Beautystappen die je eigenlijk niet mag vergeten (maar je waarschijnlijk wel doet)

Soms zijn er van die beautyklusjes die niet geheel onbelangrijk zijn, maar waar je ook niet dagelijks bij stil staat. Herken je dit?

Het smeren van SPF op je handen. Vaak houden we ons vooral bezig met de rimpels in ons gezicht, maar het zijn evengoed de handen die je leeftijd kunnen verraden. Handen worden veelal blootgesteld aan SPF, ze zijn immers vrijwel nooit bedekt en vangen daardoor veel licht op. Daarom is het zeker niet onbelangrijk om ter voorkoming van gerimpelde handjes een zonnecrème te smeren. Ik begrijp dat dit iets is wat je niet zo heel gemakkelijk in je dagelijkse routine meeneemt. Door een tube naast je tandpasta en dagcrème te zetten word je er in ieder geval aan herinnerd.

Je handen te wassen voordat je aan je gezicht zit. Je wil echt niet de bacteriën die op je handen zitten op je mooie schone gezichtje smeren. Hoe vaak ik niet ongemerkt met mijn handen aan mijn wangen of voorhoofd zit te wrijven.. Gelukkig ben ik met James genoodzaakt minimaal vijf á zes keer per dag mijn handen te wassen nadat ik hem heb verschoond, maar anders weet ik zeker dat het er al gauw bij in zou schieten.

Dag- en nachtcrèmes ook uit te smeren over je hals en decolleté. Ik moet toegeven dat ook in ochtend rush vaak alleen mijn gezicht voorzie van een druppel dagcrème, maar dat ik mijn hals en decolleté daarbij vergeet. Ook de huid die zich hier bevindt is gevoelig en zou je dus idealiter moeten voorzien van verzorgende crèmes. Ik vind trouwens dat behalve de huid van je handen, ook de nek vaak een goede graadmeter is om leeftijd te bepalen, alleen hierom al vind ik het smeren daar erg belangrijk.

Je kussensloop regelmatig te vervangen. Op je kussen komen als snel restjes make-up, kwijlvlekken en transpiratie, niet gek dus dat je huid hier soms onder te lijden heeft. Was je kussensloop dus een keer of drie per week om zo onzuiverheden te voorkomen.

Het schermpje van je telefoon elke dag schoon te maken. Net als je kussensloop is ook het scherm van je telefoon een bron van bacteriën. Je draagt je telefoon overal mee naartoe, in je zak of je tas, sleept hem waarschijnlijk zelfs mee naar het toilet, niest of hoest met het apparaatje in je hand en je houdt ‘m vervolgens tegen je wang aan om te bellen. En vraag voor de grap eens om je heen wie zijn of haar telefoon dagelijks desinfecteert.. Waarschijnlijk niemand. Wel doen dus!! Want pukkeluitbarstingen als gevolg van een vieze telefoon zijn zeker niet zeldzaam.

Welke van bovenstaande klusjes doe jij wel/niet?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Channa
  19/07/2016

  Uhhh ik geloof dat ik in alles nogal laks ben. Het gebeurt wel, maar niet zo vaak als het zou moeten.

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  19/07/2016

  Ik doe geen van allen. Slechte zaak dus……

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  19/07/2016

  Ik heb melanine dus ik krijg niet zo snel rimpels 😉 Een spf voor mijn handen had ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Kussensloop vervang ik regelmatig omdat ik veel vet in mijn haren gebruik…en dat merk je snel aan je kussensloop. Oh en nachtcrème doe ik (nog) niet aan. Misschien ook maar eens gaan doen.

  • Reageren
   me
   22/07/2016

   Iedereen heeft melanine in de huid zitten behalve mensen die met albinisme geboren worden of een bepaalde huisziekte hebben die de stof laat afbreken. kunnen minder of niets hebben en en dat houdt echt geen rimpels tegen hoor, die krijg jij net zo goed als je ouder gaat worden, normaal verouderingsproces.

 • Reageren
  Nesrin
  19/07/2016

  Mijn handen, nek en decolleté vergeet ik zeker niet. Op mijn wishlist staat een kussensloop van satijn, dit zou ook vriendelijker zij voor huid en haar heb ik begrepen.
  Mijn handen was ik echt heel vaak en verzorg ik ook goed, misschien nog beter dan mijn gezicht 😉

 • Reageren
  Nicole
  19/07/2016

  Ehhhhh ik doe ze allemaal niet…. Shame on me.

 • Reageren
  Nicole
  19/07/2016

  Mijn handen smeer ik regelmatig, rest niet. Oeps!

 • Reageren
  Carlijn
  19/07/2016

  Dank je voor de reminders. Schermpje van m’n telefoon maak ik echt nooit schoon en dat terwijl ik er uren per dag aan zit (en daarna ook vast aan m’n gezicht zit). Kussensloop vervang ik wel twee keer per week en ook was ik m’n handen heel regelmatig. Maar da’s meer omdat ik het gevoel van viezige handen echt heel naar vind.

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  19/07/2016

  Oooow bah, alleen het idee al van al die bacteriën en toch doe je veel can die klusjes niet zo trouw als zou moeten. Of ook hrt voorkomen van rimpels….reminder voor mij.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  19/07/2016

  Sommige stappen doe ik altijd. Zoals mijn handen wassen voordat ik mijn gezicht insmeer..

 • Reageren
  Leonie
  19/07/2016

  Hihi, schuldig! Ik doe lang niet alles.. Goede reminder dit.

 • Reageren
  Beautydiarynl
  19/07/2016

  Oeps! Zo dom eigenlijk dat we het weten, maar gemakzucht altijd wint! Mijn kussensloop vervang ik wel vaak en m’n telefoon is meestal schoon..

 • Reageren
  Janine
  03/08/2016

  zo herkenbaar, dat van je telefoon en pukkelsuitbarstingen heb ik nog nooit van gehoord maar klinkt erg logisch. En handen wassen? Tsja als het 4 keer op een dag gebeurt is het Veel en een wereld wonder. Ik ga daar toch maar wat bewuster mee om vanaf nu hihi
  Janine onlangs geplaatst…Makeup Revolution London Lipgloss Dupes | Beauty.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.