8x de leukste momenten met een peuter

Elke dag is het weer genieten om een peuter om me heen te hebben. Geen dag is hetzelfde en geen moment is saai. Dit zijn de leukste momenten!

 1. In het weekend met z’n drieën in het ‘grote bed’ kletsen, spelen en knuffelen. James weet altijd dondersgoed wanneer het weekend is want dan hoeven we niet te haasten en blijft ook papa lekker thuis. Bovendien kunnen we dan net zo lang in het grote bed spelen als we willen!
 2. Samen lezen. James zijn favoriete bezigheid is samen op de bank onder een kleedje boekjes lezen. Zijn favoriete boek is toch wel het graafmachineboek eentje die mij inmiddels mijn strot uitkomt , waarbij hij zich enorm kan verdiepen in de wereld van cementwagens, bulldozers, graders, betonwalzen, vorkheftrucks en alle andere werkvoertuigen. Ook voor mama erg leerzaam trouwens.
 3. Naar de kinderboerderij. De dierenwinkel volstaat trouwens ook. Als hij maar naar diertjes kan kijken. Maar waar mama het liefst even met de konijntjes knuffelt, duikt meneer meteen op de koraalteenboomkikker af..
 4. Als hij zijn opa’s, oma’s, ooms of tantes weer ziet. Hij is dan net een puppy, zó blij. Soms weet hij van enthousiasme even niet waar hij het zoeken moet.
 5. Alle momenten waarop hij honderduit kletst. Met zijn 2,5 jaar komt hij behoorlijk goed uit zijn woorden en ik sta versteld van wat hij soms allemaal uitkraamt. Laatst werden hier nieuwe lamellen opgehangen, waarbij James met een serieus gezicht naar de man keek en zei: ‘meneer, voorzichtig doen niet van trapje vallen!’ Nou je kon me opvegen.
 6. Als hij de slappe lach krijgt van gekke liedjes die ik zing of spelletjes die we spelen. Van zijn vette lach word ik instant vrolijk. Verstoppertje is zo’n spel dat hij fantastisch vindt. Hij gaat in de kast zitten en ik trek dan ineens de deuren open. Gegarandeerd dat meneer de slappe lach krijgt.
 7. Ook in de speeltuin beleven we altijd een hoop leuke momenten. Van schommelen wordt hij mega blij en ook op de wip heeft hij de grootste lol. Als het maar hard gaat!
 8. Samen dutjes doen. Is gewoon fijn. Zeker zolang hij dat nog accepteert. Ik kijk absoluut niet uit naar het moment dat hij het helemaal niks meer vindt om tegen z’n moeder aan te liggen.

Beleven jullie ook dit soort leuke momenten met je dreumes/peuter/kleuter?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Marloes
  01/02/2017

  Heel herkenbaar de geluksmomenten die je benoemd! Na de geboorte van mijn tweede dochtertje is er voor mij nog een bij gekomen: mijn oudste kan niet stoppen met kusjes geven aan en knuffelen met haar kleine zusje. Toen ze gisteren thuis kwam van haar oppas dag bij oma wilde ze meteen knuffelen met haar zusje ❤

 • Reageren
  Channa
  01/02/2017

  Haha moest even lachen bij het gedeelte samen lezen, hier willen ze ook continu hetzelfde boekje lezen, zo vermoeiend!
  Channa onlangs geplaatst…Een kinderkamer stylen is zo makkelijk nog niet!My Profile

 • Reageren
  Eke
  01/02/2017

  Herkenbaar! Volgens mij hebben we hier hetzelfde graafmachineboek. Ik weet alle details over die krengen, haha.
  Eke onlangs geplaatst…Als alles mogelijk kon zijn… deel twee: PrivéMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  01/02/2017

  Heerlijk! Ik vind de peuterleeftijd altijd erg leuk en schattig. Vooral die eerlijkheid
  Dionne onlangs geplaatst…Travel | Dit is de mooiste AirBnB waar ik ooit geweest benMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  01/02/2017

  Jaaaaa heerlijk!!! Zo leuk die kleine wijsneus om me heen 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: 100% natuurlijke theekruiden combinaties van Tastea!My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  01/02/2017

  Ah wat lief en zo herkenbaar! Ik heb nog maar voor twee maandjes een peuter hier in huis en dan heb ik er weer een kleuter bij. Ik geniet ook zo van die kletspraatjes en ‘spookje spelen’ onder de deken. Wat een lol en ik word daar intens gelukkig van. Peuters zijn leuk :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Fashion | Minimalistische sieraden van Happiness BoutiqueMy Profile

 • Reageren
  Cassandra
  01/02/2017

  Ah dit is zó herkenbaar! En dat boekje wat je de strot uit komt. Klopt als een bus haha! Maar heerlijk he in de weekenden samen in het grote bed spelen en kletsen?! Ik kan daar zo van genieten

 • Reageren
  Yvonne
  01/02/2017

  Heel herkenbaar allemaal inderdaad. EN heel jammer dat mijn peuter sinds kort een kleuter is.
  Hier ook helemaal gek van boekjes over graafmachines e.d. Ook sinds hij zo klein is. Op de ipad leerde hij al heel jong hoe die machines in het Engels heten en daardoor leerden wij dat ook (excavator etc.). Leuk om Engels les te krijgen van een 2-3 jarig jongetje 🙂 Ik vind het sowieso erg leuk als ze zo vroeg zo spraakzaam zijn.

 • Reageren
  Heleen
  01/02/2017

  Aaaah klinkt zo fijn! Ik herken sommige momenten van mijn werk, maar dat is toch heel anders dan je eigen kindje thuis. Voorlopig mag ik nog genieten van het getrappel in mijn buik, dus over twee jaar reageer ik nog eens haha.
  Heleen onlangs geplaatst…DIY Scrub!My Profile

 • Reageren
  Manon
  01/02/2017

  Nou dit kon precies een lijstje zijn voor die peuter van ons, echt alles! Hier werden laatst ook nieuwe luxaflex opgehangen en die man was met een schroefmachine aan de gang. Pakt Nilo z’n eigen boormachientje en ging die vent helpen, ZO ZO LIEF hahaha. En ja, graafmachines -_-‘ Laatst ging ie met opa en oma naar de dierentuin en m’n moeder vertelde dat de bouwput het leukste was hahaha.
  Manon onlangs geplaatst…Afvallen met Bieb #4 – VolhoudenMy Profile

 • Reageren
  Angela || Great Body & Mind
  07/02/2017

  Punt 4: overspronggedrag. Vertoont die van ons in dat soort situaties ook. Ik zeg al steeds dat die kleine op deze leeftijd net een hondje lijkt. Zou bijna per ongeluk met een zak brokken thuis komen voor ‘em.
  Angela || Great Body & Mind onlangs geplaatst…#Fitgirl: het ging eigenlijk niet zo goed + ik ga breder bloggenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.