8x dingen die jij vast ook deed op de basisschool

Nu mijn oudste naar de basisschool gaat, komen er uit mijn tijd ook weer een hoop herinneringen naar boven drijven. Ik word er gewoon een beetje nostalgisch van. Benieuwd of jij je in onderstaande dingen herkent!

Lijmballen draaien. Beetje lijm op je tafel en frutten maar. Kon ik me eindeloos mee vermaken in de klas. En dan doen wie de grootste had.

Tijdens gym een plastic discje als hoedje op zetten. Vond de leraar nooit leuk natuurlijk, terwijl iedereen die dat wel deed zichzelf uiterst grappig vond.

 

Wippen op mijn stoel, ook al was dat uit den boze. Uiteraaaaard kwam er een moment dat je met je stoel onderuit ging en een kop als een biet kreeg omdat de juf of meester je vervolgens een reprimande gaf. Als ik het echt bont maakte, dan wipte ik op mijn stoel zonder me vast te houden. Living on the edge…

In het computerhok toch heel even stiekem surfen naar HabboHotel om daar met mensen te chatten. Ik geloof dat ze op mijn school op een gegeven moment wel zo slim waren om de computers te beveiligen, zodat we niet meer random overal naartoe konden klikken.

Toen we heel af en toe een rekenmachine mochten gebruiken was het natuurlijk hartstikke grappig om daar 707 + 707 op te typen zodat er hihi kwam te staan.

Balletjes sparen die uit lege inktvullingen kwamen. Niet dat ik er uiteindelijk iets mee deed, maar ze hadden toch een soort magische aantrekkingskracht op me. Was er überhaupt iemand die ze níet spaarde?

Eindeloos Typ-exxen. Wat een ge-wel-dig spul vond ik dat, niet in de laatste plaats omdat ik een onwijze knoeier ben en er bij mij altijd wel wat vielt te corrigeren met Typ-ex. Mijn moeder was overigens niet zo gul in het aanschaffen van Typ-exx, dus meestal was ik degene die bietste bij mijn buurvrouw of -man. Mijn favoriet was die met dat sponsje.

Schriften, etui’s, armen of benen die in het gips zaten, overal werd op geschreven. Ik vond het altijd toch een soort eer ofzo, als ik werd gevraagd op  iemands etui mijn naam te schrijven.

Foto: shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Myrthe
  02/01/2019

  Heerlijk artikel weer. Vooral dat 707 vond ik als kind ook hilarisch! Als ik aan de kleuterklas denk, moet ik vooral denken aan Ik-Mik-Loreland. Vond dat altijd superspannend en stiekem ook wel doodeng om naar te kijken. Kent iemand die enge ? met één oog nog?

 • Reageren
  Amber
  02/01/2019

  Haha zo herkenbaar! Vooral die inktballetjes sparen.

 • Reageren
  Ingrid
  02/01/2019

  Die inktballetjes inderdaad! Eerste waar ik aan dacht toen ik je artikel opende. Ook in elkaars agenda’s/vriendenboekjes/poeziealbums schrijven. En dat met glittergelpennen.

 • Reageren
  Lisette
  02/01/2019

  Haha heel herkenbaar!
  Lisette onlangs geplaatst…Waarom ik toch maar een borrelplank heb aangeschaftMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  02/01/2019

  Ik spaarde gummetjes…..en dan knipte ik ze vervolgens allemaal in hele kleine stukjes want dan had je er meer 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.