Ik heb mijn bikinilijn (pijnloos) laten laseren

Het stond al jaren op mijn wishlist: mijn bikinilijn laten laseren. Het idee dat je NOOIT meer hoeft te scheren lijkt me fantastisch.

Kriegel word ik soms van dat eeuwige scheren. Niet alleen is het ontzettend tijdrovend, ik krijg er dikwijls bultjes en irritaties van. Harsen is leuk, maar je haar groeit na een paar weken gewoon terug en dan kan je weer opnieuw. Dé oplossing: laseren.

Ik werd uitgenodigd door Silk Laserclinic in Amsterdam om daar een volledige bikinilijnbehandeling te ondergaan. Een beetje spannend vond ik het wel, want hoewel Charlotte mij verzekerde dat met deze technologie de behandeling gegarandeerd pijnloos is, durfde ik dat toch niet meteen te geloven.

7

Laat ik eerst wat achtergrondinformatie geven over de techniek die bij Silk laserclinic wordt gebruikt want ik kan me zo voorstellen dat het pijnloos laseren ook veel vragen bij je oproept.

Soprano Ice Laser

Er wordt gewerkt met de Soprano Ice laser. Dit is de allernieuwste lasertechnologie op het gebied van ontharen. Het voordeel van deze techniek is dat de behandeling 100% pijnloos uitgevoerd kan worden, in tegenstelling tot de traditionele laser. Daarnaast kun je met deze techniek het hele jaar door behandeld worden, dus ook als de huid in de zon is geweest en een kleurtje heeft gekregen. Normaal gesproken werkt een laser alleen optimaal bij een hele witte huid en donkere haartjes, in dit geval is dat dus niet zo. Blonde haren worden moeiteloos weggelaserd en ook de donkere en gepigmenteerde huid is prima geschikt voor de Soprano Ice Laser.

5

Verschil met ‘gewone’ laser

Charlotte vertelde me dat veel klanten die bij haar komen daarvoor IPL of de traditionele lasering hebben geprobeerd. Bij IPL worden de haarzakjes een stuk minder goed vernietigd en komen de haartjes op den duur gewoon terug, bovendien zijn er met deze techniek meer behandelingen nodig. Bij de gewone laser is er vaak sprake van een geïrriteerde huid en een pijnlijke ervaring door de schokjes die vrijkomen bij de laser.

De Soprani Ice Laser biedt in feite best of both worlds, namelijk definitieve ontharing en een geheel pijnloze ervaring. Zoals ik al zei is er bij de gewone laser veelal sprake van een schokeffect door de hoge dosis energie en warmte die in een keer op de huid wordt geprojecteerd. Bij de Soprano Ice Laser wordt het oppervlakte langzaam opgewarmd en wordt steeds een klein beetje energie toegevoegd aan de huid. Uiteindelijk wordt dezelfde warmte bereikt die nodig is om de haarzakjes te vernietigen, alleen heb je hier niet de vervelende ervaring van aangezien de laser gebruik maakt van een speciale koeltechniek. De huid raakt er niet geïrriteerd van en heeft ook geen hersteltijd nodig.

4

Behandelingen

De meeste mensen hebben 6 tot 10 behandelingen nodig om volledig haarvrij te zijn. De tijd tussen de behandelingen is bij het lichaam 6 tot 10 weken en bij het gezicht 4 tot 6 weken. Toen ik Charlotte vroeg waarom het exact zoveel tijd tussen de behandelingen dient te zitten legde ze me uit dat haartjes te maken hebben met een bepaalde groeicyclus en dat hierop de tijd tussen de behandelingen wordt afgesteld. In 1 keer ontharen kan dus niet omdat alle haartjes nooit in dezelfde groeicyclus zitten. Per behandeling wordt er ongeveer 10-15% van de haartjes verwijderd.

Gedurende de behandelingen mag je alleen scheren. Niet waxen, harsen of epileren aangezien de haartjes (en vooral de haarzakjes) echt nodig zijn als een geleiding van de laser. Het is ook de bedoeling dat je altijd geschoren naar de behandeling komt.

