Afvaldagboek deel 2 (+ gewichtsupdate en foto’s)

afval Collage 2

De tweede week van mijn afvalweek zit er alweer op. Het was een rumoerige week, want naast dat James en mijn vriend ziek werden, kreeg het virus ook mij te pakken. En natuurlijk had dat gevolgen voor de mijn eetschema..

IMG_0475

Het was zondagavond, ik wilde net wat mandarijntjes gaan eten en me voor de televisie installeren om naar Heel Holland Bakt te kijken, toen ik me ineens niet lekker voelde. De dag ervoor was mijn vriend ziek geworden en de dag daarvoor James, dus ik hoopte maar dat het virus mij bespaard zou blijven.  Maar niets was minder waar. Zondagavond laat besloot mijn lichaam alles eruit te gooien.. Maandag heb ik dus de hele dag ziek op bed gelegen en is mijn schoonmoeder gekomen om James te verzorgen en het huishouden te doen. Je zal wel begrijpen dat ik die dag te beroerd was om mijn dieet te volgen. Geen eetfoto’s dus, alleen eentje van een zieke James en een zieke mama.

IMG_0478

Dinsdag ging het al iets beter maar ik was nog niet topfit. Ik besloot om mijn detoxmiddelen nog even in de kast te laten staan en voor deze ene keer een ontbijtje te flansen dat niet helemaal volgens de regels van SlimmerSlank is. Ik maakte banaan-eipannenkoekjes met kaneel die ik garneerde met kersen. Klinkt gezond en is ook gezond, maar banaan staat niet op het lijstje.. Oh oh. In de avond maakte ik tartaar met sperzieboontjes.

IMG_0536

Woensdag kreeg ik nog wat familie op bezoek voor James zijn verjaardag. Ik wist dat we ’s avonds uiteten zouden gaan dus ik maakte best wel zorgen over wat ik dan zou moeten eten. Gelukkig stond er iets op het menu dat gezond én lekker was. Ik ging voor de eendenborst met sinaasappelsaus op een bedje van aardappelpuree. Oh man wat was dat lekker!

IMG_0539

IMG_0510 (1)

Een ontbijt moet altijd een feestje zijn vind ik hoor.. Op mijn cracker zit zuivelspread met verse stukjes ananas en daarbij eet ik vijf aardbeien. Ik drink de Lemon Tea van Clipper. Dit vind ik zelf de lekkerste groene thee.

IMG_0574

Vrijdagavond maakte ik wortel-kerriesoep. Een heerlijke maaltijdsoep die echt goed vult!

IMG_0593

Zaterdag gingen mijn vriend en ik een stukje fietsen. Wat zeg ik, een STUK! We fietsten door Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth en nog een paar prachtige plaatsjes met huizen waar ik echt van droom.. Het ging bergje op bergje af dus het was een goede workout. Omdat we zo goed hadden bewogen mochten we onszelf deze dag verwennen met een goed glas wijn.

havermout

DSC_1099 (1)

Zondag waren we wederom behoorlijk actief en maakten we een twee uur durende wandeling door park de Hoge Veluwe. We eindigden onze tocht bij een pannenkoekenrestaurant. Gevaarlijk terrein voor mij zou je denken. Maar nee! Ze hadden een gezonde spinaziepannenkoek met rucola en parmaham. Ik dacht dat mijn vriend er een foto van had gemaakt maar dat had ‘ie dus niet.

Nu zijn jullie natuurlijk vast wel benieuwd naar hoe mijn gewicht de afgelopen twee weken is veranderd.

Startgewicht: 62.7 kg (lengte: 1.76).
Streefgewicht: 59 kg.
Aantal kilo af te vallen: 3.7 kg.

begingewicht

Hallo startgewicht! Spannend hoor om dit aan jullie te laten zien.

IMG_0575

Tussenstand na een week: 60.7 kg. Ik heb de eerste week gebruik gemaakt van detoxmiddelen die bij het programma van SlimmerSlank horen, dus de eerste 2 kilo’s gingen er snel af.

laatste gewicht

Tussenstand na twee weken: 59.7 kg. Ik ben voor het eerst sinds voor mijn zwangerschap weer onder de 60 kg gedoken en dat voelt voor mij al als een behoorlijke overwinning! In twee weken is er keurig netjes 3kg af gegaan.

