8x beter niet in beautyland

Random beautygerelateerde dingen die gewoon irritant zijn, niet oké, of beter niet gezegd kunnen worden.

..Met nat haar slapen. Niet omdat je er verkouden van wordt, maar wel omdat een nat kussen een broedplaats is voor bacteriën. Bovendien krijg je sneller gespleten haarpunten doordat nat haar poreuzer is en de wrijving met je kussen dus voor beschadiging kan zorgen.

…Opmerkingen dat je teveel make-up draagt. Of nog erger; dat je je achter een laag make-up verschuilt. Nee mensen, zo werkt het dus niet. Ik draag het omdat ik het mooi vind, omdat make-up mijn hobby is en omdat ik de transformatie zonder en met make-up gewoonweg intrigerend vind. Daar is in mijn optiek niks mee.

…Een wing maken als je het niet kunt. Het is natuurlijk best een moeilijk klusje, maar een verkeerde wing kan de hele uitdrukking van je gezicht verknallen. Je kunt er een stuk treuriger door lijken, of juist veel ouder. Ik spreek uit ervaring, mijn ‘vleugels’ waren twee jaar geleden niet om aan te zien.

…Slapen met make-up op. Ik verbaas me er altijd over hoeveel vrouwen toegeven dat ze geregeld verzuimen hun make-up eraf te halen. Ai! ‘S nachts is je huid zich aan het vernieuwen (yep, je huid heeft ook een slaap-waakritme) en een laag make-up kan dit proces tegenhouden waardoor je huid beschadigd kan raken. Zelfs een enkele keer vergeten levert mogelijk schade op. Dus dames, ook na het stappen gewoon even een watje over je gezicht halen!

…Opmaken bij slecht licht. Dat je ’s ochtends in de spiegel een make-upje aanbrengt en dat je dan in  daglicht moet vaststellen dat je toch misschien ietsje bent uitgeschoten..

…Irritante stickers op make-upverpakkingen. Ik heb er altijd ruzie mee. Ze laten een vieze plaklaag achter waar zich vervolgens een shitload aan stofjes op verzamelt. En als je het er dan probeert af te pielen met wasbenzine of nagellakremover dan veeg je de hele verf eraf waardoor je verpakking er nóg triester uitziet.

…Niezen.. Of je neus snuiten. *net hele neus gecontourd* HATSJOE!

…Opdringerige verkoopsters. Nou, nu neem ik even mijn momentje hoor. Laatst nog stond ik in een niet nader te noemen parfumeriezaak. Gewoon, make-upjes te kijken zoals ik altijd doe. Inspiratie op te doen, een wishlist te maken in mijn hoofd, te bedenken aan welke lipsticks in mijn laatste cadeaubonnen zou willen uitgeven. En nog voor ik überhaupt stil kon staan voor het schap had mevrouw-de-verkoopster al drie willekeurige make-upjes inclusief een mandje voor me in mijn handen gedrukt. “Want het was nu 3 voor de prijs van twee en deze deal wilde ik echt niet missen”. Nou mevrouwtje, als je het niet erg vindt laat ik voor deze ene keer die über-mega-turbo-fantastische deal even aan mijn neus voorbijgaan en ga ik heel even zelf verder kijken. Echt, als je tegenwoordig niet assertief genoeg bent dan loop je zo naar buiten met minimaal 50 euro aan make-upproducten waar je helemaal niet op zat te wachten.

Heb jij ook van die beautyissues waarvan je zegt ‘gewoon beter niet’?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  26/08/2016

  Ohhhh die stickers! Zo irritant! Waarom moeten dat altijd van die extreem plakkerige stickers zijn en niet van die exemplaren die je er moeiteloos afkrabt zonder restjes achter te laten?! Met opdringerige verkoopsters heb ik weinig ervaring, misschien straal ik wel uit dat ze me met rust moeten laten 😉 Dat zoveel vrouwen hun huid niet schoonmaken, snap ik niet. Is zo slecht! Zelf sla ik dat nooit over, hoe laat het ook is en hoe moe ik ook ben. Heb alleen mezelf (en vooral m’n huid) ermee als ik het niet doe.
  Carlijn onlangs geplaatst…Estée Lauder Genuine Glow Priming Moisture Eye Balm en Blushing Creme for Lips and CheeksMy Profile

 • Reageren
  Channa
  26/08/2016

  Make-up niet van je gezicht halen voor het slapen. Maak ik mij toch zeker schuldig aan en niet eens heel bewust. Gebeurt niet vaak, maar wel eens.
  Channa onlangs geplaatst…De eerste dag op de basisschool & peuterschoolMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  26/08/2016

  Ik vergeet mijn gezicht ook al jaren te reinigen. Denk er vaker niet aan dan wel. Nu heb ik meestal alleen een lijntje onder m’n ogen en mascara op maar toch. Weet dat het heel slecht is maar het zit gewoon niet in mijn routine. De laatste tijd gebeurd het vaker wel dan niet omdat ik echt bezig ben met zorgen voor mezelf maar tijdens mijn depressie: I couldnt care less! Maar dan had ik ook no make up!
  Nicole onlangs geplaatst…Grieks eenpansgerechtMy Profile

 • Reageren
  Margo
  26/08/2016

  Hahaha, heerlijk weer dit artikel. Ik stoor me enorm aan foundation die voelt als een dikke plaklaag. Net naar je werk gefietst en bluhh, dan wil ik het er alweer afhalen. Ben ook wel eens naar de Etos gelopen voor doekjes. Dan maar geen make-up voor 1 dag.

