Bezoekje Keukenhof: is ’t het waard?

Ik ben al lekker bezig met het afwerken van mijn ‘lentebucketlist’. Zo zijn we al met het gezin lammetjes wezen knuffelen én ben ik dinsdag voor het eerst in mijn leven naar de Keukenhof geweest. In dit artikel deel ik wat mooie foto’s en vertel ik je ook of ik het park daadwerkelijk een bezoekje waard vond.

De lente is by far mijn favoriete seizoen en ik vind het dan ook heerlijk om ‘m in optima forma te beleven. Wat is er nu een betere start van de lente dan een bezoek aan de Keukenhof. Met 800 verschillende tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen verspreid door het park is het een internationale trekpleister en ook ik was bloednieuwsgierig naar wat er allemaal te zien was.

Een toegangsticket voor de Keukenhof is 18 euro en daar kwam in ons geval ook nog 6 euro aan parkeerkosten bij. Je kunt het ticket ook online kopen of bijvoorbeeld in combinatie met een NS treinkaartje, maar wij kochten ‘m gewoon aan de deur.

De Keukenhof is slechts 8 weken per jaar open (dit jaar van 21 maart tot 19 mei), wat betekent dat er veel bezoekers in een korte tijd op af komen. Door de voorspellingen die niet al te best waren dacht ik dat het misschien wat minder druk zou zijn, maar je kon nog steeds over de hoofden lopen.

Zoals met zoveel buitenactiviteiten is het ook met een bezoekje aan de Keukenhof zo dat het eigenlijk alleen echt leuk is wanneer het mooi weer is. Wanneer het met bakken uit de hemel komt, dan is de charme van zo’n park weg (althans, dat vind ik). Wij hadden geluk dat we het net de anderhalf uur die we door het park hebben gelopen een aardig zonnetje hadden. Na die anderhalf uur begon het te plenzen en dan is niet alleen de sfeer minder vrolijk, ook loopt iedereen met een paraplu waardoor je zicht stukken minder is (en je foto’s ook).

Ieder is er een ander thema in de Keukenhof en dit jaar was dat het thema Flower Power. Hierover viel te lezen: “Flower Power staat voor de sfeer van begin jaren zeventig: opvallende kleuren, hippies, peace & music. Keukenhof vindt dit een mooi thema om de zeventigste verjaardag van Keukenhof mee te vieren.”

Wat ik erg goed geregeld vond, waren de horecagelegenheden. Op veel plekken in het park kun je terecht voor een een hapje en een drankje. Mijn moeder en ik strandden bij de poffertjestent (overigens vond ik de poffertjes niet te vreten… Voor echt goede poffertjes moet je eens naar Laren gaan)

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven trouwens; er is een kinderboerderij, speeltuin en kinderen kunnen een gratis speurtocht volgen.

Mijn moeder en ik hebben ongeveer anderhalf uur door het park gewandeld en toen hadden we de mooiste plekjes wel gezien. Van enkele volgers op Instagram had ik begrepen dat het park nóg iets mooier is als we enkele weken verder zijn gezien er dan meer bloemen in bloei staan, maar dit was vrijwel de enige dag dat mijn moeder en ik allebei konden dus vandaar dat we er redelijk vroeg bij waren. Het park was nu een dag of 10 open.

Ik vond het een leuk uitje en ik ben blij dat ik het een keer gezien heb, maar ik moet zeggen dat ik een uur en 40 minuten rijden wel erg lang vond voor hoe lang je er uiteindelijk rondloopt. Omdat ik de sfeer en de heerlijke geur in het park wel echt heel vrolijke en lenteachtig vind zou het goed kunnen dat ik toch volgend jaar weer even een kijkje wil nemen, maar dan moet het weer wel echt goed zijn want anders valt je dagje letterlijk in het water.

