Beter niet zeggen tegen ouders met slaaptekort

IMG_2716

Oh jongens wat lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat ik een nachtje non-stop acht uur heb kunnen slapen. Ik ga er met liefde uit voor James hoor, maar prettig is anders. Al deze nachten boden me wel weer wat input voor een nieuw artikel, namelijk: want je beter niet kunt zeggen tegen ouders met slaaptekort. En hee, niet te serieus nemen he;-)

Ik heb vannacht ook zo kort geslapen. Ik ging om 00.00 naar bed en mijn wekker ging al om 6.00.
Dat noem jij kort?! Weet je wel hoe chill dat is, zes uur slaap achter elkaar!!! Holy moly ik teken ervoor..

Misschien dat je gewoon te gestrest bent om dat hele slaapgedoe en dat je kindje dit voelt en hij daarom niet goed doorslaapt.. Een soort vicieuze circel, snap je?
Ehm dus je insinueert nu dat ik, als moeder, mijn kindje onrustig maak?

Mijn kleine en eigenlijk ook alle baby’s van vriendinnen en van nichtjes en meiden van de yogaclub die sliepen al vanaf vier weken door.
Gefeliciteerd. Ik ga mezelf nu even verdrinken in koffie.

[Tijdens een feestje] “Ah kom op, nog één drankje, je gaat toch niet nu al naar huis?”
Chill dat jij morgen tot 1 uur in je mand kan blijven liggen, maar mijn kind wordt over drie uur alweer wakker.

Dan ga je overdag thuis toch nog wat bijslapen? Want je werkt vanuit huis, dus dan kun je dat in principe wel doen toch?
Dus je denkt dat ik daar tijd voor heb? Op momenten dat ik zou kunnen slapen ruim ik liever de vaatwasser uit, werk ik mijn mailbox bij, pleeg ik telefoontjes of maak ik vast hapjes klaar.

De kraamzorg: de volgende nacht wordt het vast beter. 
Collega’s: oh joh, na vier weken slaapt ‘ie wel door.
Moeder: na drie maanden hebben ze een ritme ontwikkeld en zullen ze je ’s nachts echt niet meer elk uur wekken.
Fuck it. Ik geloof niemand meer.

[Moeder van een tweeling]: bij mij hebben ze de eerste vier jaar geen nacht doorgeslapen. 
Dan geloof ik misschien toch maar liever mijn moeder of mijn collega’s… In het kader van hoop houdt je op de been.

Als hij niet wil slapen dan ga je toch gewoon een stukje rijden met hem in de auto ’s nachts? Dan wordt ie vaak vanzelf wel weer stil. Deden mijn ouders vroeger ook altijd.
Lief dat je meedenkt, maar daar begin ik dus niet aan. Lijkt me bovendien niet echt verstandig om in zombie-toestand met mijn kind de weg op te gaan.

Ik dacht al toen ik laatst een video van je bekeek, die heeft vast weer een slechte nacht achter de rug!
Meest opbeurende peptalk ever.

compliment

Je moet hem laten huilen.
Ja wat denk je, dat ik dat nog nooit heb geprobeerd. Nee mensen, dit werkt niet. Je kind raakt er alleen maar meer van overstuur en daardoor jij ook.

[Wanneer je een etentje hebt bij jou gepland] “Ik kom wat later, ik moet nog even mijn haar doen, maar dan blijf ik wel een uurtje langer vanavond!”
Noooooooooo please, al kom je met een kapsel dat al tien jaar niet gewassen is, een uur langer blijven is echt geen optie. Ik ga om 22.00 naar bed om te zorgen dat ik me de volgende dag nog enigszins door de dag kan slepen dus laat dat uurtje maar zitten. Maar ik hou wel van je <3.

Je ziet er bleekjes uit meid.
Klopt. Ik ben aan het oefenen voor Sneeuwwitje nou goed.

