Bdellium Tools Tapered Blending 785

bdellium cover

Ik ben heilig overtuigd van het belang van goede kwasten. Met de juiste kwasten kun je, ook al is je techniek niet mega denderend, toch een mooie look creëren op je ogen. Vooral blending brushes zijn bij mij grote favoriet. Vandaag review ik de Bdellium Tools Tapered Blending 785.

Stiekem moet ik toegeven dat ik een beetje verslaafd ben aan het kopen van kwasten. Ik kan kwijlend de collecties van Sigma en Mac bekijken en me al helemaal voorstellen wat voor looks ik met bepaalde kwasten kan maken. Toen ik op webshop The Make Up Spot aan het rondsurfen was, kwam ik het merk Bdellium Tools tegen. Het klonk me niet onbekend in de oren maar ik had er nog nooit iets van gebruikt. Toen ik wat meer info over dit merk opzocht vond ik dat ze anti-bacteriële en ecologische kwasten verkopen. Na een paar reviews te hebben gelezen besloot ik voor de Tapered Blending nr. 785 te gaan.

bdellium 2

De laatste tijd ben ik weer wat meer into experimenteren met felle kleuren en de kunst hierbij is: blenden! Want niemand wil zo’n clowneske uitstraling hebben waarbij de kleuren eerder botsen dan overlopen. Zoals je ziet heeft deze 785 kwast veel haren en is hij inderdaad ’tapered’ oftewel loopt hij ’taps’ toe. Een brush als deze is bedoeld om kleur in je crease aan te brengen.

bdellium 3 bewerkt

De haren zijn een mix van synthetisch en natuurlijk materiaal en ze zijn ook nog eens anti-bacterieel, zodat je huid in goede conditie blijft. Ik vind wel dat dit ten koste gaat van de zachtheid van de haartjes. Ik ben gewend van mijn blending brushes dat ze heerlijk aanvoelen op de huid en enorm fluffy zijn, en om eerlijk te zijn prikt deze kwast prikt een beetje. Niet op een vervelende manier, en met blenden werkt het wel lekker precies en stevig, maar ik heb blendingkwasten die aangenamer aanvoelen op de huid.

bdellium tools 5

De haren staan verder vrij dicht op elkaar. Dit vind ik persoonlijk het fijnst werken bij zulk soort kwasten. Voor mij is een blending brush een goede blending brush als hij zowel kleur op een vrij precieze manier kan aanbrengen, als ook goed kan blenden. En dan kan deze kwast absoluut allebei! Ik vind het heerlijk om hem te gebruiken voor ooglooks. Van te voren had ik gedacht dat de haren wat zachter zouden zijn, maar het heeft ook weer zo zijn voordelen dat ze dit juist niet zijn. Ik had gedacht dat ik deze brush een beetje kon vergelijken met de Sigma E40, maar die is echt een stuk fluffier.

Eigenlijk heb ik helemaal niks te klagen over deze Tapered Blending Brush van Bdellium tools. Hij werkt fijn, houdt lekker vast en ondanks dat de haartjes niet mega zacht zijn, zijn ze wel wel antibacterieel en dat vind ik ook wel wat waard. De prijs van deze kwast is €10,95.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  05/09/2014

  Ik ben ook echt al tijden op zoek naar de perfecte kwasten.. Toch vind ik het zo lastig. Als ik voor m’n gevoel de juiste heb gevonden, blijkt hij na een paar keer gebruikt te zijn toch niet zo fijn meer te zijn.. Van dat anti-bacteriele gedeelte heb ik eigenlijk nog niet veel gehoord. Klinkt wel interessant!

 • Reageren
  Kelly Caresse
  06/09/2014

  Ik vind jou zo goed met het reviewen van producten! Ik ben benieuwd geworden naar deze blending kwast 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Winactie : Primark shoplog favorieten : Win 2x 100 euro shoptegoed!My Profile

 • Reageren
  Ceetje
  06/09/2014

  Ik heb dit merk eigenlijk ook nog nooit gezien bij The Make Up Spot. Maar ziet er fijn uit!
  Ceetje onlangs geplaatst…W7 10 out of 10 eyeshadow palette brownsMy Profile

 • Reageren
  Benay Vaneese
  06/09/2014

  Heb nog nooit een kwast van dit merk gebruikt. Ben er wel heel benieuwd naar geworden, maar heb het eigenlijk niet nodig omdat ik al meer dan genoeg kwasten heb haha. Handige review.
  Benay Vaneese onlangs geplaatst…NIEUWS: Catrice en essence breiden uit.My Profile

 • Reageren
  Donna Luisa
  06/09/2014

  Klinkt goed! Goede kwasten zijn inderdaad erg belangrijk! 🙂

 • Reageren
  Laura - www.lulufashion.nl
  07/09/2014

  Ben nog steeds opzoek naar de perfecte kwast, deze lijkt me ook heel fijn! Liefs,

 • Reageren
  Gaia Swanenberg
  07/09/2014

  Deze lijkt me heel erg fijn! Goede review!
  Gaia Swanenberg onlangs geplaatst…zomerfavorietenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.