9x dit vind ik te gek aan baby’s

Ik krijg maar niet genoeg van mijn baby! Daarom dit lijstje met redenen wat er zo te gek is aan deze kleine wezentjes.

Je kunt ze overal mee naartoe nemen. Of het met de wandelwagen is, in de maxi-cosi of in de draagzak, baby’s verplaats je zo van A naar B. Bovendien kun je ze prima meenemen naar een restaurant, uit shoppen of p vriendenbezoek. Als het goed is, slapen ze het gros van de tijd. Oke, met de nadruk op als het goed is.

Alles is zo freaking schattig! Het neusje, de handjes, de teentjes, het lieve bolle buikje, de vetrolletjes, de donshaartjes en dat veel te grote hoofd voor dat ieniemienielichaampje.

Outfits voor newborns zijn al even zo cute. Kleine strikjes, stipjes, rokjes met tule, ribbroekjes, truitjes met dierenprintjes, zachte pyjamapakjes. Ik slaak alleen maar aaaah’s en oooooooh’s uit als ik weer voor mijn jongste telg aan het shoppen ben.

Kleine dingen kunnen je zo happy maken met een baby. Als je je baby in slaap hebt gewiegd bijvoorbeeld, of de gelukzalige blik in hun ogen als ze lekker in bad zitten, die tevreden glimlach na een voedingssessie.

De geur van baby’s is…. Niet te omschrijven zo lekker. Ook al is het een geur die in feite neerkomt op een mengeling van uitgespuugde melk en Zwitsal, ik zou mijn neus er de hele dag wel in willen hangen. En daarbij: baby’s ruiken ’s ochtends niet uit hun mond, hoe fijn is dat ?

Je hebt altijd een reden om naar buiten te ‘moeten‘. Ik geef toe dat ik in de winter niet echt een buitenmens ben, ik heb het al snel koud en ik ben gewoon niet zo’n wandelaar, maar nu vind ik niets leuker dan met de baby de hort op te gaan. Al is het maar omdat ik mijn kinderwagen zo’n prachtexemplaar vind hehe.

Baby’s hebben de gave om jou alles door een roze bril te laten zien. Vijf keer ondergespuugd? Drie keer de broek volgescheten? Niet toegekomen aan de was? Een rughernia van het tillen? ‘Ach maar het is een beeeeeeeeebie en dat hoort er nou eenmaal bij’ gaat er dan een stemmetje in mijn hoofd.

LEES OOK >> Persoonlijke update: voor de tweede keer moeder

Baby’s maken bizar veel mijlpalen mee in het eerste jaar van hun leven: eerste lachjes, eerste tandjes, eerste woordjes, zitten, kruipen, staan, lopen. Toch heerlijk om daar als ouder getuige van te zijn?!

Hoewel ik het soms ook best als een beperking zie, vind ik het toch ook wel heel erg vertederend dat mijn baby niet zonder mij kan en het liefst de hele dag op me hangt, slaapt, kwijlt en aan de borst lebbert.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  22/01/2018

  Helemaal mee eens. Heeeeeerlijk die miniwezentjes!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Peuters en televisie kijkenMy Profile

 • Reageren
  Milou
  22/01/2018

  Ik ook helemaal mee eens. Kijk weer zo uit naar de newborn tijd strakjes! <3
  Milou onlangs geplaatst…Ik ben nog steeds een crazy cat ladyMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  22/01/2018

  Ik hou van baby’s! Zou er nog wel een heleboel willen hebben, alleen maar om die babytijd mee te mogen maken. Qua praktische overwegingen houd ik het liever bij een haalbaar aantal kinderen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Ben jij een babymoeder of een peutermoeder?My Profile

 • Reageren
  Sharon
  22/01/2018

  Even of topic hoor; wanneer ik je site via mijn mobiel bekijk staat er vaak een advertentie door de laatste twee regels waardoor deze onleesbaar zijn, toch jammer 🙂 . Misschien ben ik de enige hoor… ik lees trouwens via iPhone.

  • Reageren
   Linda
   08/04/2018

   Heb ik ook vaak idd en ik heb een samsung..

 • Reageren
  Nathalie
  23/01/2018

  Ik kan dit mij zo niet voorstellen…. 24 jaar en totaal geen moedergevoelens en dit artikel bevestigd dat maar weer. Het enige schattige zijn de kleertjes maar dan stopt het ook echt haha!

 • Reageren
  Sophie
  23/01/2018

  Mijn eierstokken beginnen (dat doen ze eigenlijk al jaren) te rammelen, na het lezen van dit artikel!

 • Reageren
  Rachel
  23/01/2018

  Voor ik kinderen had vond ik baby’s niet zo spannend. Dat veranderde toen ik mijn eigen wormpje in mijn armen had. Nu nog smelt ik van alles wat met baby’s te maken heeft. Heerlijk artikeltje dus.
  Oeh, ik heb nu wel weer rammelende eierstokken. Oeps
  Rachel onlangs geplaatst…Onzin kinderproducten die toch niet zo’n slecht idee zijn.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.