Al na de eerste behandeling kun je vaak verschil zien in de haargroei. De haren kunnen uitvallen, komen soms dunner terug en je hoeft vaak veel minder te scheren. Meestal zie je dit pas na 2 weken omdat de haren tijd nodig hebben om uit te groeien.

 Mijn ervaring

Ik vond de salon meteen al een hele vriendelijke, lichte en professionele uitstraling hebben. Dat is toch de eerste indruk, die kan maar beter goed zijn. Hoewel Charlotte (eigenaresse) nog maar 21 jaar is verbaasde ze me met alle gedetailleerde achtergrondinformatie die ze me gaf alvorens ik met de behandeling begon. Het is te doen gebruikelijk dat je voor de eerste behandeling een intake krijgt waarbij ze je voorziet van alle informatie rondom de behandeling. Er was ook ruimte om vragen te stellen. Ik vond dit erg prettig.

1

6

3

De behandeling zelf was inderdaad geheel pijnloos. De Soprano Ice Laser bouwt de temperatuur geleidelijk op en daarnaast is de kop vrij koud waardoor je de temperatuurstijging eigenlijk nauwelijks merkt, terwijl deze wel tot diep in de haarwortels doordringt er ervoor zorgt dat de haarzakjes helemaal worden vernietigd. De behandeling duurde veel korter dan ik van te voren dacht: na ongeveer 20 minuutjes was mijn hele schaamstreek gelaserd. Ik koos voor het ‘bikinilijn groot’ pakket waarbij dus eigenlijk het hele gebied rondom de schaamstreek wordt meegenomen.

Voor de foto leek het me wat netter om het op mijn been te laten zien, het is ook weer zowat om met mijn hele hebben en houwen in beeld te komen 😉

8

Eerst wordt de huid afgetekend met een potloodje. Dit omdat er per gebied wordt gelaserd. Vervolgens wordt er een geleidende gel aangebracht op de huid. Voor de veiligheid draag je een bril i.v.m. de felle straling van de laser. Het laserapparaat beweegt erg snel over de huid zodat je de temperatuurstijging nauwelijks merkt. Je voelt geen schokjes, enkel de warme en koude temperatuurschommelingen op de huid maar dit is allerminst onaangenaam. De gebieden waar de huid het witst is en de haartjes het donkerst gaan het snelst, aangezien de laser dit het beste oppikt.

Ik heb nu één behandeling gehad en er nog vijf te gaan. De eerstvolgende afspraak staat gepland voor half april. Uiteraard zal ik jullie daarna weer op de hoogte houden van de haargroei 😉 Vragen kun je in de comments stellen. Voor alle behandelingen inclusief prijslijsten raad ik je aan even op de website van Silklaserclinic te kijken.

>> Volg mij op Instagram!

De laserbehandeling is mogelijk gemaakt door Silklaserclinic.

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reageren
  Channa
  23/02/2016

  Oh wat lijkt me dit relaxed. Geen gedoe meer met scheermesjes, ideaal. Ben benieuwd hoe het bevalt!
  Channa onlangs geplaatst…7x Wat je als moeder absoluut in huis moet hebben!My Profile

 • Reageren
  Dorien
  23/02/2016

  Dit klinkt als een uitkomst. Ik ga je ervaring even volgen. Ben heel benieuwd!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEEK IN OUTFITS #OOTD #11My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  23/02/2016

  Pijnloos? Oh wow! Ik heb de ouderwetse laserbehandeling gehad en die deed pijn. Tegenwoordig laat ik alles harsen maar als jij tevreden bent met deze behandeling en de haargroei is dadelijk echt minder dan zou ik dit ook graag willen proberen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog 1 | Een gewone maandag, mijn kinderen en Sezen AksuMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  23/02/2016

  Klinkt als een uitkomst! Toch is het erg prijzig en kan niet iedereen het zich veroorloven. Dat is weer het jammere hiervan!
  Myrthe onlangs geplaatst…MC Diary #17: PWS presentaties en deadlinesMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  23/02/2016

  Dat lijkt me echt ontzettend relaxed! scheren sucks inderdaad!
  Nicole onlangs geplaatst…Thuis bevallen of in het ziekenhuis?My Profile

 • Reageren
  Olga
  23/02/2016

  Team scheermes hier zo, maar als ik ooit een geldboom in de tuin zie groeien lijkt laseren me ook wel heel erg fijn..

