Ben ik over vijf jaar nog blogger?

Grootste plannen had ik als tienjarige, om nieuwslezeres te worden. Later, toen ik Taalkunde ging studeren ambieerde ik een carrière als journalist. Uiteindelijk werd ik blogger.

Inmiddels kan ik wel stellen dat bloggen mijn droombaan is. Niet alleen werk ik met de leukste klanten samen, bezoek ik de tofste events, maak ik mooie reisjes en ontmoet ik talloze inspirerende mensen, ook is het de ideale baan om te combineren met het moederschap. En dat laatste is goud waard kan ik je vertellen. Iedere dag mag ik uren genieten van mijn kinderen, ben ik getuige van vele mijlpalen zoals de eerste lachjes, stapjes en woordjes en ook niet geheel onbelangrijk: kan ik ze knuffelen wanneer ik wil en hoef ik ze overdag maar weinig te missen. Daar tegenover staat dat ik soms best wel het gevoel heb tig ballen in de lucht te moeten houden omdat werk en privé bij mij nauw met elkaar verweven zijn en moederen en werken bij mij vaak tegelijk moet. Ook dat is bloggen.

De laatste tijd sta ik stiekem wel eens op met het idee op of bloggen daadwerkelijk is wat ik over vijf jaar nog wil doen. Deels heeft dit te maken met onzekerheid; ben ik als blogger nog wel leuk genoeg tussen al die andere bloggers en vloggers die als paddenstoelen uit de grond schieten? Kan ik mezelf nog wel goed genoeg onderscheiden? Maar ook vraag ik me af: wil ik mezelf op intellectueel vlak niet meer uitdagen? En wil ik over een tijdje nog wel steeds zoveel van mijn privé-leven delen? Een hoop stof tot nadenken zoals je begrijpt.

Ergens diep van binnen borrelt het tegelijkertijd ook om het over een geheel andere boeg te gooien, mijn leven een andere wending te geven, en te kijken wat het bedrijfsleven me (nog meer) kan bieden. Ik ben er gewoon nieuwsgierig naar, zeker omdat ik nooit écht aan het bedrijfsleven heb gesnuffeld. Ja, ik heb stages gelopen in mijn studententijd, maar daarna ben ik vrijwel direct in de blogwereld gerold. Ik weet niet hoe het is om dagelijks met collega’s te werken, hoe het is om een vaste werkplek te hebben en al helemaal niet hoe het is om voor een baas te werken. Maar ik moet ook relativeren en beseffen hoeveel vrijheid ik als ondernemer met een eigen blog heb en hoe bevredigend mijn inkomsten en alle extra’s zijn.

De titel van dit hoofdstuk luidt ‘Ben ik over vijf jaar nog blogger?’ Zoals je aan bovenstaande hersenspinsels wel kunt merken kan ik daar geen eenduidig antwoord op geven (best flauw, ik weet het). Ik blijf bloggen zolang ik het leuk vind, mijn verdiensten nog naar wens zijn en ik de concurrentie nog aankan, maar ook vind ik het belangrijk om mezelf blijven te ontwikkelen en dit zie ik dan ook als belangrijk doel voor komend jaar. Hierbij denk ik aan het verder ontwikkelen van mijn schrijfstijl, het meer kennis opdoen van SEO, het kiezen van interessante invalshoeken en het verbeteren van mijn videoskills. Ik vind dat ik dit móet van mezelf, ook om nog steeds serieus genomen te worden als blogger.

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het niet uitsluit dat ik over vijf jaar misschien wel ergens op kantoor werk. Als mijn nieuwsgierigheid en de honger naar meer intellectuele uitdaging toch de overhand hebben genomen 😉

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Eke
  30/11/2017

  Ik denk dat je onderscheidend genoeg bent, maar ik snap je twijfel goed! Zou je het niet kunnen combineren?
  Eke onlangs geplaatst…Action Shoplog november 2017My Profile

 • Reageren
  Roely út Fryslân
  30/11/2017

  Dag Sanne,Ik lees alleen jou blogs en kijk je vlogs. Soms kijk ik wel eens bij andere bloggers .Daar valt me op dat ze jouw taalgebruik en zinsconstructies behoorlijk zitten te imiteren. Persoonlijk denk ik dat over 5 jaar dat bloggen en vloggen zijn beste tijd wel gehad heeft.

