Als je kind weinig interesse toont in Sinterklaas

Hij vindt de liedjes leuk, hij vindt het leuk om een cadeautje of snoepje in zijn schoen te vinden, hij is gek op zijn Pietencape, maar verder kan het hele Sinterklaasgebeuren hem niet zoveel schelen.

Waar ik vroeger zelf als een dolle stier de hele Sinterklaasperiode beleefde, merk ik van James zijn kant weinig enthousiasme voor onze goedheiligman. Natuurlijk zijn we even naar de intocht wezen kijken (hij had er weinig oog voor) en uiteraard heeft James verscheidene keren zijn schoen gezet, maar hij lijkt er verder weinig mee bezig te zijn. Zijn vriendjes en vriendinnetjes waren al vroeg met verlanglijstjes in de weer; James riep terloops dat hij wel een jojo zou willen en daar bleef het bij. Op school kijkt hij het Sinterklaasjournaal maar daar heeft hij het nooit over.

Ook wanneer ik (ja, geef maar toe dat jij hier ook wel eens misbruik van maakt :P) aangeef dat hij beter even lief kan zijn als hij nog iets leuks in zijn schoen wil krijgen, dan zie ik aan zijn blik dat het geen indruk op hem maakt of dat het hem echt gewoon geen biet kan schelen. Hij is één keer een beetje boos geweest omdat hij wel gezongen had maar hij vergeten was zijn schoen erbij te zetten (en hij had ook niet met ons overlegd of het überhaupt wel mocht) en er dus ook niks in zat. Tsja, daar ging zo’n lekker handje snoepgoed aan zijn neus voorbij…

Omdat hij niet helemaal lijkt mee te gaan met het verhaal, vind ik het soms lastig wat ik wel en niet deel over Sinterklaas. Ik heb besloten dat zolang hij me er geen vragen over stelt, ik het ook niet ga voeden door zelf verzinsels te vertellen. Hij heeft me een paar weken geleden enkel gevraagd waarom Sinterklaas Nederlands praat terwijl hij in Spanje woont. Daar heb ik toen wel wat op verzonnen.

We zullen aankomend weekend pakjesavond vieren met familie. Ik ben heel benieuwd hoe James die avond zal beleven. Het is volgens mij nog niet echt tot hem doorgedrongen dat er nog een avond komt waarop we groots Sinterklaas’ verjaardag zullen vieren, maar ik heb maar besloten het hierbij te laten. Als de interesse er niet is dan is dat zo en dat is natuurlijk ook helemaal niet erg.

Zijn jullie kindjes veel met Sinterklaas bezig?

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Monique
  04/12/2018

  Herkenbaar, hier ook net 4 en gaat er ook niet zo in mee behalve liedjes en cadeautjes. Sinterklaas journaal kijkt hij wel overigens. Hij heeft zelfs al 2x gezegd dat sinterklaas verkleed is haha. Hij is drukker met zijn eerste kinderfeestje die hij binnenkort heeft van een vriendje haha.

 • Reageren
  Tineke
  04/12/2018

  Mijn zoontje is nog iets jonger maar vind het wel heel leuk. Ik zou het ook gewoon zo laten. Pakjesavond vind die vast wel heel leuk.

 • Reageren
  Vermeiren
  04/12/2018

  Herkenbaar! Mijn dochter is 7 en de interesse is altijd al minimaal geweest. Ergens gaat ze er ook gewoon van uit dat ze de kadootjes toch wel krijgt. Ik laat haar maar een beetje gaan en ga het ook niet teveel aandikken.

 • Reageren
  Anouk
  04/12/2018

  Oh heerlijk toch? Hier is er ook weinig interesse van mn kindjes van 3 en 5. Sinterklaas journaal? Ze kijken liever Netflix. Natuurlijk zijn ze wel blij met de cadeautjes hoor, maar hier geen sinterklaasgekte in huis en ik ben er blij om!

 • Reageren
  Iris
  04/12/2018

  Misschien gelooft James gewoon niet in sinterklaas… als ik het zo lees vind hij het maar een rare situatie namelijk 😂

 • Reageren
  Marlon
  05/12/2018

  Mijn dochter van 5 gaat er helemaal in op. Buikpijn, slapeloze nachten en ontzettend dwars gedrag beleef ik ieder jaar weer rond deze tijd. Aan de ene kant gun ik haar dit feest heel erg en vieren wij het ook trouw maar aan de andere kant kan het mij soms ook gestolen worden door het dwarse gedrag en het slechte slapen… vreselijk!

 • Reageren
  Kelsey
  05/12/2018

  Hier hetzelfde.
  Mijn zoontje is 5, maar helaas weinig interesse in sinterklaas.
  Sinterklaasjournaal vind hij niets aan, dus dat kijkt hij ook niet.
  Naar de intocht zijn wij wel geweest, maar meer voor de snoepzak die hij op het eind zou krijgen dan voor sinterklaas.
  Vandaag komt sinterklaas op school, maar hij zou nog liever thuis blijven.
  Voor hem is het allemaal niet zo interessant.
  Cadeautjes zijn natuurlijk altijd leuk, dus we hebben wel een paar keer een schoentje gezet.
  Afgelopen zaterdag hebben wij pakjesavond gevierd en dan is het ook goed voor hem.
  Volgend jaar zal hij het wel door hebben want hij let al veel te veel op details haha.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.