 • Reageren
  Lifesabout
  23/02/2016

  Scheermesjes staan hier zelfs vaak te verroesten in de winter. Nou heb ik vooral donshaar op mijn been maar dat lijkt dan heel erg op het kapsel van een pasgeboren eendje. Laseren lijkt mij de ideale oplossing alleen kan ik nergens vinden of het bij mij mag.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Voorzichtig hoor, ze is breekbaar.My Profile

  • Reageren
   Silk laserclinic
   27/02/2016

   Ik zou je aanraden om afspraak te maken voor een gratis proefbehandeling. Dan kun je kennis maken met mij en de kliniek en dan kan ik het oppervlakte beoordelen!
   Groetjes,
   Charlotte (van Silk laserclinic)

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  23/02/2016

  Oeh ik ben hier heel erg benieuwd naar! Echt heerlijk om nooit meer een scheermesje te hoeven gebruiken!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…De Lente Collectie van LUSHMy Profile

 • Reageren
  Ilse
  23/02/2016

  Wat een goede tip! Nooit meer scheren lijkt me ontzettend fijn maar het hield me erg tegen dat ik dacht dat het pijn zou doen. Ik ga meteen de website even bekijken.

  • Reageren
   Ilse
   23/02/2016

   Ennn ik heb een afspraak gemaakt haha, die prijzen vallen enorm mee!

   • Reageren
    La VieSagista
    23/02/2016

    Leuk! Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen.

 • Reageren
  Fleur Sophia
  23/02/2016

  Super interessant om te lezen en ik kijk uit naar je volgende artikel! Nu wil ik dit ook écht, haha!
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…Mijn nieuwe, ietwat gekke, lipstick blouseMy Profile

 • Reageren
  Stacey
  23/02/2016

  Staat ook nog steeds op mijn wishlist! Ga het zeker laten doen. Voor mijn volgende Zeangerschappen ideaal want de laatste maanden is scheren erg lastig, maar heb het wel tot de laatste dag gedaan maar jeeeetje wat zou het fijn zijn als je er geen omkijken naar had.

  Ik heb al wel andere gebieden laten laseren met de andere techniek maar deze nieuwe techniek lijkt me fijner omdat hij echt pijnloos is
  Stacey onlangs geplaatst…Rosé gouden kwasten van Boozy cosmeticsMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  23/02/2016

  Dit lijkt me ZO’N uitkomst! Heerlijk zeg! Ik heb mijn bikinilijn (+ de rest van de zone daar beneden) een paar keer laten waxen en dat vond ik naderhand echt zo fijn, je hebt er even geen omkijken naar. Kan me net als jij bijna niet voorstellen dat dit pijnloos is, laseren lijkt me pijnlijker dan waxen. Grappig dat Charlotte nog maar 21 jaar is, wow.

 • Reageren
  Anneleen
  23/02/2016

  Ziet er een mooi salon uit! 🙂 en lijkt me heel fijn, nooit meer hoeven scheren!
  Anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  23/02/2016

  Dat lijkt mij echt geweldig! Ik ben benieuwd naar je verdere ervaringen.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Met baby vs. zonder babyMy Profile

 • Reageren
  Hilde
  25/02/2016

  heel interessant dit! jammer dat het helemaal in Amsterdam is…:(

 • Reageren
  Christiane
  04/03/2016

  Oh wat lijkt mij dit fijn, ik vraag mij alleen af, als ik mijn bikinilijn laat doen, zoveel als nodig is qua behandelingen. Heb ik er dan de rest van mij leven profijt van of kan het ooit weer terug komen de haren(door hormonen /zwangerschap/overgang ofzo?)

 • Reageren
  MamaLifestyleBlog
  12/04/2016

  Dat lijkt me perfect! Ik vraag me alleen af hoe lang de haartjes wegblijven? Het lijkt me zo fijn om niet meer te hoeven scheren!
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…5 minuten van mij vandaan werden 23 mensen neergeschotenMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   12/04/2016

   Na 5 à 6 behandelingen blijven de haartjes echt jaaaaaaren weg. Alleen als je hormonale veranderingen krijgt (bijv) zwanger, dan kan het zijn dat haartjes soms terugkomen.

