Beautytip van de dag: ingredientenlijst lezen

f0f42eb87db92f1099e87093e4aa6822Ik ben altijd gefascineerd door ingrediëntenlijsten van producten. Ik vind het super interessant om te zien wat er in een product zit en te ontdekken wat goede bestanddelen zijn. Het jammere vind ik altijd dat je bij beautyproducten, in tegenstelling tot bij etenswaren, nooit kan zien hoeveel er precies van in het product zit. Bij etenswaren staat er een percentage of een hoeveelheid achter, bij beautyingrediënten is dit niet het geval. Ik ga je vertellen hoe je er tóch kunt achterkomen hoeveel er van een bepaald ingrediënt in een product zit!

Eigenlijk is dit heel simpel: hoe hoger een ingrediënt op de lijst staat, hoe meer ervan in het product zit. Ik let er altijd op dat bijvoorbeeld alcohol of parfum zoveel mogelijk onderaan aan de lijst staan, want dit zijn stoffen waar je huidirritatie van kan krijgen. In onderstaand lijstje (Chanel Vitalumiere Aqua foundation) staat alcohol op de tweede rij, dit is vrij hoog in de lijst. Voor mij is dit niet meteen een reden om het product niet te nemen, maar nogmaals, ik zie het het liefst onderaan de lijst staan.
chanel5Overigens is het ook niet zo dat hoe meer ingrediënten er in een dagcrème zitten, hoe beter deze voor je huid is. Het gaat natuurlijk om de individuele werking. De dagcrème waarvan ik de ingrediënten qua samenstelling heel erg fijn vind, is Olaz 7 in 1. Hier zit niacinamide, een kalmerend en licht exfolierend ingrediënt. Je ziet dat deze heel hoog in de lijst staat en dit betekent dus ook dat er een hoog percentage van in zit. Verder is er geen parfum te bespeuren en staat alcohol zeer laag op de lijst. Daar word ik dus heel blij van!

ingredienten olaz

Dit was mijn korte, maar hopelijk krachtige artikel! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad:) Ik zal vaker met een (korte) beautytip komen.

Bron foto 1
Bron foto 2

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.