Bij ons aan tafel is het altijd relaxed (ja echt!) En dat komt mede hierdoor…

Veel momenten hier thuis zijn toch nét effe anders dan dat je in de bladen ziet. Ik kan me niet spiegelen aan beelden van een lome zondagochtend waarop twee kinderen nog even rustig soezen bij pap en mam in het grote bed, en ook een ochtendtafereel waarbij je op je gemak kunt douchen en iedereen zich lachend aankleedt is meestal niet aan de orde (ik ben al blij als ik kan douchen zonder dat de deur 10x wordt opengezwaaid).

Toch is er één moment dat hier wonder boven wonder altijd best relaxed gaat. Waarbij ik me wél kan spiegelen aan gezellige beelden uit een tijdschrift. En dat zeg ik niet om mensen de ogen uit te steken voor wie dat niet geldt, dat zeg ik puur en alleen omdat het echt zo is. Bij ons aan tafel is het namelijk altijd relaxed (oke, met altijd bedoel ik 90% van de tijd).

Ik heb daar geen kant-en-klare handleiding toe paraat, voor niks in het ouderschap trouwens, wel denk ik dat bepaalde dingen ertoe bijdragen dat eetmomenten bij ons doorgaans soepel verlopen.

Laat ik vooropstellen dat ik het sowieso fijn vind om zo vaak mogelijk samen te eten, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Uiteraard is dat niet altijd haalbaar, maar het is wel ons streven. Etenstijd creëert een gevoel van saamhorigheid en dat vind ik fijn en waardevol om mee te geven aan mijn kinderen. Door onze drukke levens overdag zijn ontbijt en avondeten de momenten waarop we quality time hebben. Het zijn ook de momenten waarop James bijvoorbeeld het meeste praat. Overdag hoef ik hem niet met vragen over school te bestoken, maar tijdens het avondeten komt hij vanzelf los.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen echt het gevoel hebben dat ze erbij horen, dat ze meedoen met gesprekken, gehoord worden en aandacht krijgen. Dit is de basis van een relaxte sfeer tijdens het avondeten. Als dat goed zit, dan komt het eten vaak vanzelf is mijn ervaring.

Om dat te realiseren heb ik het altijd essentieel gevonden dat ze op een goede stoel zitten. Ja, ik durf echt te beweren dat de juiste kinderstoel bijdraagt aan een relaxte sfeer aan tafel. Eentje die op dezelfde hoogte kan als de rest van het gezin, die comfortabel zit en goed aangeschoven kan worden.

Toen James geboren werd was de Tripp Trapp het eerste item dat ik aanschafte. Met de Newborn set die ik van mijn ouders kreeg kon hij als klein baby’tje al bij ons aan tafel zitten. Hij is dan ook niet anders gewend. Toen ik in verwachting was van Isé wist ik meteen dat ik ook voor haar een exemplaar wilde.

Laatst vroeg iemand me via Instagram waarom ik voor James eigenlijk geen stoelverhoger had gekocht zodat de Tripp Trapp van hem doorgeschoven kon worden naar Isé en hij op dezelfde stoel als wij kon zitten. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet eens over getwijfeld heb. De Tripp Trapp is een stoel die een leven lang mee kan, jong en oud kan erop zitten. Hij is hartstikke duurzaam, kan tegen een stootje en is niet alleen ideaal voor de eetmomenten, maar natuurlijk ook voor de keren dat de kinderen aan tafel knutselen, kleien, limonade drinken, een spelletje spelen, of gebakjes versieren. Bovendien is James erg gehecht aan zijn stoel. (En had ik al gezegd dat ik zelf een zwak heb voor het design?) Dus het stond eigenlijk buiten kijf dat hij de zijne zou houden en dat er voor Isé ook een zou komen.

Je moest ze nu eens zien zitten samen, altijd met z’n tweetjes naast elkaar. Zo’n leuk gezicht. Laatst zaten ze een ijsje te eten, ieder op hun eigen Tripp Trapp. Ik werd zo blij van dat gezicht. Het ontroerde me gewoon, mijn twee lieve hummels. Sinds kort hebben we ruggensteuntjes waarin hun naam staat gegraveerd, dat vinden ze helemaal geweldig.

Als überfan van Tripp Trapp was ik des te blij en vereerd dat ik door Stokke gevraagd werd om in een video wat meer te vertellen over ons gezinsleven, de ochtend- en avondrituelen en de daarbijbehorende waardevolle eetmomenten. De video kun je hieronder bekijken:

Tot slot wil ik vermelden dat ook wij natuurlijk te maken hebben met dagen dat de kinderen goed eten en dagen dat het iets minder gaat, laten we wel wezen. Ze vinden nu eenmaal niet altijd alles lekker. Maar mijn vriend en ik hebben afgesproken dat we nooit strijd zullen maken om het eten, hen nooit zullen dwingen en dat het best oké is als ze een keer wat (meer) laten staan. Verder geldt: ook als een van de kinderen weinig heeft gegeten, dan heeft ‘ie nog steeds recht op een toetje. En James wil soms nog graag gevoerd worden, nou ja dat doen we ook maar gewoon voor de lieve vrede. Dat zal voor zijn 18e vast voorbij zijn 😉

Ik wil nog even kort de Tripp Trapp engraving tour benoemen. Wil jij net als James en Isé ook een gepersonaliseerde Tripp Trapp voor jouw kindje(s)? T/m 15 december kun je op diverse plekken in Nederland je Tripp Trapp(s) gratis laten graveren. Hou voor de data en locaties de Facebookpagina van Stokke in de gaten!  

