Bakje Lipton Tea zonder, ehh met suiker

thee

Ik ben een echte theeleut. ‘S ochtends begin ik met een lekkere grote mok en gedurende de dag drink ik vaak meerdere potten leeg. Sterker nog, ik heb nu tijdens het schrijven van dit artikel een pot voor mijn neus staan. Hoewel ik thee met een smaakje erg lekker vind, kies ik liever voor een gezondere variant zoals groene of witte thee. Een paar jaar geleden ben ik gestopt met suiker in mijn thee, omdat suiker nu eenmaal niet goed voor je is en het ook nog eens rimpels kan veroorzaken. Maar.. zo zeker ben je er tegenwoordig niet meer van of je wel écht een suikerloos bakkie drinkt..

Wat schetste mijn verbazing toen de groene thee van Lipton onder de loep werd genomen bij het programma “Keuringsdienst van Waarde”: de bruine bolletjes in de welbekende piramidezakjes van Lipton, bestaan grotendeels uit suiker! Wat een ongelofelijke marketingtruc. Dit vind ik nou misleiding van de bovenste plank. Mijn huisgenootje had toevalling nog een pakje staan, dus we besloten de thee aan onze eigen kritische test te onderwerpen.

DSC_1073
Het blijkt dat de theegigant met opzet smaakbolletjes, die grotendeels bestaan uit suiker, toevoegt aan hun thee. Dan denk je dus als drinker dat je gezond bezig bent door te kiezen voor groene thee, zit er alsnog gewoon suiker in! Marketing-technisch natuurlijk hartstikke slim, want zoet doet het nu eenmaal goed bij de consument, het maakt veel producten immers lekkerder. En als iets lekker is, dan verkoopt het goed. Maar op de verpakking zetten, ho maar!

Hieronder nog een close-up foto van de inhoud van een zakje groene thee van Lipton. Zie je die lichtbruine korrels? Dit zijn de ‘aroma-bolletjes’ die eigenlijk gewoon puur uit suiker bestaan. Ik heb het even geproefd en het smaakt inderdaad hartstikke zoet.

DSC_1074
Nou, ik stond wel even met mijn oren te klapperen toen ik dit hoorde. Naar eigen zeggen zijn de bruine bolletjes een ingrediënt dat Lipton ‘vergeten’ is om op de verpakking te zetten.. Geloven jullie het? Oh oh Lipton toch..

DSC_1075

Overigens gaat het om de smaken Green Tea en Yellow Label Tea (met Nicolette van Dam in de reclame), waarin de suikerkorrels verwerkt zijn.

Ik kies in het vervolg toch maar voor de verse thee van De Tuinen! Wat jullie?

Bron afbeelding

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Chanoe
  27/01/2014

  Ja raar he? Had het niet verwacht dat je zo voor de gek gehouden wordt haha 😛 ik neem ook eigenlijk altijd verse thee, en voeg soms liever wat kokosbloesemsuiker toe, dan weet je in elk geval wat je drinkt!

 • Reageren
  kim
  27/01/2014

  Oh het is zo erg hoe je tegenwoordig voor de gek gehouden wordt! Goed dat je voor andere verse thee kiest! Hier komt een tip van een ‘De Tuinen medewerker’ (moi); Groene en witte thee bevatten veel anti oxidanten en veel minder theïne dan zwarte thee.. en rooibosthee is een nog betere keuze, omdat het nog meer antioxidanten bevat dan groene en witte thee. Daarnaast ook vitamine E wat supergoed is voor je huid. En.. geen theïne! En geen suiker 😉
  Misschien wist je dit al wel, maar misschien ook niet. Leuk artikel!

  • Reageren
   La VieSagista
   28/01/2014

   Wat leuk dat je bij De Tuinen werkt! Ik ben gek op hun thee. Goeie tip van die rooibosthee!

  • Reageren
   Cheryl
   28/01/2014

   Ja das zeker n goede tip! Ik had altijd pickwick, maar heb nu iets van de tuinen ook. Had al eerder gehoord dat hele theebladeren zoals verse thee beter is dan gruis zoals in de pickwickzakjes,

 • Reageren
  Daphne
  28/01/2014

  Vond het wel redelijk jammer (en stom). Ik vind groene thee namelijk erg lekker en ik dronk die van Lipton altijd, in de veronderstelling dat het gezond zou zijn. Nu maar kiezen voor een andere thee dus!

 • Reageren
  Annemiek
  29/01/2014

  Ik heb het ook gezien, echt stom! Bij deze ga ik dus nooit van mijn leven meer lipton kopen. Al ben ik wel benieuwd of pickwick en andere (goedkope) merken dit niet doen.. Want bij veel pickwick theesoorten staat ook ‘aroma’ op het doosje. En we weten natuurlijk niet hoe zij dan hun aroma’s maken!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.