8x verbaasd over mijn peuter

Iedere dag val ik van de ene verbazing in de andere over wat James allemaal al kan en weet. Hoe kóm je daarbij of hoe kan het dat jij dit al weet? Gaat er wel een paar keer per dag door mijn hoofd.

Wat ‘ie zich nog kan herinneren. “Ja mama toen was ik pannenkoeken eten op het pannenkoekenschip maar er was geen kapitein dus we gingen niet varen en het duurde ook heel lang totdat ik mijn Fristi kreeg”. Iets wat letterlijk een jaar geleden was en waar ‘ie dan ineens, uit het niets naar refereert.

Hoe snel hij dingen oppikt. Ik had één keer met hem een boerderijboek gelezen waarin het ging over hooibalen en een paar dagen later reden we op de snelweg en riep ‘ie al wijzend ‘kijk mama hooibalen!’ toen we langs een stuk land kwamen. En gisteren vroeg meneer ineens om een ‘gebruiksaanwijzing’ toen hij een stuk speelgoed uitpakte en hij niet wist hoe het in elkaar moest. Hier stond ik echt even van te kijken.

Het feit dat ‘ie al echt humor heeft en grapjes maakt. Laatst riep ik naar hem ‘mispoes!’ en hij reageerde met ‘raakpoes!’ Ook kwam hij deze week naar me toe met een plastic onderdeel dat hij in een lange driehoek had gevouwen. Zegt ‘ie ineens: ‘ik heb een brie gevouwen!’

Hoe hij door mij gebruikte zinnen toepast. Ik zei laatst tegen hem “even koest nu!” toen meneer terwijl ik aan het koken was keihard rondjes om me heen aan het rennen was. De volgende dat zei James tegen zijn oma: “even koest oma ik ben aan het eten!”

Zijn logica. Toen ik zwanger was en zei: “binnenkort wordt je zusje geboren”, antwoordde hij: “met een boor?” Verder kan hij er niet bij dat een afstandsbediening geen afstand-bedien-ding heet, waar ik opzich best in kan komen want eigenlijk is dat laatste veel logischer. Ook heeft hij het niet over ‘elf’ en ’twaalf’ maar over ‘elftien’ en ’twaalftien’. Vind ik óók hartstikke logisch!

Hoe hij mij keer op keer weet te verbeteren. “Mama dat is geen takel dat is een hijskraan”.

Zijn vermogen om overal molens en graafmachines te spotten. Zelfs al zou ik mijn best doen om ze te spotten, dan kom ik bij lange na niet in de buurt van zijn eigenschap om die dingen overal en nergens te zien. Ik weet zeker dat ‘ie ergens een graafmachineradar heeft zitten..

Zijn fantasie. Hij heeft nu bedacht dat als hij gaat bellenblazen boven z’n tractor dat de tractor dan in de wasstraat staat. Vind ik dus heel geestig.

Verbaas jij je ook zo vaak over je kind?

 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  13/11/2017

  Heeeeeeel herkenbaar!! Jim is precies zo ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Yesssss, ik mag weer aan het werkMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  13/11/2017

  Hardop lachen om de brie. En de wasstraat. En ja, herken het fenomeen.

 • Reageren
  Yvonne
  13/11/2017

  Jouw James is een heel slim mannetje. En heeft dezelfde interesses als mijn mannetje. Het is enorm herkenbaar. Ik vind het enorm genieten hij mij verbetert…

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  13/11/2017

  Ik hou van zijn gave voor molens en ik lig dubbel om dje afstands bedien ding….veel logischer
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…De innovatieve kolf van Haakaa…werkt het? Mijn ervaring…My Profile

 • Reageren
  Lieke van Veen
  13/11/2017

  Haha super leuk om te lezen. Kinderen zijn vaak slimmer dan je denkt!
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.