgevoerd. Ik merkte dat ik niet meer blij werd van een goed gelukte foto met een leuk filtertje. Het ging me vervelen. En jullie vast ook. Want als ik het niet meer leuk vind, hoe moet het dan voor de kijkers zijn.

Nu maak ik daar meer videocontent. Filmpjes waar ik zelf lol in heb, gebeurtenissen van hier thuis, af en toe een sketch of een typetje. Daar krijg ik energie van.

Soms is het nodig om wat zaken aan te passen om zelf gemotiveerd te blijven.

Dus kortom: ik blog nog steeds, maar het is zeker niet mijn enige focus. De ene keer ben ik wat meer in de mood om te schrijven en de andere keer weer meer om video’s te maken.

Natuurlijk gebeurt er achter de schermen nog wel meer. Ik ben samen met Odile bezig met een nieuw logo, ben mijn podcast weer aan het oppakken, ik probeer orde te scheppen in mijn mailbox na de vakantie, facturen moeten worden opgemaakt en verstuurd. En sommige dingen kosten ook gewoon meer tijd dan je denkt. Zoals kinderen opvoeden en entertainen 😛

Ik heb nog even overwogen om een weekplanning te maken zodat er wat meer structuur ontstaat en je weet wat je wanneer en op welk platform kunt verwachten, maar in mijn ogen zou dat teveel de spontaniteit weghalen en ik ben bang dat me dat belemmert in mijn creativiteit. Teveel druk op de ketel is nooit goed. Dat is altijd al een struggle geweest trouwens, want ik snap best dat voor lezers/volgers enige voorspelbaarheid fijn is, maar ik ken mezelf te goed om te weten dat dat de kwaliteit niet ten goede zou komen.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Lisette
  07/01/2020

  Groot gelijk! Er zijn zat bloggers die zomaar iets online plempen omdat ze vinden dat ze elke dag iets moeten publiceren. Maar dit maar jou veel meer authentiek! (En stelt mij gerust, ik heb ook geen rest gedaan de afgelopen tijd)
  Lisette onlangs geplaatst…Ik doe mee aan Dry January en zoek lotgenoten!My Profile

 • Reageren
  Lieke
  07/01/2020

  Is ook niet erg en Instagram is ook leuk. Wel zou ik meer blogs en een plog of foto’s van andere dingen in artikelen leuk vinden of receptjes. Wees creatief?
  En zou ik ’t ook fijn vinden dat als je bijvoorbeeld op vakantie gaat je even een blogje typt dat je niet vooruit hebt gewerkt en we ff geen blogs van je kunnen verwachten en wat je gaat doen. Nu ben je ”ineens” weg snappie?

  Misschien heb je wat aan mijn tips en misschien ook niet. Ik vind in elk geval dat je het heel leuk doet ook op instagram? Daarom kom ik altijd terug hier, ook met kerst?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   07/01/2020

   Wat een super fijne feedback Lieke, dankjewel! Je hebt helemaal gelijk; een berichtje voor ik wegga is veel logischer haha.

   • Reageren
    Sara
    07/01/2020

    Ja leuk! Ben ik ook voor, want nu kwam ik toch elke dag even kijken of er misschien iets online stond! Neemt niet weg dat ik ook voor spontaniteit ben i.p.v. een vast schema. Ik vind je blogs heel leuk, laagdrempelig en herkenbaar! Voor mij altijd een leuke verrassing als er ineens 1 of 2 blogs op je site staan. Ga vooral zo door, ik lees ze met veel plezier ?

    • Reageren
     La Vie Sanne
     08/01/2020

     Dankjewel voor je reactie Sara! Leuk om te lezen dat je hier met plezier komt. X

 • Reageren
  Tamara
  07/01/2020

  Hele verstandige keuze! Je kan het beste maar zo dicht mogelijk bij jezelf blijven en vooral er veel lol in houden. Ik vind het juist leuk om op je blog te komen en te worden verrast met nieuwe artikelen. Uiteraard kan je een planning maken voor jezelf, maar om die te delen met je bezoekers? Vind ik wel wat ver gaan!
  Tamara onlangs geplaatst…Geen smoesjes meer: deze twee innovatieve sport-bh’s van Nike maken sporten een stuk comfortabeler!My Profile

 • Reageren
  Matthijs
  08/09/2021

  Interessant stuk! Ik ga hier zeker mee aan de slag voor de blogs van de online personeelsplanning systeem http://www.werktijden.nl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.