  • Reageren
   Roely út Fryslân
   30/11/2017

   Foutje…..jouw blogs en vlogs….moet het zijn??

 • Reageren
  Shirley
  30/11/2017

  Ik sta er precies zo in als jij. Het is nu leuk, maar misschien wil ik over een tijdje wel iets anders. Iets meer privacy en achter de schermen werken aan/voor iets anders. En misschien wel iets meer stabiliteit. Aan de andere kant bevalt dit met twee kids ook wel weer super goed 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Monthly favorites: novemberMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  30/11/2017

  Ik snap je twijfel, en ik twijfel zelf ook weleens! Ik hoop echt over 5 jaar nog steeds blogger te zijn. Ik haal er zoveel energie uit
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Boeuf Bourguignon ReceptMy Profile

 • Reageren
  Eva
  30/11/2017

  Als ik heel eerlijk ben denken ik dat een kantoorbaan heel erg tegen zal vallen als je de flexibiliteit van het Bloggen gewend bent. Natuurlijk staat daar wel tegenover dat je je werk niet mee naar huis neemt.
  Ik ben benieuwd, maar hoop dat ik je nog een tijdje zo kan volgen 😉

 • Reageren
  Lisette
  30/11/2017

  Beetje 20/30-tigers dilemma denk ik! Ik heb juist altijd 1 vaste baan gehad in het ziekenhuis en ik heb precies dezelfde gedachtes. Ik wil eens uit het ziekenhuis, mijn horizon verbreden! Lijkt mij fantastisch om volgend jaar zelf mijn zoon naar school te kunnen brengen, en je eigen tijd in te kunnen delen. Maar directe collega’s hebben is wel echt heel erg leuk! Misschien kan je naast je blog iets anders erbij doen, altijd leuk om je horizon te verbreden!
  Lisette onlangs geplaatst…Inspiratie voor de babykamerMy Profile

 • Reageren
  Lieke van Veen
  30/11/2017

  Ik heb er ook wel eens over nagedacht. Hoe gaan al die bloggers weer aan een baan komen als de trend van het bloggen straks voorbij is?
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Marisca
  01/12/2017

  Ik heb zo’n blogger die naast het dagelijks bloggen, juist een vaste baan heb voor de inkomsten, de collega’s, de uitdaging, verdieping, pensioenopbouw en de zekerheid. Nu ben ik wel online communicatie medewerker dus ben wel met hetzelfde bezig 😉 maar ik zou zelf niet anders willen. Juist omdat ik inderdaad niet weet hoe het over een aantal jaar zal zijn en omdat ik ook wil doorontwikkelen in die sector. Nu geniet ik van het beste van twee werelden al is dat soms ook best pittig met twee kinderen.

 • Reageren
  Yvonne
  01/12/2017

  Ik heb de afgelopen jaren juist iets in de journalistiek gedaan. Althans, ik schreef opinie voor Vrouw o.a. Ik vond het super, maar wat jij ook al aangeeft: privé en werk lopen dan door elkaar heen. Liep ik in de supermarkt; was er iets in het nieuws en ontving ik een appje: kun jij hier vandaag nog iets over schrijven? En omdat het actueel is (was), moest het ook meteen natuurlijk. Dat continue omschakelen werkte voor mij op den duur niet meer. Dus nu schrijf ik weer als hobby, een gewuste keus. En werk ik ‘gewoon’ 3 dagen in een winkel. Lekker ongecompliceerd en vooral: werk en privé lopen niet meer door elkaar! Heerlijk. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Waarom ik na 10 jaar weer buitenshuis ga werkenMy Profile

 • Reageren
  S
  02/12/2017

  Ik vind het zonde van je studie/master om dan net als half (ongestudeerd) Nederland blogger vlogger te worden. Misschien kun je het combineren..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.