Baby van 9 maanden entertainen

IMG_5963

Ik trek werkelijk alles uit de kast om het James overdag naar zijn zin te maken. De kleine man heeft soms nog een beetje moeite met ‘zelluf spelen’ en gelukkig is daar dan mama om hem de volle aandacht te geven. Ben je benieuwd waar James zich overdag graag mee vermaakt?

– James heeft talloze speeltjes en knuffels, maar het meest blij wordt hij van dingen die geen speelgoed zijn. Lees: schoenveters, telefoons, sleutels, lege wc-rolletjes, lege doosjes, keukengerei, snoeren en mijn handtas. Als ik met hem op pad ga dan hoef ik ook niet bang te zijn dat ik te weinig speelgoed bij me heb, want ik geef hem het eerste de beste pakje papieren zakdoekjes uit mijn tas en hij kan zich er prima mee vermaken.

– Wandelen is echt wel James zijn ding. We maken standaard twee wandelingetjes overdag. Meestal in de ochtend naar de supermarkt, en ’s middags nog een keer door de wijk of door een bosje bij ons in de buurt. Hij zit vaak lekker te keten als hij in de wagen zit, kijkt om zich heen en maakt contact met mensen en vooral in de supermarkt is hij altijd erg onder de indruk van alle kleurtjes. Vroeger viel hij altijd meteen in slaap wanneer zijn rug ook maar de kinderwagen aanraakte, maar tegenwoordig is hij juist heel alert.

– Boekjes voorlezen. Klinkt gek voor een baby van 9 maanden, maar hij vindt het heerlijk om naast me te liggen terwijl ik door een boek blader en stukjes voorlees. Schijnt ook goed te zijn voor de taalontwikkeling van het kind trouwens, om al vroeg te beginnen met voorlezen.

– Hetzelfde geldt voor liedjes zingen. Ook dat is iets wat James erg leuk vindt. We zingen vaak ‘Moriaantje zo zwart als roet’, ‘In de maneschijn’, ‘slaap kindje slaap’, ‘Onder hele hoge bomen’, ‘Op een klein stationnetje’. Als hij huilt en ik begin te zingen dan stopt hij vrijwel meteen.

– Eten is ook een van zijn favoriete bezigheden. Als ik belangrijke telefoontjes moet plegen dat hoef ik nooit bang te zijn dat hij erdoorheen gaat jengelen, want ik geef hem een soepstengel of een paar blauwe bessen en hij is meer dan tevreden. Moet natuurlijk niet een gewoonte worden, want straks gaat hij er nog vanuit dat hij altijd iets te bikken krijgt als ‘ie huilt, maar zo af en toe is het wel een fijne truc.

– Speelgoedapparaten waar een hoop lawaai uitkomt doen het erg goed. Ik had me voorgenomen zo min mogelijk herrie-apparaten in huis te halen, maar als ik zie hoeveel lol James ermee heeft dan neem ik die herrie voor lief. En eerlijk is eerlijk, dat speelgoed is nog best leerzaam. (“De koe loeit”, “Het schaap doet mehh”, “Het paard hinnikt”, “De hond blaft”, je kan het niet vroeg genoeg leren…)

– James is een echt jongetje en houdt erg van rollebollen en ravotten op bed of op het kleed op de grond. Dan doet ‘ie zo wild en druk en klautert hij het liefst bovenop mij om vervolgens aan mijn haren te trekken en me allerlei natte lebbers te geven van blijheid.

– In bad gaan. Tsja, welk kind vindt dit nu niet leuk? Ik doe hem meestal in bad tussen zijn avondhap en zijn laatste fles, dus rond half 7. Dit is meteen vaak zijn moeilijke uurtje en door hem in bad te doen doorbreek ik dat een beetje. Hij wordt ook vrij moe van het gespeel, dus als hij dan om 19.00 zijn fles krijgt valt hij daarna als een roos in slaap. Normaal douchte ik ’s ochtends met hem maar sinds ik ontdekt heb hij dat hij badderen zo leuk vindt, doen we dat.

Wat doe jij overdag om je kids te vermaken? Kunnen ze goed zelf spelen of entertain jij ze vaak?