 • Reageren
  Nicole
  26/08/2016

  Zo herkenbaar haha! Vooral van die verkopers; vreselijk! En nog altijd he.. dat is juist de reden dat ik een fysieke Douglas zaak vermijd en via internet bestel 🙁
  Nicole onlangs geplaatst…10 keer.. Tips om snel af te koelen bij warm weerMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  26/08/2016

  Haha leuke puntjes! Slapen met make-up op is inderdaad een big no go!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Kruidvat Spa Secrets Magic of BrazilMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  26/08/2016

  Ik haal mijn make up ook meestal niet van mijn gezicht. Heel slecht.
  Nicole onlangs geplaatst…Opvoeddilemma’s! – Hoe ga je daarmee om?My Profile

 • Reageren
  Mariska
  26/08/2016

  Als ik m’n makeup er niet afhaal kan ik meteen m’n beddengoed weggooien dus ik moet wel 😛 hier zijn de verkopers heel vriendelijk en niet opdringerig, dus dat scheelt. Met nat haar slapen krijg ik een soort afro van dus dat vermijd ik ook, haha.

 • Reageren
  Lifesabout
  26/08/2016

  Haha ja die wing….ik draag hem niet voor niets 😉
  Lippenstift dragen als je hem niet mooi op kunt brengen vind ik ook heel lelijk. Of nog een dikke contourstreep op je wang….puistjes dixhtgeplamuurd waardoor ze nog meer opvallen….
  Lifesabout onlangs geplaatst…Persoonlijke update. Halverwege EMDR, nieuwe medicatie en een nieuw etiket.My Profile

 • Reageren
  Maaike
  26/08/2016

  Hoe vaak ik ook wel niet moet niezen als ik nét mascara heb aangebracht…..
  Maaike onlangs geplaatst…Review: I Love Makeup paletteMy Profile

 • Reageren
  Milou
  26/08/2016

  Leuk lijstje! Ik slaap af en toe wel met nat haar, gewoon omdat ik dan te lui ben om te wachten tot het droog is. Met make-up op slapen doe ik eigenlijk nooit, ik vind dat gevoel gewoon verschrikkelijk als je dan ’s ochtends wakker wordt en je krijgt je ogen niet open omdat je wimpers aan elkaar plakken, bah!
  Milou onlangs geplaatst…5x fruitwater combinatiesMy Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  26/08/2016

  Ik vind niezen als je net mascara op hebt gedaan vooral ook heel irritant.
  Verder ook inderdaad die stickers. IkHAAAT het. Heb je een mooi product, ben je daarna een uur aan het pielen om het er af te halen en dan ook nog zon vieze plakker die blijft zitten.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Volwassen of niet? – Unsuccessfully adulting – TAGMy Profile

 • Reageren
  Marloes - GLAMOURMOES
  26/08/2016

  Oh ik slaap altijd met nat haar, mijn krullen zitten dan veel beter in model! Maar mijn make up verwijder ik altijd voor ik ga slapen.

  Ik vind het irritant als mensen producten in het verkeerde vakje terugleggen als ze die bekeken hebben, of dat ze overal met hun vingers aan zitten en testen.

 • Reageren
  Cassandra
  27/08/2016

  die laatste haha! Fucking ergerlijk ook gewoon!
  Cassandra onlangs geplaatst…Babykamer, verbouwing en het hormonale roze-virusMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  27/08/2016

  Van de week ben ik door de warmte steeds ’s avonds laat gaan douchen, met als resultaat…slapen met nat haar (foei nooit meer doen haha). Dat van die verkoopsters is helaas erg herkenbaar, en vooral super irritant! x
  Bianca onlangs geplaatst…KIDS | KUSJE EROP? NEE DOE MIJ MAAR EEN FROZEN PLEISTER!My Profile

 • Reageren
  Teddy
  28/08/2016

  Dit is allemaal zo herkenbaar! Ik ga nooit met make-up op slapen en kan mezelf ook zo irriteren aan die stickers op verpakkingen. Ook vind ik het altijd een drama om mezelf op te maken als ik geen goed licht heb!
  Teddy onlangs geplaatst…35 days of lipstick – week 3My Profile

 • Reageren
  Sofie van OHEA
  30/08/2016

  haha ja die stickers zijn hel
  die wing … je moet natuurlijk wel oefenen om het te kunnen 😉 maar inderdaad best weghalen als het nog niet lukt
  Sofie van OHEA onlangs geplaatst…Uitstap: Zoo AntwerpenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.