Ben jij al eens bij de Keukenhof geweest?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Marloes
  04/04/2019

  Ziet er mooi uit zeg. Zelf ben ik er nog nooit geweest maar mijn moeder vraagt het bijna ieder jaar of we gaan. Haha, misschien toch maar eens doen!
  Marloes onlangs geplaatst…Becca Ultimate Lipstick Love in SorbetMy Profile

 • Reageren
  Jantine
  04/04/2019

  Ben er twee keer geweest, vond het de eerste keer fantastisch: alle tulpen die bloeiden en super mooi weer. De tweede keer waren we net iets te vroeg in het seizoen, waardoor een deel van de tulpen nog niet bloeiden. Maar zeker een aanrader als je er nog nooit geweest bent. En inderdaad wel op een zonnige dag 😉

 • Reageren
  Roëlla
  04/04/2019

  Dit is echt de trekpleister van Nl die me zo niet trekt…. Vindt het ook best prijzig eigenlijk €18 pp. Maar goed dat je me nog eens overtuigd hebt niet te gaan haha. Nee flauw, maar ieder zijn ding natuurlijk 🙂

 • Reageren
  Charlotte
  04/04/2019

  Ik woonde er vlakbij.. Wat een drama weken waren dat altijd. Haha… Altijd blij als de Keukenhof z’n deuren weer sloot, dan kon ik weer normaal van a naar b ?

 • Reageren
  Julia
  04/04/2019

  Een paar jaar geleden heb ik in de Keukenhof gewerkt in het grand cafe. Het park is inderdaad nog mooier als je wat later gaat. En het is helaas altijd druk! (Behalve ’s ochtends heel vroeg en tegen sluitingstijd.) Ik was er toen zelf ook een dagje met vriendinnen heen gegaan (want ik zag altijd alleen maar hetzelfde stukje op weg naar mijn werk :P) en toen zijn we er echt wel een aantal uur geweest. Die 1,5 uur van jullie vind ik vrij snel! En het is inderdaad leuker om op een lekker zonnige dag te gaan. Leuk dat je er nu een keer geweest bent!

 • Reageren
  Irene
  04/04/2019

  Leuk om te lezen. Keukenhof is mijn achtertuin (je had bij mij voor de deur mogen parkeren ?) en ik heb 10 jaar een lentepas gehad. Leuk uitje om met de kinderen even heen te gaan!

 • Reageren
  Tamara
  04/04/2019

  Ik ben vorig jaar meerdere keren geweest. Voornamelijk omdat ik foto’s wou maken. Wat het leuk maakte is dat er later in het seizoen andere bloemen bloeien dan in het begin. Ook ging ik vaak vroeg op de ochtend of later op de dag. Dat zijn rustigere momenten wat het leuker maakt om foto’s te maken en het minder over de hoofden lopen is.

 • Reageren
  Yvonne
  05/04/2019

  Ik dacht dat alleen bejaarden naar de Keukenhof gingen…Jij zal de gemiddelde leeftijd wel flink omlaag hebben gehaald haha!
  Nee, dit trekt mij totáál niet!

  • Reageren
   Tjitske van Velzen
   05/04/2019

   Wij hebben een lentepas, dan kun je voor €45,- onbeperkt naar binnen. We wonen op fietsafstand. Ik vind het een heerlijk park en wij weten op welke momenten het lekker rustig is. We gaan meerdere keren per week even een rondje wandelen daar. Het mooie is dat je dan de bloemen allemaal in bloei ziet komen. Heel bijzonder. Ik word altijd helemaal blij en ontspannen daar.
   Oow en het is echt niet meer alleen voor bejaarden ?

   • Reageren
    Yvonne
    05/04/2019

    Sorry, was ook helemaal niet aardig natuurlijk. Als je hiervan houdt is het gewoon voor iedereen 🙂

 • Reageren
  Friedi Zwenger
  05/04/2019

  Wij zijn toevallig afgelopen zaterdag geweest. Nog nooit in de Keukenhof geweest. Vond het erg gezellig en was druk maar niet zo erg dat je voetje voor voetje moest lopen. Het thema was erg leuk. Heel mooi aangelegd allemaal, prachtige bloemen. Vond de paviljoens erg leuk aangekleed. Wij hebben er laat in de middag nog een paar uurtjes Noordwijk aan vast geplakt. Kwartier rijden en waren op het strand. Geen spijt van de Keukenhof maar zou er niet ieder jaar naar toe gaan.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.