Op dit moment ziet mijn lichaam er zo uit:

IMG_0502

Als je dit vergelijkt met de vorige foto’s dan zie je dat mijn buik een stuk slanker is geworden. Mijn taille begint weer terug te komen zoals ik die voor de zwangerschap ook had. 

Waarom afvallen?

Tot slot nog even wat achtergrondinformatie over mijn afvaldoel, omdat ik het idee het dat niet iedereen begrijpt hoe ik hierin sta. Zowel op YouTube als op mijn site heb ik veel leuke, maar ook een aantal minder leuke reacties gehad. Om enkele te noemen: Ik zou een verkeerd voorbeeld geven voor jonge lezers van mijn blog, ik zou verzinnen dat ik drie kilo wil afvallen puur en alleen voor SlimmerSlank, het zou niet verstandig zijn dat ik met mijn lichaam zou afvallen, ik zou zelfs een gevalletje ‘anorexia’ zijn. Laat ik vooropstellen dat ik oprecht 3 kilo kwijt wil en dat ik dit niet doe omdat ik louter reclame wil maken, noch omdat ik onzeker ben over mijn lijf. Waarom doe ik dit dan wel? De reden is simpel: omdat ik lekkerder in mijn vel zit wanneer ik weer op mijn oude gewicht zit en het er in ieder geval bij benadering weer een beetje hetzelfde uitziet als voor de zwangerschap. En los daarvan, als een slank iemand een gezonder eetpatroon wil volgen, dan is dit toch niet verkeerd? Ik ben absoluut niet iemand door een crashdieet de kilo’s eraf wil laten vliegen, maar wel iemand die erg geïnteresseerd is in een gezondere levensstijl en een fit lijf. Omdat sporten nu eenmaal niet mijn ding is (bewegen wel trouwens) denk ik dat een aangepast voedingsschema, waarbij ik absoluut geen honger hoeft te lijden ideaal voor mij is om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken. 80% van de tijd eet ik gezond en die andere 20% snaai ik ook wel eens wat. Door dit dieet krijg ik niet alleen inzicht in mijn oude levensstijl en waar het op die punten allemaal beter kan, maar leer ik ook dat gezond eten heel erg lekker kan zijn. En anorexia, ikke?! Nee mensen, daar ben ik echt het type niet voor. Daarvoor houd ik teveel van kaasbroodjes, pizza’s, schoolkrijtjes, Old-Timerdrop, Ben & Jerry-ijs, roze koeken en patat met joppiesaus 😉 Ik weet dat het gros van mijn bezoekers achter me staat met dit dieet, maar ik voelde toch de behoefte om nog wat meer uitleg te geven aan de mensen die van mening zijn dat deze lifestyle ongezond voor me zou zijn.

Misschien ben je wel benieuwd geworden naar uit wat voor recepten ik wekelijks kies. Download het gratis E-book van Susan voor allerlei heerlijke maaltijden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SlimmerSlank

Dit vind je misschien ook leuk

29 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  26/10/2015

  Wauw het resultaat is echt al zo zichtbaar! Dat klinkt echt veelbelovend, ben benieuwd hoe het op gewicht blijven erna zal verlopen 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Eerste ervaringen met een gastouderMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  26/10/2015

  Wauw wat gaat dat snel! Je ziet er echt goed uit joh. Heel knap dat je er ondanks de ziekte en twee keer uit eten toch wat af hebt gekregen. Denk je dat je dit ook kan volhouden als je straks stopt met deze methode die je volgt?
  Bij mij gaat het afvallen mondjesmaat. Heb er sinds ik ben begonnen (1,5 maand terug) zo’n 5 kilo af. Zit nu op 68 kilo bij 1,79 meter.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn 4 favoriete zwarte mascara’sMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  26/10/2015

  Haha, dat Pannenkoekenrestaurant, daar heb ik begin van de maand nog gegeten, was errug lekker!
  Jennifer onlangs geplaatst…4 mijl van Groningen 2015My Profile