Ook verloot ik via mijn Instagram (@laviesanne) een Tripp Trapp. Laat een reactie achter om mee te doen.

Zijn de momenten aan tafel bij jullie relaxed? Hebben jullie bepaalde regels aan tafel zoals geen iPad, telefoon en dat soort zaken? #TrippTrappMoment #ChairForLife

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Eke
  25/10/2019

  Ik ben ook groot fan van de Tripp Trapp! Toevallig heb ik vandaag een artikel online hoe het er bij ons aan toe gaat tijdens het eten, haha.

 • Reageren
  Tineke
  25/10/2019

  Wat leuk dat ze ook naast elkaar zitten. Kwam hier niet goed denk ik.

  • Reageren
   Elianne
   25/10/2019

   Hier ook groot fan van de Tripp Trapp! Eerst een andere stoel aan tafel gehad, maar hij kon hij niet zelf inklimmen en deze paste ook niet goed onder de tafel. Dus toch nog aangeschaft.
   Verder is het volgens mij heel gezellig aan tafel als je niet te zenuwachtig bent over kruimels en of je kind wel genoeg groenten eet. Gewoon rust aan tafel, fijnste moment van de dag, op het kind zijn bedtijd na dan ?
   Elianne onlangs geplaatst…Eerlijk: Ik ben overspannen..My Profile

 • Reageren
  Dio
  25/10/2019

  Hoewel ik geen kids heb, kan ik mij wel voorstellen dat het belangrijk is dat ze goed zitten en niet iedere keer van de tafel vallen en weglopen etc.
  Dio onlangs geplaatst…Het financiële plaatje van… Marlou MintenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  25/10/2019

  Leuke blog over hoe het eraan toe gaat bij jullie met het avondeten. En wat een wereldstoel is die triptrap he? Mijn dochter is er ook nog steeds niet van af te slaan en hij staat zo leuk bij mijn interieur.
  Ook ik maak me inmiddels geen zorgen meer als mijn dochter minder eet. Eerst vond ik het lastig als ze maar twee happen nam, maar ik weet nu dat ze het wel weer ergens in haalt. Soms eet ze dagen bijna niet, en daarna zit ze te bunkeren als een volwassen vent. Heel goed dat jij en je vriend daar dingen over hebben afgesproken, dat maakt het een stuk makkelijker.
  Tamara onlangs geplaatst…8x griezelige producten om je Halloween outfit compleet te makenMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  26/10/2019

  Zooo herkenbaar. Ik deel je visie al gaat t lang niet altijd goed. Bij ons is t motto als in t liedje “samen zijn… is samen lachen…” door een recente verhuizing en andere omgeving zijn de zit plaatsen aan de eettafel nog niet helemaal bepaald. Lekker zitten is zo belangrijk voor hoe je in je vel zit en deel kan nemen als gezinslid aan de eettafel

 • Reageren
  Sara
  26/10/2019

  Leuk! En de stoelen zijn zeker duurzaam, want mijn zoontje zit nu op mijn triptrap stoel van 28 jaar geleden! Ondertussen ook door neefjes gebruikt, dus ze gaan mooi lang mee! Alleen jammer dat items zoals de newbornset niet op de oude stoelen passen. Daardoor wilde ik bijna een nieuwe aanschaffen, maar eigenlijk is dat zonde! Bij een tweede zou ik het wel doen, omdat ik bij anderen heb gezien hoe gezellig het is als je kleintje al vanaf het begin aan tafel erbij kan zitten!
  Verder maken wij inderdaad ook geen strijd van eten. Als hij niet wil, dan forceren we het niet en meestal is het eenmalig!

 • Reageren
  Janna
  26/10/2019

  Wij hebben 2 kindjes en 1 trip trap.
  Ze willen allebei graag in de triptrap zitten, daarom doen wij graag mee met deze toffe winactie, zodat ze als we winnen. Allebei een eigen stoel hebben en geen ruzie meer hoeven te maken. Dan kunnen wij gezellig met ons gezinnetje genieten van al het lekkers op tafel.

 • Reageren
  Lisette
  27/01/2020

  Bij ons gaat het avondeten eigenlijk pas relaxed sinds we elke avond op de bank eten…
  De tripp trapps zijn dan ook al lang de deur uit.
  Lisette onlangs geplaatst…De halve finale van Liora’s Maestro: zo deed ik het!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.