Bron plaatje

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Nesrin
  28/04/2015

  Heerlijk geschreven weer Sanne en Ik hoop echt dat James binnenkort (heel snel) de nachten doorslaapt.

  Te weinig slaap kan voor zoveel ellende zorgen may the best concealer help you!! 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mama hoe worden baby’s gemaakt?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  28/04/2015

  Hahah vooral dat ‘ik heb ook weinig geslapen vannacht’ 😛 herkenbaar! En in de nacht auto rijden met je kind lijkt me nou ook niet de oplossing inderdaad. Leuk artikel!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Persoonlijk: Veel last van blaasontstekingenMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  28/04/2015

  Haha, wat erg dat iemand zegt dat ze aan jouw video’s kunnen zien dat je er zo moe uit ziet. En bedankt! Tsjaa, de nachten worden wel beter naarmate ze ouder worden gelukkig. Maar ik vind die verhalen van ouders die zeggen dat hun kind al vanaf 4 weken doorslapen echt onzin, volgens mij houden ze zichzelf voor de gek, haha. Beide kids sliepen bij ons na een half jaar voor het eerst een hele nacht door en dan nog wisselt dat af met ’s nachts wakker worden. De jongste van twee jaar wordt meestal 5 uur a half 6 ’s ochtends wakker (wat nog steeds erg vroeg is, maar de nacht is rustig). Mijn dochter van bijna 4 slaapt meestal tot half 7 a 7 uur. Kijk, daar wordt ik blij van :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Beautyfavorieten april 2015My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  28/04/2015

  Heel herkebaar. Jim sliep na twee weken zes uur, en na vijf weken acht uur door, tot een maand geleden. Nu huilt ie een kwartier tot een uur voor ie in slaap valt, én wordt hij n aantal keren per nacht wakker… heel frustrerend.
  Was vast ook niet het juiste om te zeggen 🙂 Hou vol, je doet t geweldig! (Mag ook wel eens gezegd worden, toch?)
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mama zijn, ff oefenenMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  28/04/2015

  Oef het lijkt mij zo zwaar…ik ga geen goedbedoelde adviezen aan je geven want daar heb je zo weinig aan haha. Ik hoop alleen dat het allemaal snel op zijn pootjes terecht komt en James lekker door tukt. Tot dan; veel succes en sterkte.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Helden van de maand – AprilMy Profile

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  28/04/2015

  Nee toch, heeft iemand dat echt gezegd, dat je er vermoeid uit zag in je laatste video? En bedankt! Ik heb zelf nog geen kinderen dus kan er niet over meepraten, maar ik weet wel dat ik bij mijn schoonzusje met een kind van 2 jaar altijd erg op mijn hoede ben als ik vertel over een slechte nacht die ik zelf heb gehad. Dan denk ik: zij heeft er vast een nog zwaardere nacht op zitten, dus shhhhht.
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Review: Balmain Hair Dry Shampoo & Cosmetic BagMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  28/04/2015

  “Ik dacht al toen ik laatst een video van je bekeek, die heeft vast weer een slechte nacht achter de rug!” Die las ik, op je IG geloof ik. Wat onnodig om je daarvan op de hoogte te stellen.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Hoe Voorkom Je Een Opgeblazen Buik?My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   28/04/2015

   Haha ja blijkbaar voelen mensen die behoefte:P

 • Reageren
  Odile
  28/04/2015

  HEEEL herkenbaar! Maxim is nu trouwens van rampslaper tot droonslaper gegaan (op wat uitzonderingen na) sinds ong 2 maandjes (toen hij 16 maanden was). Ineens! Er is dus misschien wel hoop maar dan moet je nog even volhouden <3

 • Reageren
  Xstudent
  28/04/2015

  Haha! Gelukkig nog niet herkenbaar, maar lijkt me allemaal idd niet echt opbeurend.
  Xstudent onlangs geplaatst…Positief denken: hoe doe je dat?My Profile