 • Reageren
  Laura
  26/10/2015

  Super knap dat je zo snel op je streefgewicht bent. En wat ik zo leuk vind van jou: je post gewoon een foto waarin je in je pyjamabroek staat! De meeste meiden proberen er een gestileerde foto van te maken in mooie lingerie of sportkleding, maar jij blijft gewoon jezelf, topper! Ook make-up loze foto’s post je, je blijft eerlijk en probeert er niet een mooier plaatje van te maken. Blijf zo doorgaan!
  Laura onlangs geplaatst…Tarwevrij ontbijten in AmsterdamMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  26/10/2015

  Hartstikke knap hoor, Sanne. En laat die negatievelingen maar praten, wat jij doet heeft niks met anorexia te maken.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Dingen waar ik niet aan toe gekomen ben in de herfstvakantieMy Profile

 • Reageren
  Manon
  26/10/2015

  Wat goed zeg!!! Je hebt echt een mooi lijf 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Waarom moeder zijn wél rozengeur en maneschijn isMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  26/10/2015

  You go girl! Je ziet er prachtig uit en het allerbelangrijkste is dat JIJ je lekker voelt bij wat je doet. X
  Bregje onlangs geplaatst…7 Types die je tegenkomt in de wachtkamerMy Profile

 • Reageren
  saskia
  26/10/2015

  Oh wauw dat heb je echt even goed gedaan. Een goede stimulans voor mij. Na twee zwangerschappen en keizersnedes heb ik echt een blubbuik. Ik wil ook echt gaan opletten met eten en alleen nog maar gezond eten.
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Vakantie, Shoppen & Persoonlijke UpdateMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  26/10/2015

  Wat knap! Echt duidelijk verschil al. En zo te zien is het nog best vol te houden. Ik mag helaas niet zomaar alle dieten uitproberen, maar zal dit eens overleggen.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Falen is voor mietjes, faalangst voor bikkels.My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  26/10/2015

  Wat goed dat je zo snel al resultaat hebt geboekt, ondanks dat je ziek was! Fijn dat je weer lekkerder in je vel zit hierdoor, daar gaat het om :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Wat als ik nooit ziek was geworden?My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  26/10/2015

  Wauw wat ben je goed bezig! Super tof! Ik zou graag ook zulke goede motivatie hebben. Wat een belachelijke negatieve reacties zeg! Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt met updates.
  Annemijn onlangs geplaatst…De leukste artikelen van LUSH uit de herfst/winter collectie 2015!My Profile

 • Reageren
  Dionne
  26/10/2015

  Wauw! Wat is dat snel gegaan zeg. Goed bezig!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Hello AutumnMy Profile

 • Reageren
  Wilma
  26/10/2015

  Het is gewoon te irritant dat mensen zeggen dat je gevalletje anorexia ben omdat je dun bent. Ik moet dat al zolang horen en als ik een keer geen koek wil of taart is het direct ben je weer aan het afvallen, anorexiaaaa. Daar word ik zo moe van. Ik zou zeggen ga lekker door, je hebt een prachtig lichaam! Je fit en lekker in je vel voelen dat is belangrijk!

 • Reageren
  Saskia
  26/10/2015

  Lekker doen wat je zelf wil! 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Studeren naast het werk: 5 tipsMy Profile

 • Reageren
  Michelle
  26/10/2015

  Wauw gaat goed met je dieet ondanks een dag ziek! Ben benieuwd of je op gewicht kunt blijven als je stopt met detoxen, vind ik altijd erg spannend bij dieeten. Verder: trek je alsjeblieft niks aan van die negatieve reacties, mensen zijn gewoon jaloers op jouw mooie figuurtjes! En terecht trouwens!

 • Reageren
  Kirsten
  26/10/2015

  Oh wauw wat een discipline! Ik ben jaloers hoor. Maar dat was ik al voordat je ging afvallen ;p
  Kirsten onlangs geplaatst…STAGE BIJ VAN DER VALKMy Profile

 • Reageren
  Suzanne
  26/10/2015

  Dat is snel gegaan! Goed bezig! O ja, schoolkrijtjes, die zijn lekker! Ik ben ook 1.76 en ik weeg iets meer dan jij. Ik weet wat je voelt, want het is niet dik, maar voor mezelf wel. Ik ben minder gaan snoepen en chips laat ik vaker staan. Dat helpt ook al best goed.
  Suzanne onlangs geplaatst…Favoriete drogisterijen en parfumerieënMy Profile