 • Reageren
  Nienke
  24/03/2017

  Hoi, Heb je inmiddels al je behandelingen gehad? Ben benieuwd naar het resultaat!

 • Reageren
  Stephanie
  17/04/2017

  Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat.

 • Reageren
  Frouke
  20/05/2017

  Hoe is inmiddels het resultaat? Erg benieuwd naar een update!

 • Reageren
  Fanny
  23/05/2017

  Hoi! Ik ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik wil zelf ook heel graag beginnen aan een laserbehandeling: het lijkt me zooooo heerlijk om nooit meer te hoeven scheren!! Mijn h aartjes komen over het algemeen na 1 dag alweer terug, vreselijk. Door dit artikel wil ik ook wel heel graag aan een laserbehandeling beginnen. Mijn moeder heeft haar oksels laten doen bij Dokter Frodo in Amsterdam. Eesrt wilde ik daar heen maar deze prijzen vallen inderdaad wel heel erg mee maar het blijft zo lastig.. ik kies toch liever kwaliteit boven kwantiteit hoor!

 • Reageren
  Josine
  27/05/2017

  Na een dagje strand leek ons dit wel een goed idee! Vind ik jouw review, super! Dank je voor de tips en informatie Xx josine

 • Reageren
  Samantha
  18/10/2017

  Ik ben super benieuwd of je nu haar vrij bent. Ik heb al 10 behandelingen gehad en het is nu nog steeds net zo erg en eigenlijk nog erger als toen ik begon. Graag hoor ik andere hun ervaringen. Dit kost me super veel tijd en geld.

 • Reageren
  Irene
  24/11/2017

  Beste Sanne,
  Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat een jaar later.
  Ben je nu haarbrij, of is het haar aanzienlijk afgenomen?
  Bij mij slaan IPL behandelingen niet goed aan, dus ik wil graag weten of het de moeite waard is om zoveel geld nog te investeren in een laserbehandeling.

  • Reageren
   sanja
   17/02/2018

   IPL is ook een heel andere behandeling dan Laseren. Vaker hoor je dat IPL niet of nauwelijks aanslaat, het is dan ook veel goedkoper dan de laserbehandeling maar verschilt ook echt in kwaliteit qua resultaten. Laseren is echt wel de moeite waard, juist als het bij IPL is mislukt.

 • Reageren
  Karina
  19/05/2018

  Hoi Sanne, ik heb je blog gelezen en ik vroeg me af, nu een paar jaar later, of je haartjes nog steeds weg zijn of dat het weer terug is gekomen?
  Ik heb zelf IPL geprobeerd, maar de haartjes komen op den duur toch weer terug. Ik ben echt super benieuwd hoe dat nu bij jou is en of dat dus met laseren anders is!
  Ik zie dat er meer mensen hier erg nieuwsgierig naar zijn dus ik hoop dat je kan reageren! Groetjes

 • Reageren
  Loïs
  31/10/2018

  Goedemorgen Sanne, ik ben erg benieuwd hoe het er nu voor staat. Zou je kunnen reageren onder deze comment(s) of mij een mail willen sturen. Gr!!

 • Reageren
  Irene
  30/01/2019

  Ook hier interesse in “the years after”. Hoor het graag.

 • Reageren
  Esmee
  29/07/2019

  Hoihoi ik overweeg om ook de soprano ice te gaan doen maar zou heel graag wilken weten hoe t nu met jou haargroei is…. Wanneer was de laatste behandeling(hoeveel heb je er nou gehad) en is t ook nog steeds echt weg of moet je toch nog geregeld scheren? Zou je mij een antwoord per mail kunnen sturen? Groetjes esmee

 • Reageren
  Marie
  12/09/2019

  Bedankt voor dit interessante artikel over ontharen. Ik denk er ook over na om mijn benen te laten laseren, maar wist nooit goed hoeveel sessies ik nodig zou gaan hebben. Zes tot tien behandelingen zouden nog wel te doen zijn!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.