9x niet aan beginnen met een dreumes

Er zijn van die dingen waar ik toch keer op keer de fout mee inga. Hier kun je beter niet aan beginnen met een dreumes..

1. Je make-uptas op tafel laten staan.
Zo aandoenlijk dat James inmiddels weet hoe hij met een beautyblender op zijn gezicht moet stempelen, maar dat gekras met die oogpotloden op stoelen en banken vind ik minder.

2. Een wit shirt aantrekken.
Nog geen half uur, wat zeg ik, nog geen minuut lukt het mij om een willekeurig shirt schoon te houden, laat staan een wit shirt. Handen worden veelvuldig afgeveegd, snottebellen zitten binnen de kortste keren all over the place en ook spaghetti vindt zo nu en dan de weg naar mijn witte kleding.

3. Autoritten van langer dan een half uur.
Dat wil zeggen het zou kunnen, maar dan als je zeker weet dat kindlief knock out gaat zijn in de auto. Als die van mij naar de koetjes heeft gezwaaid, zijn drinken heeft opgedronken en zijn broek heeft volgekakt dan vindt ‘ie de autorit wel weer mooi geweest.

4. Vloeken.
Een leuke maar oh-zo-verradelijke dreumes skill is dat werkelijk alles wordt nagezegd. Oppassen geblazen dus met de shits en de fucks die soms net iets te gemakkelijk mijn strot uit glijden..

5. Zonder schort de dreumes laten tekenen. Met stiften.
DUH. Maar die fout maakte ik dus wel. Ach, het was ook wel weer lachen om te zien hoe hij met militaire precisie zijn pyjama onder de gele stippen kliederde.

6. Een kwartier voordat je weg moet de dreumes pas aankleden.
Zou kunnen als je er eentje hebt die netjes meewerkt bij het aan- het uitkleden maar ik heb er dus zo eentje die zich alleen laat aankleden met spelletjes, liedjes, afleidingsmanoeuvres en ander hoogstaand entertainment. Word je wel lekker wakker van op de vroege ochtend.

7. De allerfavorietste knuffel in de was doen waar hij met z’n neus bovenop staat.
Wordt niet geapprecieerd. Ik zeg het je.

8. Dreumes ‘even twee minuten’ op je toetsenbord laten typen.
Geen garanties dat je daarna nog bewegende toetsenbordknopjes hebt.

9. Tot laat opblijven.
Moe is een understatement met dat slechtslapende bloedje van mij. En als ik dan een keertje tot 01.00 opblijf om per se die ene Netflixserie af te kijken… Spijt dat ik dan heb oh man.

Ik denk dat iedere ouder wel van dit soort momenten heeft, hoewel ik er vaak ook hartelijk om moet lachen. Wat zijn dingen waar jij liever niet aan begint met een dreumes?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Channa
  20/08/2016

  Oh knuffels in de was, hier ook echt een drama!
  Channa onlangs geplaatst…Op de camping! – Vakantiefoto’s 2016My Profile

 • Reageren
  Nicole
  20/08/2016

  Hahahhaha. Gelukkig slaapt ons zoontje altijd in de auto dus lange autoritten zijn hier juist een succes!
  Nicole onlangs geplaatst…Mag ik ff zeiken?My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  20/08/2016

  Dit alles en kleding shoppen. Mijn zoontje gaat zich dan namelijk verstoppen tussen de kledingrekken. De medewerkers van de winkel (en ik natuurlijk) vinden dit absoluut niet leuk kan ik je vertellen. Rustig kleding passen zit er dus niet in.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Back to school: nieuwe broodtrommels & schoolbekers kopenMy Profile

 • Reageren
  Priscilla
  20/08/2016

  Yep, witte kleding en laat naar bed gaan.. daar heb ik ALTIJD spijt van! De rest is Sofie nog iets te klein voor, maar dat gaan we ook wel mee maken haha.

 • Reageren
  Nicole
  20/08/2016

  Haha, zo leuk om te lezen. Dat van die autorit xD
  Nicole onlangs geplaatst…Opgroeien in een eenoudergezinMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  20/08/2016

  Stuk voor stuk herkenbaar!!! Alhoewel… de autoritten gaan hier nog redelijk goed, ook de lange. Tekenen doen ze hier nog niet maar ik kan me er iets bij voorstellen dat stiften niet altijd lekker gaan nee. Vloeken doe ik ook nog regelmatig waar ze bij zijn. Gisteren nog een harde ‘mothaf*cker’ eruit gegooid toen ik mijn teen stootte, gelukkig snappen ze dat nog niet maar da’s ook een kwestie van tijd. Wat heb je dit overigens weer hilarisch opgeschreven, moet altijd zo om jou grinniken.
  Carlijn onlangs geplaatst…Foto-shoplog Superdrug en Boots in ManchesterMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  20/08/2016

  Wij rijden al vanaf dat onze zoon 3 maanden oud is autoritten van 10-12 uur (naar Zuid-Frankrijk, 2 x per jaar) en dat gaat heel goed. Denk echt dat dat een kwestie van gewenning is. Hij vindt het heel leuk. Gewoon doen en blijven doen!
  De rest is erg herkenbaar 🙂

 • Reageren
  Paola
  20/08/2016

  Mijn dochter gaat al vanaf week 3 minstens om de 2 weken 2 1/2 uur lang in de auto mee. Ze is nu ruim 2 jaar en vindt in de auto zitten heerlijk. Gewoon net wat ze gewend zijn.

  De rest zou ik inderdaad ook niet (meer) doen ?

 • Reageren
  Milou
  21/08/2016

  Goed dat ik deze alvast paraat heb. Over een maand is mijn zoon officieel geen baby meer.. Hoewel ik een aantal dingen nu al niet meer doe. Laat opblijven gebeurt zelden (want: minder slaap)!
  Milou onlangs geplaatst…Kletspraatje: actie en weekoverzichtenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  22/08/2016

  De meeste dingen moet je ook niet met een peuter doen haha! Dat auto rijden gaat soms wel eens goed maar vaker niet dan wel ?
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn debuut op de filmset – PlogMy Profile

 • Reageren
  Elise Joanne
  23/08/2016

  Nummer 2…!! Ik weiger het niet te doen maar jongens wat is het onverstandig.. Haha! En nummer 3 maakt mij nu al bang want ik moet bijna 10 uur rijden. Maar Fos is dan ook geen peuter natuurlijk, dan zal het een stuk makkelijker gaan gelukkig!
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Baby’s eerste (vaste) Hapjes – Hoe, Wat & Waar?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.