ARTDECO by Talbot Runhof

Met de lente in aantocht zijn de bloemenprints niet alleen in de modewereld terug van weg geweest, ook in de beautywereld maken ze hun come back. Maak kennis met ARTDECO by Talbot Runhof.

1e foto

‘Na de succesvolle samenwerking in 2013 is het designerduo Talbot Runhof wederom een samenwerking gestart met ARTDECO voor de Fashion Colors spring/summer 2016 collectie.  De voorjaarscollectie van het duo wordt gekenmerkt door kleurrijke bloemenprints gecombineerd met strepen, in perfecte harmonie met de modekleuren van ARTDECO dit seizoen. De kleuren rood, roze, limegroen en marineblauw doen je meteen naar de lente verlangen’.

Blush Couture “field of flowers” (€19,95)

3

Net als zonder mascara voel ik me zonder blush bijzonder kaal, zeker nu in de winter mijn huidje zo bleek is als sneeuwwitje, en dan niet in positieve zin. Gelukkig is er met blush heel wat winst te behalen!

4

6

In de verpakking van de blush zit een grote spiegel. Top! De blush bevat drie tinten: zalmroze, perzikroze en babyroze. Je kunt de kleuren zowel apart gebruiken als door elkaar. Bij voorkeur gebruik ik de kleuren door elkaar. De blush is voorzien van een schattig bloemenmotief en hoewel deze de tand des tijds niet zal doorstaan, is het toch wel een leuk extra detail.

22

Aan de swatch te zien hebben we hier te maken met een roze kleur met zachte, perzikkleurige ondertonen. Ik kan geen betere blush voor de lente verzinnen. Het ademt frisheid en vrouwelijkheid uit.

Eye Shadow (€4,80 per stuk)

19

De eerste kleur 515 ‘matte stony shore’ is een grijze/taupe-achtige kleur, ideaal voor in de crease of voor een zacht smokey effect op het bewegende ooglid. De tweede kleur is 120 ‘pink blossom’, levendig roze en een leuk en speels kleurtje voor op het bewegende ooglid. Dan is er nog 36A ‘golden almond’ een vanille gouden tint die je heel mooi in je binnenste ooghoek kunt dragen of als highlighter onder je wenkbrauw.

20

Schermafbeelding 2016-02-16 om 18.53.40

Het is mogelijk om bij de oogschaduws een speciaal ‘quad’ te kopen waar je ze in kunt doen. Er is hier plek voor vier oogschaduws. Zo’n quad is een erg handige optie om een ‘reisvriendelijk’ setje samen te stellen. Uiteraard kun je het quad ook vullen met alle andere kleuren die ARTDECO in haar assortiment heeft.

21

Matt Stony Shore is de enige matte van de drie. De overige twee kleuren zijn glanzend, maar zeer subtiel. De pigmentatie is van alledrie redelijk goed. De oogschaduws voelen erg zacht aan, prettig om mee te werken en zeer gemakkelijk uit te blenden. Ik denk dat ARTDECO zich wat betreft oogschaduws zeker onderscheidt van veel andere merken als het gaat om de zachte textuur.

Eye Designer (€8,50)

10

Deze Eye Shadow pennen zijn een handig alternatief voor oogschaduw. Je kunt je penselen achterwege laten bij het aanbrengen van dit product. Ik ben altijd een beetje bang dat dit soort producten droog zijn, of vrij snel uitdrogen dus ik hoop dat dit product mij positief zal verrassen. Ik heb de kleur 12A ‘stony shore’ en 65 ‘heavenwards’.

De twee pennen die je hier ziet zijn overigens refills, de applicator waar je de kleurtjes in kunt doen ziet er zo uit:

Schermafbeelding 2016-02-16 om 19.01.41

13

Met de applicator is de kleur gemakkelijk op het ooglid aan te brengen en op de onderste wimperrand. Vooral voor op de onderste wimperrand vind ik het een fijn product; het is de ideale dikte voor een mooie smokey lijn.

11

De blauwe van het stel is duidelijk beter gepigmenteerd dan de taupekleurige. Je hoeft niet hard te drukken om de kleur uit de pen te krijgen. De oogschaduws voelen erg zacht aan. Toch betwijfel ik hoe lang de oogschaduwpennen echt ‘vers’ blijven.

Hydra Lip Booster (€9,50)

7

Ook deze collectie is weer verrijkt met een aantal lipglosses. Daar moet je van houden (anders zitten er gelukkig ook een aantal lipsticks bij), maar mijn ervaring is dat deze lipgloss absoluut geen plakkerige structuur heeft en dat maakt hem al een stuk aantrekkelijker om te dragen. De lipgloss bevat o.a. de ingrediënten Spheres™ en collageen die gecombineerd met zonnebloemolie en lupinezaad voor een elastische huid moeten zorgen. Zeer interessant dat ze dit in een lipgloss hebben verwerkt!

8

Deze kleur ‘Translucent papaya sorbet’ is een zalmoranje tint. Ik benieuwd of deze lichte kleur mijn gepigmenteerde lippen kan voorzien van een mooi en subtiel laagje gloss.