 • Reageren
  Anouk
  26/10/2015

  Leuk om te volgen dit afvaldagboek. Alleen hoezo vindt iedereen het knap dat je bent afgevallen ondanks het ziek zijn? Zoals ik het las had je buikgriep en bij mij en de meesten vliegen de kilo’s er dan juist heel gemakkelijk af.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  26/10/2015

  Wauw, jeetje! Wat zie je er mooi uit. Wees trots op jezelf x

 • Reageren
  Emma
  26/10/2015

  Je doet het hartstikke goed hoor. Niks van die negatievelingen aantrekken.
  Zelf ben ik ook erg ontevreden over mn lijf na de zwangerschap. Het is bij mij toch echt slapper geworden. Maar lijnen of dieeten ho maar haha.
  Grappig dat jullie zijn gaan fietsen in die omgeving. Ik woon in Huissen dat is de andere kant op maar ik ken Oosterbeek heel goed omdat ik daar werk. Mooie omgeving. Lekker groen hè!!
  Liefs Emma

 • Reageren
  sabrina
  26/10/2015

  Goed bezig zeg!! Niet dat je het nodig hebt maar super van je!
  Wat heeriijk dat fietsen, lijkt me een mooi stuk!

 • Reageren
  Leonie
  27/10/2015

  Wauw, wat snel! En wat zie je er prachtig uit! Lichaam om jaloers op te zijn!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!My Profile

 • Reageren
  Paulien
  27/10/2015

  Hay hay,
  Ik zelf heb net z’n lijf als jou, hartstikke dun in andermans ogen maar zelf zie ik na mijn zwangerschap ook echt wel een “buikje”. Je hoort mij niet klagen! Ik praat er alleen met mijn vriend over. Ik baal er echt van, de negatieve punten die ik over gehouden heb aan de zwangerschap/mijn ziekte die tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap parten speelde en mijn keizersnee. Al heb ik het minste moeite met mijn keizersnee, hebben ze trouwens super mooi gedaan!
  Heb als enigste in mijn familie zwangerschapsstriemen overgehouden, komt door mijn ziekte en zware prednison gebruik tijdens en na de zwangerschap, totaal een jaar geslikt en dan de hoogste dosering. Grrr, daar ben ik zo boos om!! Dat ik als enige in de familie wel die striemen heb!! Waarom ik nou wel!?!
  Enja natuurlijk dat je vel uitgerekt is, je zit het niet maar zelf kun je het wel voelen.
  Kortom ik begrijp je helemaal!!!
  Ook dunne mensen mogen wat mij betreft ontevreden zijn. Waarom niet? Ons lichaam veranderd ook!!
  Veel succes met je doel behalen!
  Liefs Paulien.

 • Reageren
  anneleen
  27/10/2015

  Wat heb je een mooi figuur! Goed bezig, Sanne! 🙂

 • Reageren
  Manon
  27/10/2015

  Ziet er goed uit! Snelle resultaten ook na 2 weken. Ik heb een vraagje over de detoxmiddelen die je de eerste week gebruik hebt, waar kan je daar meer informatie over vinden?

 • Reageren
  Martina
  27/10/2015

  Knapperd!
  Martina onlangs geplaatst…15 Oktober 2015 – Zara & Mango ShoplogMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  11/11/2015

  Afvallen?? Je zag er al hartstikke slank uit! Maar goed, je moet je zelf prettig voelen natuurlijk bij je lijf. Kan me ook zeker voorstellen dat je je lijf van voor de zwangerschap terug wil. Zag ook al dat je op je streefgewicht zit. Goed gedaan! Enneh, trek je niks aan van negatief commentaar, dat zegt zoveel over degene die dat zegt!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Interview: Jacomien Roobol (De Boekers)My Profile

 • Reageren
  FirstMarcella
  23/11/2017

  I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste
  your traffic, you can earn additional cash every month
  because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative
  FirstMarcella onlangs geplaatst…FirstMarcellaMy Profile

 • Reageren
  GustavoChief
  09/03/2018

  I have checked your website and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google,
  but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for: Best article rewritwer Ercannou’s essential tools
  GustavoChief onlangs geplaatst…GustavoChiefMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.