Beautyvragen beantwoord

beautyEen tijdje geleden had ik een artikel gemaakt waarin ik wat beautyvragen beantwoordde. Deze keer heb ik weer een paar interessante vragen samengebundeld en daar antwoord op gegeven. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Wat vind jij een goede budgetproof dagcrème?

Dagcremès zijn er in vele soorten en maten en mijn ervaring is dat goedkopere crèmes net zulke goede effecten teweeg kunnen brengen als duurdere crèmes. Laatst heb ik de dagcrème van de Aldi ontdekt bijvoorbeeld. Hij is van het merk Biocura en als ik me niet vergis nog onder de €4. Hij laat mijn huid er stralend uitzien, zonder pukkeltjes en hij voedt op een prettige manier zonder lang vet te blijven. Ook een aanrader vind ik de simpele dagcrèmes van Nivea uit een tubetje.

Heb jij een goede manier om volume in je haar te krijgen?

Ik heb zelf altijd moeite met het creëren van volume in mijn haar. Het zit er gewoon van zichzelf niet in en als ik het dan heb gecreëerd dan zakt het vaak binnen no-time uit. Toch heb ik een manier gevonden waarop ik relatief lang een volumineuze coupe houd. Ik gebruik na het douchen een flinke dot mousse, föhn mijn haar vervolgens droog, en als finishing touch gebruik ik volumepoeder bij de aanzet van mijn haar. Even door je haar schudden en klaar! Dit spray ik dan nog extra vast met een soepele haarspray, zoals Elnett. Het fijne van de volumepoeder is dat je gedurende dag alleen maar even je handen door je haar hoeft te wrijven en het zit weer goed. Volumepoeder werkt voor iedereen! Je kan natuurlijk ook het gedeelte van mousse in je haar en droogföhnen overslaan, voor veel mensen werkt volumepoeder afdoende.

Is het echt noodzakelijk om elke dag met SPF te smeren?

Ik kan natuurlijk niet voor iedereen bepalen of je je moet insmeren of niet. Om eerlijk te zijn ben ik zelf best wel slordig in het gebruik van een zonnebescherming. Ik smeer wel dagelijks met een dagcrème waarin spf verwerkt zit, maar aangezien ik altijd maar een paar kleine drupjes smeer, is dit lang niet genoeg om mijn gezicht optimaal te beschermen. Wel draag ik vaak een tubetje zonnebrandcrème bij me, mocht ik dan onverwacht op het terras belanden dan kan ik me alsnog goed insmeren. Naar mijn idee is dit voldoende. Als je een hele lichte huid hebt die echt snel verbrandt, dan is het zeker het overwegen waard om dagelijks, naast je normale gezichtsverzorging, met een aanvullende spf te smeren. Verbranding kan immers op lange termijn zorgen voor huidkanker en rimpels. Als je niet snel verbrandt maar je voelt je er wel fijn bij om te smeren met spf, dan moet je dit ook zeker doen. Kies dan het liefst een speciale crème voor het gezicht om puistjes te voorkomen.

Wat is de zomertrend van 2014 op het gebied van make-up?

Wat we heel veel gaan zien de komende tijd is de kleur rosé goud. Je ziet dit veel terug in oogschaduws en blushes. Een perfecte blush die helemaal bij deze trend past is Rose Gold van Sleek. Het is een roze blush met een prachtige warmgouden glans erdoorheen. Ook zien we nog steeds veel shimmer terug in de trends. Een glansje in je ooghoek, een glitterige eyeliner, het kan allemaal. Uiteraard moet je gewoon dragen waar jij je fijn bij voelt. Ik houd er stiekem wel van!

Bron foto

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Angela
  05/04/2014

  Leuk om te lezen! Erg interessant!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.