 • Reageren
  Marloes ❤ Budgetproof.nl
  28/04/2015

  Aaargh medelijden! Ik voel mezelf soms heel zielig als ik heel lang door heb moeten werken en slaaptekort heb maar een huilende baby ’s nachts lijkt me écht hel. Ik weet wel dat medelijden niet helpt, haha maar toch … frustrerend! & ik vind dat je er voor een ‘nieuwe mama’ altijd hot uitziet dus niets sneeuwwitje … maar goed ik zie natuurlijk alleen wat je online wilt delen ;).
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Moederdag: je mama is een (betaalbare) diamant waardMy Profile

 • Reageren
  alexa
  28/04/2015

  fantastisch geschreven ik ben geen moede maar snap je frustraties wel.
  alexa onlangs geplaatst…Werken in TurkijeMy Profile

 • Reageren
  Eilish (artisticstateofmind)
  28/04/2015

  De ‘ik heb ook weinig geslapen’ is voor mij heel herkenbaar. Ik ben geen moeder, maar heb chronische pijn en daardoor lig ik veel en vaak wakker. Ik zou ook tekenen voor 6 uur slaap achter elkaar!
  Eilish (artisticstateofmind) onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ Doctor Who, Winnie de Poeh & Londen ?!? | PostersMy Profile

 • Reageren
  Fitmomslife
  28/04/2015

  Leuk artikel. Ik herken er zoveel in. Mijn dochtertje van 10maanden word ’s nachts om het uur krijssend wakker waardoor ik dus ook. En andere moeders maar zeiken als hun kind om 5.00uur al wakker word.

  Gr
  Fitmomslife onlangs geplaatst…How many egg white/protein do you need?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  28/04/2015

  Ohhh ontzettend herkenbaar dit! Waar mijn oudste vrijwel meteen doorsliep, werd mijn jongste tot een paar maanden geleden nog meerdere keren per nacht wakker. Inmiddels slaapt hij ( meestal ) door, maar ik heb er regelmatig echt doorheen gezeten. Dood en dood op. Waaaaaaarom slaapt hij nou niet gewoon? Ik kreeg ook allerlei adviezen, laten huilen, niet meer overdag slapen, meer eten enz. Tot ik me er maar bij neer had gelegd dat hij vast oooooit wel door ging slapen en ik kort daarna mijn eerste hele nacht slaap in 1.5 jaar had! Dus echt, het is zwaar maar ooit komt het goed!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom mannen mietjes zijn.My Profile

 • Reageren
  Tamara
  28/04/2015

  Fanatastisch geschreven zeg! Haha!
  Tamara onlangs geplaatst…MIJN SCHAATSVERZAMELING.My Profile

 • Reageren
  Jennifer
  28/04/2015

  Ik vind het ook altijd zo kut dat de eerste vraag die gesteld wordt na ‘gaat het goed’ de vraag is of hij al doorslaapt. Alsof dat heel belangrijk is? Alsof je daar zo op gefocust moet zijn. Nee, Melle slaapt ook nog niet door, maar is dat erg? Blijkbaar wel. Natuurlijk is een goede nachtrust goud waard, maar ik snap soms niet zo goed waarom anderen daar ook zo op gefocust zijn, want soms dan maakt het me wel eens een beetje onzeker als andere moeders vertellen dat hun kind van een paar weken oud de klok rond slaapt. Maar doorslapen is geen voorwaarde, in mijn ogen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 45My Profile

 • Reageren
  Susan
  29/04/2015

  Herkenbaar!
  Ik vind het achteraf zo stom dat mijn kraamhulp en verloskundige in de kraamweek al zeiden dat mijn dochter haar ritme moest veranderen en langer moest slapen. Ik was al blij dat ik een nacht 4 uur had geslapen. Toen zei de kraamverzorgster: oh ik dacht 4 uur achter elkaar!

  Mijm dochter is nu 4.5 maand en ze slaapt niet door. Tijdens goede nachten meld ze zich 1 keer. Afgelopen nachten ieder uur (19 weken sprong, vermoed ik, hoop ik)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.