Als ik haar toch niet had gehad…

Vanaf het moment dat ze binnenkwam wist ik: het zit goed. Ik vertrouw je. Ik mag je. Kom maar binnen, ik laat je toe in mijn gezin.

Toen ik voor de eerste keer kraamzorg kreeg, wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Zou het niet onnatuurlijk voelen om een vreemde in mijn huis te laten? Zou ik het niet gênant vinden om haar mijn uitgelubberde onderkant te laten checken? Zou ik me wel met mijn ongewassen haar en in mijn niet zo charmante pyjama aan zo iemand durven tonen? Het antwoord ervoer ik al vrij snel. Nee, het is niet gek, het is niet gênant en het is al zeker niet bezwaarlijk.

Een fijne kraamverzorgende is onmisbaar. Een reddende engel, een vertrouwenspersoon, iemand die alle zorgen uit handen neemt, bezoek ontvangt en ze wegstuurt als het voor jou welletjes is geweest.

Vorig jaar schreef ik al eerder over mijn positieve ervaringen met mijn kraamverzorgende. Ik denk nog geregeld aan haar. Haar vriendelijke gezicht, haar kundigheid, haar geruststellende blik.

Hoe ze mijn zorgen omtrent de borstvoeding wegnam, hoe ze altijd een luisterend oor bood als ik gewoon even mijn ei kwijt wilde, hoe het haar op miraculeuze wijze lukte om tig dingen tegelijk te doen: mijn oudste zoon te vermaken en tegelijkertijd koffie te zetten, beschuit met muisjes te smeren, en en passant nog mijn vragen te beantwoorden.

Kraamverzorgenden zijn goud waard. Ze bieden hulp en steun wanneer dat zo hard nodig is. Ik heb twee keer met eigen ogen gezien hoe intensief het werk is en hoe hoog de werkdruk is.

En ook al was Isé mijn tweede kindje, er was blijkbaar nog een hele hoop wat ik de eerste keer niet meegekregen had (of gewoon niet had opgeslagen).

Ik kan alleen maar hopen dat ik haar destijds genoeg waardering heb gegeven voor wat ze allemaal voor mij gedaan heeft.

Pampers wil op de Dag van de Kraamzorg het werk van de kraamverzorgenden vieren, door hen te geven wat ze zo ontzettend verdienen: een eigen standbeeld. Wat een prachtig en terecht initiatief! Dankzij mijn beide fantastische kraamverzorgenden, heb ik de eerste tijd zoveel geleerd en zo’n bijzondere kraamperiode gehad. Ze hebben er beide alles aan gedaan om mij een fijne start te geven.

Heb jij ook zo’n prettige ervaring met jouw kraamverzorgende gehad? Vind jij dat jouw kraamzorg een standbeeld verdient? Deel dan jouw verhaal op Facebook of Instagram met de hashtag #BedanktKraamverzorgende. Dit kan tot 29 september. Wie weet ontvangt jouw kraamverzorgende dan wel een van de standbeeldjes.

Bij deze campagne hoort trouwens een prachtige video waarin Arie Boomsma een kraamverzorgende verrast. Deze video vind je hier.

*Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.