Beautyvragen beantwoord

red-lips
Meer dan eens is me gevraagd of ik eens een aantal prangende beautyvragen wil beantwoorden. Natuurlijk wil ik dat! Ik heb er zelf een aantal uitgekozen waarvan ik denk dat jullie er zeker wat aan hebben.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn lipstick langer op mijn lippen blijft zitten?
Wanneer ik mijn foundation aanbreng, zorg ik dat ik ook heel lichtjes mijn lippen meeneem. Zo heb je alvast een basis waar je lipstick veel beter aan ‘pakt’. Bovendien maak je je eigen lipkleur dan wat neutraler, zodat de kleur beter te zien is. Als je écht een langhoudende kleur op je lippen wilt, gebruik dan een lippotlood als basis. Je kleurt niet alleen je liplijntjes in, maar gewoon je hele lippen met het potlood. Hieroverheen doe je dan je lipstick. Je kunt ook alleen een lippotlood gebruiken om je lippen in te kleuren. Bang dat je lippen droog worden hoef je niet te zijn, want tegenwoordig zijn de meeste potloden lekker romig. En anders kun je er prima een balsem over aanbrengen.

Ik draag een bril. Wat voor make-up kan ik dan het beste dragen?
Een bril zorgt ervoor dat je altijd wat extra schaduw rondom je ogen hebt. Een concealer is dan heel belangrijk. Kies voor een lichte, romige concealer die je onder je ogen en een beetje erboven in je huid klopt. Dit zorgt voor een frisse oogopslag. Als je je wimpers krult, heb je optisch al meteen een mooie open blik. Een wimperkrultang is dus onmisbaar. Wanneer je oogschaduw wilt gebruiken, kies dan voor wat lichtere kleuren, vooral op je bewegend ooglid.

Rondom mijn neus heb ik altijd wat rode plekjes. Foundation is niet altijd genoeg om dit te verbergen. Wat is de beste manier om dit te camoufleren?
Hier kan ik heel kort over zijn: gebruik een groene concealer. Groen is de tegenhanger van rood, en hiermee kun je dus gemakkelijk rode plekjes neutraliseren. Je hoeft niet bang te zijn dat je dan een groene waas op die plekjes krijgt, want als je er met foundation overheen gaat, dan is dit allemaal weer mooi bedekt. Catrice heeft een fijn budget concealer palette, met verschillende kleurtjes waaronder groen. Echt een tip om even uit te proberen!

Hoe breng ik blush aan?
Een van mijn favoriete make-up producten  is blush. Je kunt een prachtige gezonde blos aan je wangen geven, ook al zie je er bleekjes uit. Het aanbrengen ervan vereist echter wat kennis. Blush wordt namelijk vaak door elkaar gehaald met bronzer, het middel om mee te shapen. Blush kun je op twee manieren aanbrengen. De eerste is op de appeltjes van je wangen. Dit is eigenlijk het meest bolle gedeelte van gezicht. Dit vind je door even te lachen. Het gedeelte dat dan bol wordt, noem je je appeltje. Ook kun je blush op je jukbeen aanbrengen. Dit is het uitstekende bot op je wang. Je werkt dan vanaf je oor richting je mond. Je stopt dan net op de plek waar je appeltje van je wang begint. Bij shapen breng je bruin poeder net onder je jukbeen aan. Zo creëer je een smaller gezicht.

Als ik krullen maak, zakken ze binnen no-time uit. Heb je een tip waardoor ze langer blijven zitten?
Of je je haar nu stijlt, krult of opsteekt, hoe lang het blijft zitten heeft alles te maken met de voorbereiding. Je kunt niet verwachten dat je haar de hele dag in model zit als je er alleen maar wat lak op hebt gespoten. Vooral bij krullen is voorbereiding heel belangrijk. Allereerst zorg je ervoor dat je je haar structuur geeft. Dit doe je met een mousse of met een volumespray. Pluk voor pluk maak je je haar van de wortel tot de punt nat met het product, net zo lang tot je hele haar bedekt is. Wees vooral niet te zuinig! Vervolgens droog je je haar met een föhn. Dit proces noem je preppen, oftewel voorbereiden. Als het goed is, is je haar nu stroef en kun je er van alles mee doen. Krultang erin, als laatste nog wat haarlak, en je coupe blijft gegarandeerd de hele dag zitten!
curls

Als jullie nog andere beautyvragen hebben, stel ze dan bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.