9x waarom ik eigenlijk best burgerlijk ben

Niks mis met burgerlijkheid, sterker nog, het bevalt mij harkse goed. Ik het kader daarvan besloot ik een lijstje op te stellen.

1. Ik geniet dus echt die hard van programma’s als ‘Bed & Breakfast’, ‘Ik vertrek’ en ‘Boer zoekt vrouw’. Als je me zou vragen of ik liever in de lampen hang of een van deze programma’s kijk met mijn eega, dan kies ik zeker weten voor dat laatste. Oh zo knus en kneuterig op de bank, lekker met de pootjes omhoog, kop koffie in de hand en een gevulde koek erbij.

2. In het weekend slenteren we geregeld door IKEA, Intratuin of Praxis. En dan steggelen we over welke print buitentapijt we ieder willen en of de TORKÄD keukenrolhouder nou wel of niet nodig is.

3. Geen opblijfsessies voor mij, ik duik om 22.00 mijn bedje in. YOLO.

4. Avondeten gebeurt met zijn viertjes, aan tafel. Geen etentjes op de bank of hangend voor de tv, maar gewoon aan tafel met het hele gezin terwijl we de dag doornemen. Hetzelfde geldt voor het ontbijt; ik streef er altijd naar om samen aan de ontbijttafel te zitten.

5. Ik heb een vaste ‘bedkant’. Dit is pas sinds een jaar zo, daarvoor sliepen mijn vriend en ik nooit op een vaste plek. De ene keer lag hij links, dan weer ik, net waar we zin in hadden. Naar verloop van tijd merkte ik dat ik toch vaker aan rechts ging liggen. En nu hebben we dus een vaste plek. Kan ik het nachtkastje aan mijn kant gewoon volpleuren met mijn eigen handcrèmetjes, lippenbalsems en sieraden. Lekker praktisch.

6. Op zondagavond check ik de folders voor die week, uiteenlopend van de AH, Lidl, Kruidvat, Etos tot HEMA. Ik ben immer op zoek naar goede aanbiedingen voor luiers, billendoekjes, rompertjes en andere babymeuk. Ik heb er zelfs een speciale app Folder-app voor gedownload, waarin ik gemakkelijk door de digitale flyers kan bladeren en aanbiedingen kan selecteren.

7. Boodschappen doen vind ik te gek. Zonder kinderen uiteraard, dan voelt het voor mij namelijk als een uitje. Wanneer ik het metalen hekje van de plaatselijke Jumbo passeer, dan vergeet ik even alles waar ik me daarvoor nog druk om maakte en focus ik me op de dingen die ik in mijn karretje moet mikken.

8. Mijn allerliefstelievelingsburgelijkelijkheidsmaaltijd is rode kool met een dikke vette gehaktbal en aardappels.

9. Ik heb een MOEDERFIETS. Het woord zegt het al, een fiets speciaal voor moeders die zwabberproof is, met extra veel ruimte tussen zadel en stuur, een dubbele standaard heeft en over een stuurslot beschikt. Hoe burgerlijk wil je het hebben (of was die bakfiets toch nóg burgerlijker)?

Nog even en mijn vriend en ik dragen matchende Gaastra-windjacks..

>> LEES OOK: Ben ik burgerlijk?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Emma
  14/06/2018

  Heey San,

  Heeeeeerlijk toch, hier nog zo’n eentje. Al komen windjacks er hier never nooit in haha!

  X Emma

 • Reageren
  Marloes
  14/06/2018

  Haha ik ben ook lekker burgerlijk. Al ging mijn fantasie even aan de haal toen ik las dat je een vaste klant in bed had (ipv kant wat er gewoon staat haha)

  • Reageren
   Monique
   14/06/2018

   Haha dan was ik niet de enige die dat las.. K moest ook een paar keer terug lezen wat er nou echt stond

   • Reageren
    Anna
    15/06/2018

    Zo hard lachen om dit lijstje!! Hier ook op en top burgerlijk ennn iloveit!!!

 • Reageren
  Ilse Visscher
  14/06/2018

  Heerlijk he! Ik herken met helemaal in je verhaal. En hahaha, de supermarkt vind ik ook als uitje voelen! Heerlijk.

 • Reageren
  Ilse Visscher
  14/06/2018

  Wat heb je eigenlijk voor mama fiets? Ik ga binnenkort eens op zoek!
  Ilse Visscher onlangs geplaatst…Blog #30 Persoonlijk: Van Tinder-date naar Tinder-babyMy Profile

 • Reageren
  Thirza
  14/06/2018

  Haha, geweldig! Laat ons dan maar lekker burgerlijk zijn. Gelukkig ben ik niet de enige die door de folders snuffelt, op zoek naar aanbiedingen.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  14/06/2018

  Haha!! Ik kan me eigenlijk best prima in dit lijstje vinden haha!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Mijn nieuwe bikini van HunkemöllerMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  15/06/2018

  Heerlijk toch? Wat voor fiets heb je eigenlijk? Ik heb al de 2e moederfiets aangeschaft maar nog steeds gezwabber en makkelijk omvallen. Misshien kun je er eens een artikel aan wijden met tips/links?
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Hoe Ik Modellenwerk Combineerde Met StudieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.