Binnendeuren om je woonkamer op te leuken

Er zijn talloze manieren om je huis van binnen op te leuken of een make-over te geven. Sinds ik op Pinterest zit, heb ik gezien wat binnendeuren met je interieur kunnen doen. Ik ben helemaal enthousiast geworden. In dit artikel geef ik je wat inspiratie!

Ik moet eerlijk bekennen dat ‘interieur’ nooit echt binnen mijn interessegebied viel. Er zijn mensen die iedere maand wel wat voor hun woonkamer aanschaffen of ieder half jaar hun interieur weer compleet veranderen, maar voor mij geldt; als het staat dan staat het en het enige wat er af en toe bij komt is een plant of wat foto’s.

Toch begint het nu weer een beetje te kriebelen, vooral omdat ik Pinterest heb ontdekt. Ik kom me daar toch een partij leuke woonkamers tegen!

Binnendeuren ter verfraaiing

Dus zitten we nu te dubben op welke manieren we onze woonkamer kunnen verfraaien. Je moet daarbij niet denken aan hele ingrijpende veranderingen, maar meer aan het toevoegen van details zodat het wat sfeer- en stijlvoller wordt. Onze aandacht wordt al een tijdje getrokken door binnendeuren. Ik heb op Pinterest tal van inspiratie gezien en was echt verbaasd over wat het met de uitstraling van je huis kan doen.

Waarom een binnendeur

Een deur is natuurlijk in de eerste plaats functioneel, maar door er eentje te plaatsen van bepaald materiaal met een bepaalde look kan het je hele huis upgraden. Denk aan een binnendeur van glas, eentje met stalen details of juist een massief houten binnendeur. Misschien houd je wel van heel modern, van klassiek of meer retro. Ons huis is vrij donker en door een deur met glas toe te voegen, heb je al een stuk meer lichtinval bijvoorbeeld. Als je glazen deuren met stalen lijnen neemt, krijg je een wat meer een industriële look. (check zeker even mijn Pinterestbord ‘glazen deuren inspiratie‘, daar vind je allerlei ideeën).

Andere manieren om je huis op te leuken

Andere manieren waarmee ik onze woonkamer graag zou willen verfraaien is bijvoorbeeld door meer spiegels, kunst, of foto’s op te hangen. Verder kan het ook al een heel verschil maken om een kastje te verven en hier eventueel andere knoppen/grepen aan te zetten. Verder vind ik het weer tijd worden voor nieuwe kussentjes (liefst velvet), straks in het najaar weer kaarsen en een bos bloemen doet ook altijd een hoop!

Uitgelichte afbeelding: Vadym Andrushchenko via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.