Het VTech testpanel heeft geoordeeld!

VTech speelgoed is hier al jaren vertegenwoordigd in huis. Niet gek ook, want voor iedere leeftijd is er wat wils. En de toffe producten blijven komen! Bovendien is het speelgoed waar ze niet alleen plezier aan beleven, maar waar ze ook nog eens van leren. Het was opvallend hoe mijn peuter al vrij jong moeiteloos kleuren, getallen en zinnetjes oppikte van het speelgoed waar zij mee speelde. Ook James, mijn oudste, is gek op de gadgets van VTech. Met zijn KidiZoom Smart Watch horloge vangt hij aliens, met zijn KidiZoom Vloggercam maakt ‘ie geregeld leuke vlogjes en met de Action Cam kunnen zelfs onder water toffe video’s gemaakt worden. Ja, VTech is hier zeker een succes!

Niet alleen onder mijn kinderen trouwens, ik merk dat er altijd veel reacties komen van andere ouders wanneer ik weer eens wat van VTech op mijn Instagram deel. Het enthousiasme was dan ook groot toen ik vermeldde dat ik op zoek was naar een testpanel van een aantal ouders en hun kind(eren) om producten van VTech te testen. Met deze reviews en die van mijzelf hoop ik dat jullie in deze tijd van het jaar een weloverwogen keuze kunnen maken wat betreft het speelgoed dat je aanschaft voor je bloedjes.

Mieke testte met haar zoontje de Vrolijke Vriendjes 2 in 1 Brandweerwagen.

Wat een leuk speelgoed! Mijn zoontje Cas (2) is er helemaal dol op. Hij vindt het heel leuk om alles in te klappen, er een stuk mee te rijden en dan weer alles uit te klappen en dat x10. Uiteindelijk vindt hij uitgeklapt ermee spelen wel het leukst, dan zijn er ook meer mogelijkheden.

Doordat je 3 standen op het speelgoed hebt is het leuk voor kleintjes én voor de wat oudere kindjes. Je hebt namelijk de muziekstand, hiermee krijg je leuke liedjes en geluiden te horen als je op een knop drukt (deze zet ik aan als Cas er mee speelt). Dan heb je nog de stand met het loepje, hierbij worden leerzame feitjes verteld over de brandweer (leuk voor oudere kindjes). Dan is er nog de ‘rollenspel’ stand. Hierbij worden instructies gegeven die het kindje kan volgen zoals ‘druk nu op de rode ladder, toets om de ladder uit te klappen’ en zo door. Deze stand is favoriet bij mijn dochter Rosie van 4. Mijn zoontje van 2 vindt het vooral leuk om er mee te rijden, op alle knoppen te duwen (lees: rammen) en de vrolijke vriendjes Benthe en Bob overal in te zetten. Het is gemaakt van heel degelijk materiaal dus ik hoef niet bang te zijn dat hij iets kapot maakt. Een schot in de roos voor mijn zoon én dochter! 

Denise testte met haar dochtertje de Kidi Smart Glow Art.

Mijn dochtertje Noa (7) mocht de VTech Kidi Smart Glow Art testen. Ik had nog niets tegen haar gezegd, dus ze was super verrast toen ze hem uit mocht pakken! Toen hij aan ging, keek Noa al vol verwondering naar het mooie licht en de lieve meisjesstem. We moesten de datum en tijd even instellen. Daarna zijn we met het boekje erbij aan de slag gegaan. We hebben alles uitvoerig getest;

– Waarzegster; die konden we allerlei vragen stellen die met ja en nee te beantwoorden waren. Hier volgde al snel: ‘is mijn zus lief?’ En: ‘krijg ik veel cadeautjes van Sinterklaas?’ 😂

– Spelletjes spelen; superleuke spelletjes om te doen die je kan bedienen met de pijltjes op de Kidi Smart.

– Muziekspeler; we hebben heerlijk gedanst in de keuken en woonkamer en met al die mooie lichtjes erbij was het net een disco! 🎉

– Het tekenrad; we moesten even zorgen dat de neon inkt in de markers liep, maar daarna konden we aan de slag. Superleuk om te doen en daarna heel eenvoudig (met het bijgeleverde doekje) weer schoon te maken.

Tot slot natuurlijk het klok kijken, je kan de klok op verschillende manieren weergeven, analoog en digitaal. Noa koos voor digitaal, want dat vindt ze makkelijker aflezen 😉

Al met al echt een geweldig apparaat, waar Noa vol trots mee gaat slapen, want het is ook een wekker! En met die geweldige Kidi Smart Glow Art op mogen staan, maakt van iedere dag een feestje!

Het artikel wil ik graag afsluiten met onze eigen mening over de VTech Switch & Go Dino’s en de VTech Mijn Interactieve Video Globe.

De Switch & Go Dino’s zijn hier een daverend succes, alle kindjes uit de straat komen hier speciaal om met de dino’s te spelen. Wat dit speelgoed extra aantrekkelijk maakt is dat de dino’s om te bouwen zijn tot raceauto. Dat is echt best of both words voor mijn oudste, haha. Ook voor hun motoriek en ruimtelijk inzicht is het goed om hiermee te oefenen.

Als je op de knop drukt hoor je dinogeluiden en feitjes over de dino. En voor mij niet een onbelangrijk puntje: het is speelgoed dat tegen een stootje kan. Bij tijd en wijle gaat het hier behoorlijk wild aan toe als ze weer eens stunts uithalen met de Switch & Go Dino’s, maar ze kunnen gelukkig heel wat hebben.

Tot slot onze mening over Mijn Interactieve Video Globe.

Ik denk dat ik nog nooit zoveel reacties op speelgoed heb gehad als op deze. En dat snap ik, want stiekem vind ik de Video Globe voor mezelf óók heel erg leuk en leerzaam 😉 Deze wereldbol beschikt over een schermpje waar vele audio- en videofragmenten op getoond worden. Kinderen kunnen veel leren over landen, continenten, vlaggen, talen, bezienswaardigheden en nog veel meer. Als je de stylus op een bepaald land zet, dan wordt er van alles over verteld. James raakt niet uitgespeeld met zijn wereldbol!

Ook kun je er spellen op spelen, dit doet James erg graag met mij of met papa.

Ik vind het zelf heel geschikt speelgoed voor kinderen die op de basisschool zitten. Het is een ideale manier om spelenderwijs veel te weten te komen over de wereld. Topografie-oefeningen worden straks een eitje voor James!

Mocht je nog vragen hebben over het speelgoed, laat ze gerust onder het artikel achter.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  16/12/2020

  Heel leuk en leerzaam speelgoed, maar soms ok te hard en te druk, hahah… ik zorg ervoor dat dit niet altijd binnen handbereik ligt, zo blijft het voor de kinderen ook speciaal en kan ik het inzetten op de momenten dat het mij uitkomt en er niet een keihard geluid door mijn telefoongesprek oid heen gaat, haha!

 • Reageren
  Heidi
  10/04/2021

  📍
  Wat leuk speel goed hebben ze wel niet. Ik kocht ook meestal van deze merk voor mij zoon.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.