Alles wat je wilt weten over THE BODY SHOP KERSTCOLLECTIE

Geen Kerst is compleet zonder de heerlijk geurende Limited Editions van The Body Shop! Waarschuwing: dit artikel is MEGA uitgebreid!

The Body Shop gaf een van de eerste Kerstevents dit jaar en ik was maar wát blij dat ik daarbij mocht zijn. Het merk maakt mij altijd nieuwsgierig naar hun nieuwe geuren en zeker rondom Kerst maken ze een waar feestje van hun producten.  Ik bespreek in dit artikel alle aankomende Kerstlijnen van The Body Shop: Vanilla Chai, Spiced Apple en Frosted Berries. Wat kun je van deze lijnen verwachten? Van zoet gekruid tot ongelofelijk sappig..

Eén van de drie nieuwe lijnen die vanaf 1 november verkocht zal worden is Vanilla Chai. Dit is een hele bijzondere geur met een warme, spicy en winterse feeling.

1

2

Ten behoeve van deze review heb ik een van de giftsets van Vanilla Chai ontvangen (€20). Deze is verrijkt met vier mini-producten, te weten: een Body Butter van 50ml, een Sugar Body Scrub van 50ml, een Shower Gel van 50ml en een Body Gel-Lotion van 50ml. Uiteraard is ook alles in fullsize te krijgen.

4

Over Vanilla Chai: Deze hartverwarmende, uitnodigende rijke geur opent de zintuigen. Romige melk en verslavende vanille krijgen pit dankzij warme kaneel en kardemom en worden gezoet door bruine suiker. Een geur waarin je huid zich maar wat graag wil onderdompelen.

5

De Body Butter is weer een pracht staaltje verwennerij van The Body Shop. Hij is romig, vol en dik; precies de substantie waar mijn huid naar verlangt in de winter. Hij smeert makkelijk uit en heeft heel even de tijd nodig om in te trekken. De Body Butters van het merk zitten altijd vol met lekkere ingrediënten (deze vind je terug onder de sticker) zoals sheaboter, cacaoboter, glycerine, vette soorten alcohol en sojaboonolie. Parfum zit er ook in maar dat staat wel wat lager op de lijst. (Fullsize 200ml/€16,00).

6

De Exfoliating Sugar Body Scrub is er eentje voor de die hard scrubliefhebbers, een suikervariant met een grove korrel die de huid binnen no time ontdoet van dode huidcellen. Zelf ben ik niet een fervente scrubber maar ik weet wel wat een fijne korrel voor mijn huid kan betekenen. (Fullsize 250ml/€18,00).

7

Dit is er zo eentje die ideaal is voor het scheren of zelfbruinen, maar ook voor een uitgebreid beautyritueel waarbij je echt een home spa-momentje wilt beleven. Voor het beste resultaat gebruik je deze scrub zo’n 3x per week. Breng ‘m aan op een vochtige huid en masseer in met ronddraaiende bewegingen. De warme geur van deze scrub maakt de sensatie compleet!

8

De Softening Body Gel-Lotion en de Shower Gel zijn een fantastisch duo voor in de ochtend. Hul je eerst in de verrukkelijke Vanilla Chai-geur onder de douche en laat ‘m dan extra tot zijn recht komen door erna te smeren met de bodylotion. De bodylotion trekt overigens zeer snel in. (Fullsize respectievelijk €10,00/250ml en €7,00/250ml).

9 10

(Voor een uitgebreide lijst van ingrediënten raad ik je aan om even op de site van The Body Shop te kijken, daar staat het per product beschreven).

Ik moest eerst even wennen aan de Vanilla-Chai geur omdat het een enorme ‘huiselijke’ geur is en het een beetje gek voelde om dit op mijn huid te smeren (gelukkig gaat er ook een home fragrance verkocht worden). Nu ik de geur echter gewend ben heb ik de spicy aroma’s echt in mijn hart gesloten; hij doet me nog meer verlangen naar een romantisch filmavondje onder een kleedje met een kop glühwein chocomel in mijn hand.

11

Voordat ik verder ga wil ik nog even vermelden dat The Body Shop dit jaar de mogelijkheid heeft om in geselecteerde winkels een gepersonaliseerde Body Butter te maken. In samenwerking met Yago Partal – bekend van zijn wereldberoemde portretten van dieren – zijn vier exotische wezens gekozen die jouw bodybutter tot leven zullen brengen. Het personaliseren is gratis, je hoeft alleen een 200 ml of 400 ml bodybutter te kopen en de naam van de ontvanger in te voeren. Ik kreeg deze Spiced Apple variant toegestuurd, is ‘ie niet cute?

