Battle of the bronzers (5x)

Als ik mijn gezicht ergens graag mee opkalefater dan is het wel met bronzer. Nóg meer dan met highlighter. In dit artikel gaan vijf bronzers de strijd aan.

Vijf totaal verschillende bronzers en toch gaan ze het tegen elkaar opnemen. Welke bronzers hebben de beste eigenschappen en passen het mooist bij mijn huid? Je ziet het in dit artikel!

2

De allernieuwste bronzer die meedoet met deze battle is de Maybelline Terre Indienne Bricks Bronzer (€13,99). Eentje met een warme ondertoon en een glanzende blush/highlighter ernaast in brick-vorm. Zo in de verpakking ziet hij er vrij peachy/oranje uit.

1

Hoewel ik bij de eerste veeg op mijn gezicht niet bijster enthousiast was over het pigment, vind ik de kleur na het opbouwen wel geslaagd. Hij geeft echt veel warmte aan mijn gezicht en je zou haast denken dat ik dit kleurtje door een paar dagen zon heb verkregen. Helaas komt er van de brick-kant weinig kleur en/of shimmer af. Dit vind ik jammer.

6

Een plaatje om te zien, deze Sun Blusher van ARTDECO (€19,95). Hij is verrijkt met maar liefst drie kleuren.

1

De oranje kleur in het midden maakt de bronzer heel warm. Een stuk warmer nog dan de bronzer van Maybelline. Ik kan niet ontkennen dat dit kleurtje en ook de kwaliteit en structuur van deze bronzer mij meer aanspreekt dan de eerdergenoemde van Maybelline. Hij is beter uit te blenden en.. tja gewoon mooier.

1

De Rimmel Kate Sculpting Kit (€10,99) is in beautyland vrij populair. Deze kit is in verschillende kleuren te krijgen. Dit is de variant Golden Sands.

full face

De kleuren zorgen bij elkaar voor een warme en sophisticated kleur op mijn wangen. Qua textuur en structuur merk je dat hij minder is dan die van ARTDECO maar daar zie je op de huid niks van terug. Hij blendt ook erg mooi. Van de highlighter hoef je niet zoveel te verwachten.

2

Een zeer bekend trio, The Manizer Sisters van The Balm (€28).

4

Ik moest even zoeken waar ik de bronzer zag zitten maar hij zit toch echt op mijn jukbeenderen. Ik kreeg een beetje een mwoah-idee, omdat ik echt dacht dat ik de bronzer rijkelijk had aangebracht, maar in de praktijk valt de kleur wat tegen. Hij valt bijna weg bij mijn huid, terwijl ik toch echt niet heel erg bruin ben.

3

Een bronzer met shimmers is niet iedereens cup of tea, maar deze Milani Baked Bronzer (€12,49) weet de shimmers heel subtiel te houden.

5

Zo subtiel dat je ze bijna niet ziet op mijn gezicht. Deze bronzer is behoorlijk warm, maar meer richting bruin dan richting oranje (zoals de ARTDECO variant). Toch valt ‘ie goed uit te blenden en denk ik dat de meeste dames deze bronzer goed kunnen hebben.

En dan nu de vraag: welke is mijn favoriet en heeft dus deze battle gewonnen?

Ik heb er eerlijk gezegd niet heel erg lang over na hoeven denken, dat is de Rimmel Kate Sculpting Kit. De bronzer vind ik het meest natuurlijk en het best passend bij mijn huid. Met de blush kun je nog een frisse touch aan het geheel geven, maar de bronzer ansich vind ik ook al erg mooi. Een goede tweede plek heeft de ARTDECO bronzer gekregen. Deze is erg warm van kleur maar hij is heel goed op te bouwen en uit te blenden. De bronzers die mij tegenvielen waren de Maybelline Terre Indienne variant en het Manizer-trio. De Baked Bronzer van Milani is een echte middenmoter: weinig op aan te merken, gewoon prima.

Welke bronzer spreekt jullie het meeste aan?

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  18/06/2016

  Ik ga meestal voor 1 zoals van Art Deco. Mooi warm, goeie kwaliteit.. of anders de Milani, als de art deco te oranje zou zijn voor mijn huid.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Sta nou even stil ik wil een foto van je maken!My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  18/06/2016

  Ik had niet echt een favoriet na het zien van de foto’s. Ik vind het altijd zo moeilijk om het verschil te zien. Volgens mij geeft die van Kate een koelere bronze tint af dan de andere bronzers, mooi.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een intens liefdesverhaal met tragische afloop…My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  18/06/2016

  Wauw die van Artdeco vind ik het mooist, zowel de verpakking maar nog belangrijker, op je gezicht. Ik gebruik een hele simpele mac bronzer maar niet zo vaak
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Home workout video: Fit in 15 minuten!My Profile

 • Reageren
  Saskia
  18/06/2016

  Die van art deco vind ik erg mooi. Zelf gebruik ik bijna dagelijks de
  bronzer van benefit. De bronzer van dr Hauschka vind ik ook heel erg fijn en mooi.

 • Reageren
  Nicole
  18/06/2016

  Ik gebruik eigenlijk nooit bronzer. Snap na al die tijd nog steeds niet zo goed waar ik het nou moet aanbrengen.
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat het ouderschap niet altijd leuk is! – De rotklusjes van het ouderschapMy Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  18/06/2016

  Ik ben juist gek op theBalm trio! Die Bronzer-kleur gebruik ik eigenlijk nooit echt als Bronzer, maar meer als een soort bronzing-topper, vind het zo’n mooi effect geven! 😉

 • Reageren
  priscilla
  18/06/2016

  Die van Artdeco is momenteel mijn grote favoriet, dus nu ook! Hihi
  priscilla onlangs geplaatst…Oriflame Eco BeautyMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  18/06/2016

  Ik ben niet echt bekend met bronzers… Wel tof dat Rimmel een mooie verkoopt:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Verlof, wat ben ik van plan?My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  18/06/2016

  Leuk, zo’n bronzer battle!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Rimmel Volume Colourist MascaraMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  18/06/2016

  Ik vind die van Art Deco mooi. Leuk zo een battle, misschien ook leuk een mascara battle 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…De keukenprinses TAGMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  18/06/2016

  ArtDeco springt eruit! Zowel de vormgeving als de kwaliteit. Vind ‘m op jouw gezicht echt heel mooi tot zijn recht komen.
  Carlijn onlangs geplaatst…14 confessions of a (twin) momMy Profile

 • Reageren
  Mieke | Mieksmind
  18/06/2016

  Bij mij staat de Sun Blusher van ARTDECO op 1! Echt een mooi product. The Manizer Sisters van The Balm vind ik ook echt prachtig, ik ben dol op bronzers, nog meer dan blush eigenlijk. Milani ziet er ook goed uit.
  Mieke | Mieksmind onlangs geplaatst…Fashion outfit black spotsMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  19/06/2016

  Die van Artdeco is wel mooi zeg! Zowel het printje als het resultaat vind ik verreweg het mooiste. Hij geeft je een warme kleur!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Lidl Beauty nieuwkomers unboxingMy Profile

 • Reageren
  Teddy
  19/06/2016

  Wat een fijn artikel is dit! Ik vind een bronzer namelijk altijd erg lastig uitkiezen. Ik gebruik nu taupe van NYX, die is voor mijn lichte huid erg fijn!
  Teddy onlangs geplaatst…De meest gelezen posts van het afgelopen jaarMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.