Full face foto:

14

Op deze foto heb ik de blush op mijn wangen aangebracht. Op mijn ogen heb ik de taupekleurige Eye Designer gebruikt in combinatie met de Matt Stony Shore oogschaduw. In mijn binnenste ooghoek zie je de Eye Designer in de blauwe kleur en een klein beetje van de ‘golden almond’ oogschaduw. Op mijn lippen draag ik de gloss.

Ik vind het al met al een leuke look geworden zo. De lipgloss is iets transparanter dan ik verwacht had, maar toch vind ik hem niet misstaan. Hij matcht mooi met de blush. De Eye Designers werken heel prettig en nauwkeurig.

Tot slot nog twee producten die ik met jullie wil delen.

Art Couture Nail Lacquer (€8,50)

2

Er zijn vier kleuren nagellak beschikbaar, waarvan ik deze kleur helaas het minste vind. Ik heb gewoon niet zoveel met parelmoer.

nagels

Ook op mijn nagels komt de kleur niet goed tot zijn recht. Hij zit er in twee laagjes op maar je ziet mijn nagels er nog vrij goed doorheen en het lijkt ook wel een beetje streperig te zijn.

De overige kleuren spreken me dan wel weer heel erg aan:

nagellak Collage

Ja, de eerste drie kleuren vind ik heel erg leuk.

Mineral Lip Styler in Hibiscus (€8,50)

Schermafbeelding 2016-02-16 om 19.17.49

Niet alleen is lipliner handig als je daarna secuur je lipstick wilt aanbrengen, het is ook een product dat je op zichzelf kunt gebruiken, als een soort matte lipkleur. Eigenlijk doet een goede lipliner niet onder voor een lipstick. Vaak zijn lipliners een goedkoper alternatief. Het is pas sinds de laatste jaren dat ik op regelmatige basis een lipliner gebruik.

15

Dit is de kleur Mineral Dark Hibiscus. Zulke potloodjes vind ik altijd erg handig omdat je ze niet hoeft bij te slijpen; uitdraaien is voldoende.

16

Dieprood met een koele ondertoon. Fijne textuur. Krachtig gepigmenteerd.

18

Hij is toch iets droger op mijn lippen dan ik van te voren dacht.  Desondanks voorziet deze lipliner mijn lippen van een prachtige rode kleur die écht lang blijft zitten. Wel is het een beetje oppassen geblazen met de lipliner zelf, deze kan doordat hij vrij dun is redelijk snel breken. Het is dus aan te raden deze niet te ver uit te draaien als je ‘m op je lippen aanbrengt.

Mijn favoriete producten? De blush en de twee Eye Designers.

Ik hoop dat deze uitgebreide review jullie een goed beeld heeft gegeven van de nieuwste collectie van ARTDECO. Zelf was ik niet bekend met het Duitse modelabel Talbot Runhof maar ik denk dat de samenwerking tussen hen en ARTDECO zeker geslaagd valt te noemen, op een enkel product dat gewoon niet mijn smaak is na.

De Fashion Colors Spring/Summer 2016 collectie is vanaf heden verkrijgbaar bij Douglas of online via www.douglas.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Dorien
  17/02/2016

  Alhoewel ik de producten bij jou heel gaaf vindt staan spreken de kleuren mij persoonlijk niet zo aan. Maar, ik ben sowieso niet echt een liefhebber van heel veel kleur!
  Dorien onlangs geplaatst…DREAM ON GIRL: 10X DE MOOISTE DESIGNER TASSENMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  17/02/2016

  Erg gave producten! De nagellak die je op hebt vind ik inderdaad ook niet erg mooi! Die lichte oogschaduw vind ik dan wel weer super! Fijne review om te lezen!
  Myrthe onlangs geplaatst…MustBe: Ten to Three BakeryMy Profile

 • Reageren
  Ilse van Kreanimo
  17/02/2016

  Wel dat is nu iets wat ik ook nog wel zou dragen.
  En ik vind de verpakking mooi gestyled.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…Het nieuwe kapsel in geuren en kleurenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  17/02/2016

  Wat een mooie produkten! Zo’n oogschaduwpen lijkt me heel handig!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog – Ik ging shoppen met een stapel cadeaubonnen!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  17/02/2016

  Ik vind de blush er super tof uit zien!
  De pigmentatie vd oogschaduws vind ik mwa…
  Rode lippen staan je prachtig trouwens Sanne! Vaker doen:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #7 – Week 15My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  17/02/2016

  Mooie producten, vooral de blush vind ik erg mooi!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Urban Decay Matte Revolution Lipstick After DarkMy Profile

 • Reageren
  Michelle rijkmans
  17/02/2016

  Die hibiscus lippenstift <3 maar heb net een gelijk gekleurde lippencil van lord en berry dus eerst die maar eens uitproberen!

 • Reageren
  Carlijn
  18/02/2016

  Die blush! Wat een beauty. Ziet er goed uit ook, zowel op je hand als op je wangen aangebracht. Maar hmmm ik heb inmiddels zo’n 88 blushes in dit soort kleurtjes, weet niet of ik ‘m nodig heb.. 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete wintergeurenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.