15

Spiced Apple is tevens een van de nieuwe lijnen van The Body Shop. Over de geur: Deze smakelijke geur symboliseert het ‘verwen-jezelf-seizoen’ perfect. Het aroma van versgebakken appels is verwarmd met kaneel en verfrist met knisperende sinaasappel en witte bloemen. Een verrukkelijke geurcombinatie die je keer op keer zal kiezen. 

16

De geur van Spiced Apple vind ik een stuk frisser dan Vanilla Chai, toch heeft ook deze geur weer behoorlijk warme ondertonen waardoor hij je doet denken aan een vers gebakken appeltaart. De Body Butter is lekker stevig, misschien nog wel een tikkie steviger dan de Vanilla Chai-Body Butter die ik testte, en dit maakt ‘m uitstekend geschikt voor hele droge gebieden zoals onderbenen, ellebogen en knieën.

12

Frosted Berries is de laatste variant die ik zal bespreken. Over de geur: Dit onweerstaanbaar sappige, Instagramwaardige winterrecept prikkelt de zintuigen. Een uitgebalanceerde mix van frisse cranberry, zwarte bes en framboos, gemengd met witte bloemen, romige praliné en zoete vanille vormt samen een prachtige bessenmelange.

14

Frosted Berries is de meest frisse van de drie en tevens ook de meest gangbare geur. Durf je niet meteen te kiezen voor die hele warme spicy aroma’s dan weet ik zeker dat deze variant je zal bekoren. Hij is zoet, zuur en toch ook een tikkie kruidig. Deze Body Butter is iets minder dik dan de vorige twee.

De Body Butters kosten €15,00/€16,00 voor 200ml.

WELKE IS MIJN FAVORIET?

Kiezen welke geur ik het lekkerst vind dat is behoorlijk lastig. Vanilla Chai vind ik de meest bijzondere van de drie maar dat is niet een geur die ik op dagelijkse basis zou kiezen. Meer eentje voor speciale gelegenheden, wanneer de geur anders dan anders moet zijn. Spiced Apple is weer iets frisser en die zou ik dan weer dragen wanneer ik een warm bad heb genomen en mij wil hullen in een pittige avondgeur. Een geur die ik met liefde iedere dag zou willen dragen is Frosted Berries, maar dat komt ook omdat ik nu eenmaal een voorliefde heb voor mierzoete geuren. De Strawberry-lijn van The Body Shop is dan ook mijn all time favorite.

Of de geuren het waard zijn om te proberen? Yes, 100%. Je móet Vanilla Chai ruiken om te weten over welke bijzondere geur ik het heb en hetzelfde geldt voor de andere twee varianten waar iedere liefhebber van warme aroma’s (en van appeltaart of zoete bessen) mijns inziens aan moet snuffelen.

Ik wil jullie tenslotte nog wat make-up laten zien.

17

18

19

Ik schreef al eerder een uitgebreide review over het Down To Earth-palette, die lees je hier. Dit quattro uit dezelfde lijn dat de naam Go For Gold draagt heeft dezelfde kwaliteit en substantie qua oogschaduws; ontzettend romig en goed gepigmenteerd. Het zijn vier simpele kleuren, maar gezien de meeste vrouwen volgens mij van aardse tinten houden is dit palette een schot in de roos voor velen (prijs: €20).

oog

De oogschaduws blenden goed, geven veel kleur af en hebben weinig fall out.

Niet alleen heeft The Body Shop dit prachtige oogschaduwpalette aan het assortiment toegevoegd, ook hebben de lipproducten een behoorlijke upgrade gekregen. Zo zullen er liquid lipsticks verkocht gaan worden én matte lipsticks. Ik test nr. 430 Sienna Rose Matte.

dsc_0069

dsc_0073

Het is een prachtige oudroze kleur die ondanks zijn matte finish heerlijk smeert en niet droog aanvoelt.

close-up

Op mijn van zichzelf vrij rode lippen kan hij doorgaan voor nude. Hij is prachtig naturel en voor mij is het de perfecte dagelijkse kleur (Prijs: ik kon het niet exact terugvinden maar vermoedelijk tussen de €12 en €14).

schermafbeelding-2016-10-19-om-20-53-43

Ook dit jaar heeft The Body Shop weer prachtige Adventskalenders samengesteld in maar liefst drie verschillende uitvoeringen. Ik vind zelf niets leuker dan aftellen tot de Kerstdagen met zo’n kalender! Dit jaar zijn ze beschikbaar in: Standard, Deluxe en Ultimate. Zelf heb ik de Deluxe ontvangen. Op Snapchat (naam: Laviesagista) zal ik vanaf 1 december tot 25 december elke dag een vakje openmaken. Wat kun je verwachten in zo’n kalender? All time favoriete producten, gloednieuwe producten, make-up, parfum, beauty-accessoires, kortom eigenlijk van alles.

