9 dingen die ik doe als ik werkontwijkend gedrag vertoon

Over het algemeen is thuiswerken su-per fijn. Je eigen tijd indelen is een absolute luxe en hoewel ik er ook wel eens van baal dat ik ’s middags nooit de deur achter me kan dichttrekken en het werk achter me kan laten, heeft die flexibiliteit van thuiswerken me al heel wat voordelen opgeleverd. Zo ben ik veel bij de kinderen, heb ik mijn eigen heerlijke koffie altijd bij de hand, kan ik tussendoor ook even snel een wasje doen of een slagje door het huis maken en ik heb zero reistijd.

Maarja, dat thuiswerken heeft ook soms, heel soms wat nadelige kanten. Nu zoonlief fulltime zes weken bij me is vanwege de schoolvakantie en mijn dochter haar gastouder óók op vakantie is, kom ik overdag nauwelijks aan werken toe en verplaatst mijn werk to do-list zich naar de avond. De avond die ik het liefst benut met chillen, Youtuben, podcasts luisteren etc. Gevolg: ’s avonds vertoon ik enorm veel werkontwijkend gedrag. Gisteravond was zo’n avond dat ik maar niet in de flow kwam en mijn cursor angstvallig lang op dezelfde plek bleef hangen.

Dit zijn de dingen die ik doe als ik werkontwijkend gedrag vertoon…

Ik ga typetjes opnemen voor Stories. En dan niet 1 maar gelijk 10. Want daarvoor zit ik dan ineens wél in de flow!

Ik open volle goede moed mijn agenda maar dwaal op de een of andere manier toch af naar Nu.nl achterklap. En Pinterest. En de Zara site. En mooiwatplantendoen.nl. En degeschiedenisvanfriet.nl.

Ik word afgeleid door e-mails die binnenkomen en besluit abrupt dat ik me nu meteen voor alle spam- en reclamemails ga afmelden. (doei 20 minuten werktijd).

Ik hoor boven de klik van mijn wasmachine ten teken dat ‘ie klaar is. (San, dat kan best wachten, je bent het aan het werk, niet nu. Kan zo ook wel). Aaargh de was moet eruit, jazeker! Stel je voor dat ik de was vergeet en morgenochtend stinkt naar natte hond.

Eenmaal bij de wasmachine vind ik een lippenstift op de grond. HEE DIE WAS IK KWIJT! Hoe stond ‘ie ook alweer? Even aanbrengen hoor…

Shit. Het kindje van een goede vriendin was gisteren jarig. Vergeten. Even gauw appen om alsnog te feliciteren. Oh m’n moeder heeft ook geappt. Over haar nieuwe parasol met lampjes. Of ik ‘m leuk vind. Ook lullig om haar niet meteen te antwoorden. Nu ik toch bezig ben dan ook maar meteen even reageren op die vriendin die me een aantal recepten had doorgestuurd.

Hm, ik lust wel een bakkie eigenlijk. Hoe laat is het? 21 uur. Ja dat kan nog wel. Ah nee! Nog maar twee cups! Meen je niet! Dan zit ik een halve dag zonder koffie morgen. Gelijk maar een nieuwe bestelling doen.

Even checken hoe het in mijn DM inbox is. Laat ik een paar berichten beantwoorden. Echt een paar. Dan ga ik met een rustiger gevoel slapen.

Ojee, het is al half 11. En ik heb nog maar 200 woorden getypt. Wat heb ik al die tijd gedaan?!

Nou, zo gaat dat dus bij mij…

Uitgelichte afbeelding: Africa Studio via Shutterstock

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Femke
  08/08/2019

  Hahaahah heerlijk na de stories van gisterenavond. Ik vond vooral het poppetje tekenen die vervolgens opdrachten uitvoert vermakelijk ;-). Dat kan mij ook gebeuren, maar vandaag probeer ik mijn strakke schema van thuiswerken aan te houden haha.
  Femke onlangs geplaatst…Q&A: Mommy & babyMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  08/08/2019

  Haha, volgens mij moet jij geen tekstjes typen, maar gewoon lekker actrice worden! Jij zit vol creativiteit en dat moet eruit ;). Ik weet zeker dat jij talent hebt voor de entertainmentwereld.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Fashion | Mijn nieuwe My Jewellery horloge!My Profile

 • Reageren
  Fleur Sophia
  08/08/2019

  Haha, sommige dingen zijn zo herkenbaar! Vooral het afgeleid worden door mijn binnenkomende mails..

 • Reageren
  Nienke
  08/08/2019

  Zo leuk geschreven weer!!

 • Reageren
  Milou
  12/08/2019

  Hahaha heerlijk geschreven. Hier nog geen vaste vakanties van de kinderen, die gaan gewoon naar het kdv. Ik benut ieder uurtje dat ik heb aan mijn werkzaamheden, want ’s avonds wil ik inderdaad lekker kunnen chillen/lezen. Nu functioneer ik ook het beste ’s ochtends, dus ’s avonds werken zou voor mij sowieso een ramp zijn hahaha.
  Milou onlangs geplaatst…Hoe positiekleding invloed had op mijn stemmingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.