“Als je maar een beetje mascara op je smoel hebt”

Over mooi blijven voor je partner, ook als je al langere tijd een relatie hebt.

Zijn letterlijke woorden waren “alleen een beetje mascara op je bek, dan vind ik het prima”.

Mijn vriend is werkelijk de meest zachtaardige en zorgzame man ter wereld, maar tegelijkertijd is hij is ook zeer direct. De man windt nergens doekjes om. Als ik twee weken geen make-up draag en enkel makkelijke outfits aantrek dan noemt mijn vriend mij een slons (uitzonderingen na de bevalling daargelaten). Zo simpel is het. Of ik dat erg vind? Helemaal niet, want het helpt mij eraan herinneren dat het belangrijk is om er goed uit te blijven zien, ook al heb je al een poosje een relatie. Mijn vriend doet ook die moeite voor mij, dus vind ik het niet meer dan normaal dat ik dat terug doe.

LEES OOK >>>> een aantal simpele manieren om er als moeder fabulous uit te zien

Eerlijk is eerlijk, als ik zo op straat om mee heen kijk dan zie ik genoeg stellen die dat motto waarschijnlijk niet hebben en waarbij het er allemaal niet al te florissant uitziet. Haar dat niet gedaan is, een gebit dat er onverzorgd uitziet en kleren die vooral ‘voor ’t gemak zijn’. Natuurlijk moet iedereen dat voor zich weten, maar ik vraag me dan wel af hoe je nog in je relatie staat als het je allemaal zo weinig kan schelen.

Uiteraard kunnen mindere tijden ervoor zorgen dat je ook wat minder aandacht aan je uiterlijk besteedt en dit is ook helemaal oké, maar als het structureel is dan denk ik dat je daar als partner best wat van mag zeggen.

Ik zorg dat ik mij altijd netjes geschoren heb overal, dat ik elke dag een make-upje draag, dat ik een leuke outfit aan heb en dat ik geregeld naar de kapper ga. Er zijn heus wel eens dagen dat ik het er niet zo nauw mee neem, maar ik zal nooit vier dagen in een huispak lopen met mijn haar in een smoezelige knot. Wanneer hij ’s avonds in zijn (overigens mega sexy) pak thuiskomt dan kan ik het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om hem op te wachten in een gemakskloffie.

En ja, ik zou er ook wat van zeggen als hij ineens kilo’s zou aankomen of als ik zou merken dat hij helemaal niet meer zou geven om een verzorgd uiterlijk. Ik vind het ook niet aantrekkelijk als mijn man met een bierbuik in een joggingpak iedere avond op de bank zou liggen. Nu is dat gelukkig sowieso niet zijn stijl, maar zou hij wel die neiging hebben dan zou ik zeker mijn mond opentrekken. Ik vind het sexy als ik zie dat hij moeite doet, en natuurlijk is het een fijne bijkomstigheid om complimenten te krijgen over je goodlooking man.

Niet alleen vind ik het voor mijn partner belangrijk, ik vind het ook min of meer een verplichting naar mezelf toe om er goed uit te blijven zien. Ik weet ook dat als ik die moeite niet doe, ik meteen een stuk minder lekker in mijn vel zit. En het is echt niet zo dat ik me iedere dag poepiesjiek aankleed en een uur voor de spiegel sta om me op te maken, maar een kwartiertje spenderen aan een likkie mascara en een beetje foundation en blush vind ik zeker niet overbodig.

Hoe zien jullie dat? Vinden jullie het belangrijk om er voor je partner goed uit te blijven zien?

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reageren
  Channa
  04/05/2017

  Ik vind het wel belangrijk, maar draag zelden make-up en gelukkig vindt manlief dat helemaal niet erg.
  Channa onlangs geplaatst…Kapla: favoriet bij de kinderen & educatiefMy Profile

  • Reageren
   Caroline
   01/03/2022

   Nou meid, fijn voor jou dat je zo tevreden over jezelf bent.

 • Reageren
  Nicole
  04/05/2017

  Ja op zich wel maar ik heb er minimaal twee jaar als slons bijgelopen tijdens m’n PND en m’n man houdt nog steeds van me ? Ook heeft mijn man een baan waarin hij van die werkkleding aan heeft en thuis gaat hij zich dan echt niet omkleden tot iets niets. En dat vind ik ook prima. Draag ook weinig make up maar als ik t draag dan zegt hij wel altijd iets liefs erover dus probeer het wel vaker te doen. Het is echter niet iets wat ik bewust vergeet maar wat gewoon niet in m’n systeem zit!
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat ik het zegMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2017

   Met je PND snap ik het heel goed, dat probeerde ik ook wel te zeggen dat er natuurlijk bepaalde omstandigheden zijn waardoor je andere dingen aan je hoofd hebt. Lief dat je man complimentjes geeft als je make-up draagt, dat soort dingen zorgen er dan toch voor dat het je stimuleert er vaker iets mee te doen.