Extra tof als je een aankoop doet bij The Body Shop: met elke aankoop help je om een vierkante meter bedreigd regenwoud te herstellen en wilde dieren te beschermen.

Ik ben door alle heerlijke producten die ik heb mogen testen in één klap in Kerststemming gebracht. Nu nog SkyRadio Christmas op de achtergrond en je kunt me opvegen 😉 Nee even zonder gekheid, ik vind de producten van dit jaar weer verrukkelijk. De geuren zijn echt anders dan anders en ik kan me voorstellen dat je aan sommigen even moet wennen maar je móet ze ruiken, beleven, besnuffelen en je laten betoveren door de nieuwe, kruidige en warme geuren van The Body Shop.

De producten zijn verkrijgbaar vanaf 1 november 2016 in de winkels en online op thebodyshop.nl

Welke geuren zou jij willen proberen?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  20/10/2016

  Jeetje wow wat een artikel. Hier was ik niet zomaar even doorheen haha! Supergoede foto’s heb je gemaakt en wat beschrijf je alles goed. De Vanilla Chai wil ik nu wel heel graag ruiken. Het doet me vermoeden dat het ruikt naar die cookiesgeur van philosophy met kerst, die is ook zo huiselijk en warm. Heel apart om dat op je lijf te smeren. De scrub zou er sowieso eentje voor mij zijn, ik doe niet aan laffe korrels 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Clarins Skin Illusion Fond de Teint Poudre LibreMy Profile

  • Reageren
   Yvonne
   20/10/2016

   Whahaha: “Ik doe niet aan laffe korrels”. Carlijn, je haalt me de woorden uit de mond!

   • Reageren
    Yvonne
    20/10/2016

    Verder vind ik het een super mooi artikel waarin je me heel nieuwsgierig maakt naar de Vanilla Chai. De oogschaduw en lippenstift zijn ook prachtig. Alleen merk ik dat dat soort nude kleuren (lippenstift) bij mij vaak heel anders uitpakken.

 • Reageren
  Nicole
  20/10/2016

  De vanille chai lijkt me echt geweldig. Ik houd van kruidig en minder van vanille maar die combi lijkt me dus wel wat. Zo’n adventkalender lijkt me ook super.. misschien kan ik die op mn verlanglijst zetten haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog Action | Familyplanner en XL agendaMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  20/10/2016

  Lekker uitgebreid Sanne! Wat zaten er mooie producten in hè? Ik ben alles aan het testen nu en het is leuk om jouw mening er over te lezen. Die lipstick staat je trouwens prachtig, een mooie naturelle tint is het!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | OPI Breakfast at Tiffany’s kerstcollectie 2016My Profile

 • Reageren
  Jamey Herben
  20/10/2016

  die appel is zoooo cute!
  Jamey Herben onlangs geplaatst…Matte Nude Lipsticks van Make-up StudioMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  20/10/2016

  Ah deze lijn lijkt me echt fantastisch!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Marc Jacobs Divine DecadenceMy Profile

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  20/10/2016

  Wat een heerlijke producten! Die spiced apple wil ik echt!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Even bijpraten: Heel veel spanning, nieuwe auto en blog!My Profile

 • Reageren
  Mieke | mieksmind
  20/10/2016

  Wat super! Lekker uitgebreid en wat heb je veel ontvangen. Heerlijk! mij lijkt de Vanilla Chai echt heerlijk. Daar ga ik zeker een body butter en shower gel van inslaan! wat een geweldige collectie weer. De advent kalenders zien er ook zo leuk uit
  Mieke | mieksmind onlangs geplaatst…Lavera lanceert: 100% natuurlijke handverzorgingMy Profile

 • Reageren
  Aileen
  21/10/2016

  Wauw, wat zien de producten er mooi uit dit jaar. Super leuk dat je ze ook kunt personaliseren. Grappig om een pot te geven aan een vriendin met de tekst ” i am wild about…” ja, heel origineel 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.