Bezorgd over deo: ik verruilde mijn gewone deodorant voor een natuurlijke variant

Na meerdere verontrustende verhalen over mogelijk kankerverwekkende ingrediënten in deo, besloot ik enige tijd geleden om eens natuurlijke deodorant te proberen. Ik vertel je of het werkt voor mij.

Als hypochonder laten sommige verhalen die de de ronde doen over deo mij natuurlijk niet koud. Hoewel de wetenschap nog geen harde feiten heeft gegeven over de eventuele relatie tussen stoffen in deodorant en kanker, is het natuurlijk wel zo dat je een hoop chemicaliën onder je oksels smeert en spuit en dat ik ergens in mijn achterhoofd heb zitten dat dat bij veelvuldig gebruik niet goed voor je kan zijn. Vooral het ingrediënt aluminium schijnt ‘kwaadaardig’ te zijn’. Aluminium is een antiperspirant. Je zweet dus minder als je een deodorant met aluminium gebruikt.

In ieder geval genoeg reden voor mij om eens een uitstapje te maken naar natuurlijke deodorant. Toevallig had ik er hier nog eentje liggen die ik in een goodiebag had mee gekregen, dus besloot ik die in gebruik te nemen.

Dit was niet de eerste keer dat ik in aanraking kwam met een meer natuurlijke deodorant trouwens. Van Dove had ik al eens de 0% deo geprobeerd. Dit is een deodorant zonder aluminiumzouten.

Echter bleek deze voor mij niet heel goed te werken. In deze deodorant zit vooral heel veel meer parfum toegevoegd en dit is opzich prima om de zweetgeur een beetje te compenseren, maar naar verloop van tijd merkte ik dat het toch niet afdoende was.

Dit keer een geheel natuurlijke deodorant dus: We Love The Planet Cremedeodorant in de variant Sweet Serenity. Dit is een smeerbare deodorant verpakt in een rond tinnetje.

Omschrijving:

De crèmedeodorant van We Love The Planet bestaat alleen uit 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Er zijn geen synthetische en huidbelastende ingrediënten aan toegevoegd en de deodorant bevat geen aluminium. Hierdoor is de deodorant beter voor jouw huid en onze planeet.

Een potje van 48 gram gaat bij dagelijks gebruik ongeveer 2 tot 3 maanden mee. 1x per dag een kleine hoeveelheid smeren houdt je 24 uur fris.

Mooie beloftes, dat zeker!

Je hebt niet veel van de deo nodig, een toefje op je vingertop is afdoende voor één oksel.

Ik heb de deodorant nu een paar weken getest en ik moet tot de conclusie komen dat hij bij lange na niet zo effectief werkt als mijn gewone deo. Het grootste nadeel vind ik dat ik mezelf op een gegeven moment echt ga ruiken. De ene dag meer dan de andere, als ik een dag thuis ben en ik hoef geen inspannende dingen te doen dan valt het mee, maar als ik van hier naar de bushalte fiets bijvoorbeeld, dan kan ik meestal wel een deo’tje gebruiken.

Ik vind het écht heel jammer dat deze deodorant niet afdoende transpiratielucht tegenhoudt, want ik zou heel graag door willen met een aluminiumzoutloze deo. Wel blijf ik ‘m gebruiken op dagen dat ik weet dat ik geen echte inspanningen hoef te leveren.

Wat voor soort deo gebruik jij? Heb jij al eens gedacht aan natuurlijke deo?

Adviesprijs van de We Love The Planet Cremedeodorant is €11,50.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Angela
  01/05/2019

  Ik ben sinds deze week over naar Loveli. Online te bestellen maar ook in oa Arnhem en Nijmegen te krijgen. Ik ben erg benieuwd. Ik heb ook Nuud geprobeerd maar ik vond een crème niet fijn en ik ging mezelf ruiken ? toen weer terug naar Lady speed stick. Hallo aluminiumzouten, dag zweet lucht. Vind dat zo verschrikkelijk, mezelf ruiken! En al helemaal in mijn werk (werk als wijkverpleegkundige en sta regelmatig te zweten in badkamers)

 • Reageren
  Lisanne
  01/05/2019

  Grappig om te lezen! Ik ben namelijk altijd op zoek naar betere deo omdat ik hevig transpireer en snel ruik. Voeding aanpassen, veel water drinken… het hielp ook allemaal niet. Sinds ik natuurlijke deo gebruik op basis van kokosolie gaat het zó veel beter. Ik gebruikte eerst die van Zerah, vergelijkbaar met deze en nu We Love The Planet. Deze houden het de hele dag uit. Ik gebruik ze alleen op dagen dat ik werk, weekends laat ik m’n oksels “rusten” van de kokosolie omdat ik in de loop van de tijd verstopte kliertjes krijg.

  Ik ben ook erg te spreken over Salt of the earth rollers trouwens! En momenteel test ik de Love Beauty Planet.

  Grappig dus hoe verschillend ervaringen kunnen zijn. Ben wel benieuwd welke deo je normaal gebruikt. 🙂

 • Reageren
  Lotte
  01/05/2019

  Ik gebruik deo van de Lush, het is een soort blok zeep idee, maar dan wat romiger. Mijn vriend en ik gebruiken het beiden, zijn erg enthousiast. Werkt super goed en gaat ook nog lang mee

 • Reageren
  Irene
  01/05/2019

  Sinds een paar weken gebruik ik de natuurlijke Deo van “lekker in een potje” (type munt) en oprecht; ik ben super positief verrast door deze Deo! Waar ik voorheen, met reguliere Deo, nog wel eens een zweetluchtje rook na een inspannende dag oid, is dat compleet verdwenen met deze Deo, echt! Deze Deo is ook smeerbaar zoals de variant hierboven, maar dat neem ik voor lief icm het verbluffende resultaat. Sinds een paar weken gebruikt mijn man dit ook, en ook hij ruikt echt helemaal niets meer. Heb je deze variant al geprobeerd? Zou m echt aanraden namelijk!

  • Reageren
   C
   01/05/2019

   Ik wilde net ook deze tippen. Werkt echt fantastisch. Soort zelf best veel en intensief en dat is helemaal geen probleem met deze deo. Vriendinnen die de deo ook gekocht hebben omdat ik er zo enthousiast over ben zijn ook om. Ook handig dat deze gewoon bij de ah te koop is en mee doet in de 1+1 aanbiedingen. Maakt het ook nog een stuk goedkoper.

 • Reageren
  Tilly
  01/05/2019

  Ik zweer bij Nuud. Product is zo schoon dat je het kan eten, hief je maar om de 3/4 dagen klein beetje op te doen en je ruikt absoluut niets ook niet als je sport. Ben echt helemaal om, en toevallig ook nog duurzaam ?

 • Reageren
  Yvonne
  02/05/2019

  Deo kan je echt super makkelijk zelf maken. Is binnen 10 minuten gedaan met maar een paar simpele ingrediënten. En echt, het werkt super! Waar ik eerder last had van zweetgeur, heb ik dat nu helemaal niet meer.
  Ben héél tevreden en zou je willen aanraden het zelf ook eens te proberen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.