Een aantal ‘simpele’ manieren om er als moeder fabulous uit te zien

Op instagram volg ik een hoop it mama’s. Oftewel moeders die het altijd perfect voor elkaar lijken te hebben met hun kindjes én hun uiterlijk.

Ik noem een Nikkie Plessen en een Maria Tailor bijvoorbeeld. ‘Ja daaaaag’ denk ik dan altijd, mij lukt het dus echt niet om voor 9 uur de deur uit te gaan met mijn smoelwerk compleet in de make-up, mijn haren gekruld en mijn outfit on fleek. Nu is dat ook niet per se mijn streven hoor, maar toch kijk ik altijd vol bewondering naar hoe die dames er op ieder moment van de dag tiptop uitzien.

Genoeg daarover, waar ik heen wil met mijn artikel is eigenlijk een paar simpele tips hoe je er toch verzorgd en fabulous uitziet, zonder dat dat uren tijd kost.

Lak je nagels. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel mij altijd vrij kaal en onverzorgd met ongelakte nagels. Als ik tijd had gehad voor een manicure dan had ik dat gedaan, maar liever kies ik voor een nagellak die ik zelf thuis kan aanbrengen en die lekker lang blijft zitten. Ik schreef er al eerder over, maar de OPI Infinite Shine lakken zijn écht een aanrader als het gaat om langhoudende nagellak met een mooie glans. Lak je nagels ’s avonds in alle rust als je kinderen in bed liggen (en je nog energie over hebt natuurlijk).

Doe iets met je haar. En dat hoeft heus niet veel te zijn. Pinterest staat bijvoorbeeld vol met gemakkelijke hair do’s die zonder spiegel in een handomdraai gemaakt zijn. Een leuke knot, vlot staartje of makkelijk vlechtje bijvoorbeeld. Dat alles is zoveel beter dan zo’n net-uit-de-douche-nat-vogel-nest-kapsel waar de rest van de dag niet heel veel meer van te maken valt. Je kunt ook ’s avonds je haar wassen en föhnen zodat je het de volgende dag alleen nog maar hoeft op te steken.

Gebruik een getinte dagcrème of likje foundation. Ik heb van mezelf een prima huid, maar toch voel ik me net even iets frisser als ik een beetje foundation graag. Het kan nog sneller door een getinte dagcrème te kiezen. Poeder het af naar wens en je zult zien dat dat écht verzorgd staat. Enne, een klein beetje mascara erbij doet ook wonderen.

Draag een big size gekleurde sjaal. Een sjaal is een erg fijn accessoire om iedere outfit mee op te leuken, en ook nog eens veel praktischer dan een statement ketting bijvoorbeeld. Ik ben dol op sjaals en vind ze bovendien makkelijk te combineren. Als ik onzeker ben over mijn outfit of er gewoon niet goed over heb nagedacht dan haal ik mijn auberginekleurige sjaal tevoorschijn en hoppa, mijn outfit is compleet.

Parfum is ALLES. Weet je wanneer ik me pas kaal voel? Als ik geen parfum draag! Echt, mensen zullen vergeten hoe belabberd of moe je eruit ziet als je je omringt met een heerlijke geur. Zelf ben ik helemaal fan van Hugo Boss Ma Vie Florale en velen met mij.

Wat zijn jouw tips om er als moeder goed verzorgd uit te zien?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  03/03/2017

  Ik ben het deze keer minder met je eens.
  Ik vind het vreselijk hoe “on fleek” zo’n Nikkie Plessen eruit ziet, laat staan dat ze dat blijkbaar ook nog op Instagram meent te moeten laten zien (heb geen Instagram dus als jij het zegt geloof ik je). Ik hou meer van naturel en het beste van jezelf naar boven halen met make-up.

  Nagellak draag ik letterlijk nóóit. Ik vind het overdreven om het dagelijks te dragen en bovendien duurt het bij mij zo lang om te drogen dat ik het niet eens meer probeer. Ook niet bij feestjes. Gelnagels is geen optie, want vind ik ordinair.

  Parfum kan ik bijna nooit verdragen (de geur).

  Ik ben het wel eens met die leuke oversized sjaal, leuke kleding en mooie (naturel) make-up.

 • Reageren
  Yvonne
  03/03/2017

  Ik doe eigenlijk nooit iets met mijn haar, behalve opsteken. Ik draag het alleen los op feestjes. Ik zou het wel willen hoor, maar ik erger me er dan aan omdat het dan zo in de weg zit. 😉 Maar ik maak me wel altijd op; de hele mikmak. EN parfum inderdaad! Mijn nagels heb ik al een tijd niet gelakt, ze zijn nu een beetje broos. Ik vijl ze wel altijd in vorm. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Beste Zara, als dít al ‘curves’ zijn, dan ben ik met maat 38 een walvis?My Profile

 • Reageren
  Elisejoanne
  03/03/2017

  Eens! Soms vind ik het beeld van die perfecte moeders storend, andere keer weer een ‘voorbeeld’. Niks mis mee met fris en fruitig voor de dag komen! Vind dat zelf ook altijd wel wat hebben, en met een kind zelfs een mega prestatie! Je moet er ook van houden die ‘on-fleek’ stijl van nikki. Soms wel én soms niet en ik vind dan alles best. Maar verzorgd voor de dag komen, hoe dat dan ook is, vind ik het super belangrijk! En waarom heb je iedereen mijn geheim van de grote sjaal verteld 😛 – Nee hoor, het is een hele goeie truc!

 • Reageren
  Rachel
  19/03/2017

  Ooh ik schaam me zo nu ik dit lees. Al deze dingen doe ik niet meer sinds ik m’n tweede kindje heb. Ook net verhuisd, dus de grote schoonmaak door de nagellak bak…. die is nu leeg op wat doorzichtige kleuren na. Sjaals zitten nog in de dozen. Foundation ben ik niet goed in (net wel een heel handig filmpje gezien jouw favorieten). Parfum draag ik niet doordat ik van sterke luchtjes hou en m’n kind nog veel bij me draag. Wil hem niet bedwelmen.
  De andere tips ga ik denk wel snel opvolgen ?
  Rachel onlangs geplaatst…Liefde op Saint Patricks dayMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.