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  25/06/2015

  Leuk artikel! Inmiddels kan Lana al heel goed zelf spelen maar voor het jaar was dat ook niet zo. Wij wandelen graag, dansen op muziek in huis, liedjes zingen, ze vind haar poppenwagen heel leuk en we fietsen ook regelmatig
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…KC Photodiary: Van alles en nog watMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  25/06/2015

  Jim begint het te leren, alleen spelen. Het leukste vindt hij als er iemand mee speelt, kan n volwassene zijn, maar een andere baby/peuter vindt hij nóg leuker. En liedjes zingen inderdaad, niet per se kinderliedjes hoor, hij houdt bijvoorbeeld ook erg van ‘Two unlimited’. “Are you ready for this?! Tu-tu-tu tu-tu-tu tu-tu-tu-tu….”
  Elisabeth onlangs geplaatst…Kortingscodes Spartoo!!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  25/06/2015

  Leuk artikel Sanne! Vooral wandelen is een hit bij kinderen, hoe oud ze ook zijn.

  James groeit als kool, mooi om te zien!
  Nesrin onlangs geplaatst…Klaar met detox (-6,1 kilo én -32,4 cm!!)My Profile

 • Reageren
  Japke Janneke
  25/06/2015

  Haha, zo bijzonder dat kinderen het liefst spelen met dingen die geen speelgoed zijn. Herkenbaar bij mijn neefje: vooral telefoon en afstandsbediening zijn in trek.
  Japke Janneke onlangs geplaatst…Halve marathon #2My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  25/06/2015

  Op die leeftijd is alles wat geen speelgoed is, heel interessant :). Mijn kids zijn natuurlijk al wat groter en kunnen nu lekker tekenen, kleien, zingen op muziek en buiten spelen. Dat ze zo dicht op elkaar liggen qua leeftijd is nu zo ontzettend handig. Ze vermaken elkaar dus dat is fijn!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Budget tip | Transparante make-upopbergerMy Profile

 • Reageren
  Joy
  25/06/2015

  Leuk stukje en wat een leuk ventje is het ook.
  Zo herkenbaar dat ze het liefste spelen met spullen die eigenlijk niet voor ze bedoelt zijn.

 • Reageren
  Tamara
  25/06/2015

  Hier waren spullen die geen speelgoed zijn ook heel populair! Vooral lege flessen waren favoriet! Nu spelen de jongens vooral met elkaar en als hun zusje huilt gaan ze er bij zitten zingen. Zo schattig!
  Tamara onlangs geplaatst…Spam je blog! Plus inspiratie gezocht!My Profile

 • Reageren
  Sabine
  25/06/2015

  Mijn dochter van 8,5 maand trekt het liefst ook aan snoeren. Lege limonadeflessen doen het ook goed trouwens. Sinds kort kan ze zich ook optrekken dus dat is ook snel huilen geblazen en heel goed oppassen….

 • Reageren
  Sylvie
  25/06/2015

  Inderdaad, speelgoed is SAAI! (Ivar is ook 9 maanden) Liever zit-ie aan de smerige wielen van de wandelwagen, plukt takjes van de deurmat en stikt daar vervolgens bijna in, trekt een lamp van de vensterbank, of speelt met de snoeren en antenne van de radio.
  Sylvie onlangs geplaatst…Review: Babybjörn One babydrager (Limited Ice Cream Collection)My Profile

 • Reageren
  Eva
  26/06/2015

  Ik doe bijna dezelfde dingen! Vanaf een bepaalde leeftijd gaat hij zich wel zelf vermaken hoor! En nu we een tuin hebben laat ik m daar lekker fietsen en graven :-)) liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…10 Dilemma’s bij een moestuinMy Profile

 • Reageren
  Olga
  27/06/2015

  Ik vind het een enorme klus, maar wissel het entertainen af met slaapjes en een moment op bed, het kleed en diverse speeltjes. Maar echt zelfstandig spelen zit er natuurlijk nog niet in, dus is het nu vooral veel aanbieden. Het wordt vast leuker of fijner voor hem als hij kan kruipen en de wereld kan ontdekken.
  Olga onlangs geplaatst…Happy list #11My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  12/07/2015

  Haha dat eerste puntje ken ik erg goed! Ik werk momenteel als studentenjob bij kleine kindjes en deze hebben een hele tuin vol met speelgoed maar de handtas van een moeder (die even op bezoek komt) of een ander kindje zijn schoen is het allerleukste dat er is 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.