 • Reageren
  Margo
  04/05/2017

  Ja! Could not agree more. Ik heb bepaalde kledingstukken waarin m’n vriend me echt een draak vindt (lees: oranje joggingbroek bijv.) en dan draag ik dat ook liever niet. Dan trek ik wel een legging aan. Maar ik vind het heel belangrijk omje best voor elkaar te blijven doen. Hier praten we ook regelmatig over. Ik hou van hem, maar wanneer z’n haar fluiziger is dan de plumeau is hij toch minder aantrekkelijk. Dus ga alsjeblieft naar de kapper, zeg ik dan :). Een relatie is (hard) werken en dit hoort daar bij. Behalve op zondag 😉

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/05/2017

   Precies, ik weet wat hij niet mooi vindt en dat probeer ik dan ook wel een beetje te vermijden qua slobberoutfits. Hoewel het me soms ook echt niet kan schelen hoor, maar dat is niet zo vaak 😛

 • Reageren
  Linda
  04/05/2017

  Ja hier ook hoor.
  Altijd verzorgd, leuke kleding aan en make up. Hij verzorgd zich inderdaad ook voor mij.
  Tuurlijk zit er wel eens een lekker dagje thuis in mijn joggingbroek bij.
  Maar dat is dan juist ook weer fijn.
  En…..ik let er dan op dat het een fatsoenlijke broek is. Geen te wijd te groot versleten ding.
  Fatsoenlijke leuke broek.
  Het lijkt me logisch dat je je partner na jaren alsnog probeert te boeien en je best voor hem wil doen. Voel me daar zelf ook goed bij.
  En ik geniet ook als hij zijn haar netjes heeft, leuke kleding aanheeft en lekker ruikt.
  Ook met 2 kinderen. 🙂

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  04/05/2017

  Ik ben het hier zeker mee eens!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Guess 1981 Eau de ToiletteMy Profile

 • Reageren
  msevairene
  04/05/2017

  Ik denk er ook zo over ! Ik loop zelden een hele dag rond in mn huispakje of zonder make-up. Dat gebeurt eens in de zoveel maanden (en afgelopen maandag was zo’n dagje :p). Dan voel ik me zelf op het einde van de dag een slons, in mn pyjama en zonder make-up op :d.
  Zelf zou ik het ook niet fijn vinden mocht mijn vriend zich laten gaan. Het is belangrijk om je op te maken voor elkaar, dat houdt het ook wel spannend.

 • Reageren
  Renate
  04/05/2017

  Ja natuurlijk moet je je goed en leuk voor je man kleden…….
  Ik doe het zelf elke dag sta in een modezaak moet er elke dag wel top uit zien.
  Ja en ik zie ook moeders met kinderen en dan denk ik ook een beetje make up en wat leukere kleding….dan een fleece trui en slobber broek ? ……
  Dames laat je zien……laat zien wie je bent een…….kleed je leuk een dan voel je je zelf ook goed….

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  04/05/2017

  Heel goed dat jullie zo eerlijk naar elkaar zijn. Dat zijn wij ook, mijn man komt ook iedere avond in zijn sexy pak thuis en dan zit ik echt niet met mijn joggingbroek klaar. Nu ik zwanger ben, trek ik ’s avonds wel snel een chilloutfit aan, maar dat doet mijn man zelf ook. Vinden we heerlijk 😉
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 35 – Koningsdag, buurtborrel, blauwe ribben en oefenweeënMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  04/05/2017

  Daar ben ik het zeker mee eens! Ik vind het niet alleen voor mezelf fijn om er goed verzorgd uit te zien maar op die manier laat je inderdaad ook zien dat je moeite doet voor je partner.
  Ik voel mij er dan ook prettiger bij als ik er voor zorg dat ik er goed verzorgd uit zie.

 • Reageren
  Yvonne
  04/05/2017

  Ik ben het helemaal met je eens. Wij zijn ook zo eerlijk naar elkaar en dat is ook de enige manier naar mijn mening. Wij willen bijvoorbeeld ook niet (van elkaar) dat we dik worden. Ook niet een klein beetje. Want wat eindigt het dan?
  Verder héb ik niet eens een huispak. Ik vind het vreselijk,al die mensen die zich omkleden zodra ze thuiskomen. Ben je dan niet jezelf als je uit huis bent? Tenzij je echt een maatpak of werkkleding aan hebt natuurlijk.
  Ik ben chronisch ziek dus veel thuis, maar dan nog (of juist?) heb ik vaak een beetje make-up op om er nog zoveel mogelijk van te maken. En sowieso geen joggingbroek!

 • Reageren
  Svintha
  04/05/2017

  Ik vind zeker dat je je best moet blijven doen om er voor elkaar Ok uit te zien maar vooral ook voor jezelf als jij je al een blote aardappel kop voelt zonder mascara hoe moet je partner je dan wel niet vinden !

  Ps wat een heerlijk ventje in James zag net wat voorbij komen op insta stories en krijg meteen lach op gezicht !

 • Reageren
  susan
  04/05/2017

  Is zeker belangrijk om er leuk uit te zien. Ook voor jezelf. Je voelt je dan gelijk wat beter. Zou het alleen niet pikken als mijn vriend zo grof in de mond zou zijn. Bek? Smoel?

 • Reageren
  Yvonne
  04/05/2017

  Ik ben het ZO met je eens! Natuurlijk draait het ook (vooral) om de binnenkant, maar jezelf verslonsen kan overkomen alsof je je relatie voor lief neemt en als iets vanzelfsprekends ziet. Maar wat is het moeilijk om iemand aan te spreken op zijn of haar leefstijl/eetgrdrag, bijv. Mijn vriend is 15 kilo zwaarder dan in het begin van onze relatie. Hij eet gewoon vaak verkeerd en onregelmatig. Als ik er wat van zeg, ontkent hij het (zoveel eet ik niet) of bagatelliseert het. Daarom schep ik vaak zijn eten op. Hij rookt er ook bij en dit bij elkaar maakt dat ik me ook zorgen maak. Als hij zo doorgaat ziet hij zijn kinderen niet ouder worden. Dat heb ik hem ook wel eens gezegd, maar het helpt niet. 🙁 Hij moet het zelf inzien. Verder verzorgd hij zich wel, zoals wassen, scheren en gel in zijn haar. Maar zijn eet- en rookgewoonten…nee.

 • Reageren
  Moniek
  05/05/2017

  Ik doe het vooral voor mezelf omdat ik toch graag de betere versie van mezelf naar voren tover met make up? en ik me hier beter bij voel dan zonder make up. Mn vriend zegt dat hij me zonder ook mooi vindt (he gelukkig) maar ik voel me beter met en straal dat dan ook meer uit waarschijnlijk. S avonds hebben we vaak beide een chill broek aan en vinden we beide prima ?

 • Reageren
  Emma
  11/10/2017

  Helemaal mee eens! En daarbij voel ik mezelf ook veel happy-er met een (flinke!) laag make-up op. Ik voel me er gewoon erg lekker bij? Voor mij is het een onderdeel van mn aankleding ofzo, zonder voel ik me kaal en ‘kinds’ haha

 • Reageren
  Susanne
  23/06/2018

  Opzich eens! Al vraag ik me soms nog wel de meerwaarde af van bijvoorbeeld een leuk setje in bed als je elke centimeter van elkaars lichaam toch al door en door kent. Het is ook niet dat ík opeens anders van naar mijn vriend ga kijken als hij meer zijn best doet er leuk uit te zien. Ik, hij en wij zijn toch zoals we zijn en ik zie hem toch al zoals ik hem zie, zegmaar. Heb wel het idee dat dat voor hem ook geldt. Hoe dan ook doe ik alsnog mijn best er leuk uit te zien, maar vooral voor mijn eigen gevoel.

 • Reageren
  Hiba
  23/06/2018

  Ik ben het er zeker mee eens.
  Mijn man zegt wel eens van puur natuur zie je er heel mooi uit. Maar hij vind het geweldig wanneer ik make-up op heb.
  En zelf vind ik het ook fijn om er verzorgd uit te zien met make-up, nagellakje, lekker geurtje en sierraden. Heerlijk!

 • Reageren
  Marjolijn
  24/06/2018

  Home is where you can look ugly and enjoying it, das ons motto ? Wij zijn van die mensen die ons direct omkleden als we thuis komen. Mensen die in hun goeie goed, inclusief bh, blijven lopen als ze thuis komen snap ik niet ?. Maar ff serieus, als ik vakantie heb of een lang weekend dan loop ik max twee dagen in een huiskloffie een zonder make up hoor want inderdaad, je gaat je er niet beter door voelen. Maar na een lange werkdag moet ik er niet aan denken om in strakke kleding oid te blijven lopen. En zo denken wij er allebei over gelukkig

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.