8 snelle (en een beetje vieze) tips voor het verschonen van de luier

Sinds Isé er is ben ik weer helemaal getraind in het verschonen van luiers. Al doende kwamen er ineens wat handige tips in me op waarvan ik natuurlijk zeker niet te beroerd ben om ze te delen 😉

– Zorg dat je alles binnen handbereik hebt. Net als met koken is het ook met luiers verschonen zo dat je het lekkerst werkt als je alles bij de hand hebt. Een verschoonmatje, doekjes, schone luiers en billenzalf moeten voor de verschoonsessie al bij je in de buurt zijn. Niets is vervelender dat een poepbroek voor je te hebben en erachterkomen dat je doekjes op zijn.

– Leg alvast een schone luier onder de vieze versie. Mocht er dan nog onverhoopt een ongelukje gebeuren tijdens het verschonen dan kun je dit tackelen met de schone luier.

– Gebruik de vieze luier om al zoveel mogelijk poep van de billen af te vegen. Het scheelt billendoekjes én geklungel.

– Vooral als je baby huilt en schopt is het best verleidelijk om de vieze luier zo snel mogelijk aan de kant te leggen, maar toch is het verstandig om even twee seconden de tijd te nemen om de luier op te rollen. Anders loop je gewoon het risico dat de baby met de hakjes in de poep schopt of de luier een lel geeft en hij op het witte wollen tapijtje valt…

– Mocht de poepluier zijn doorgelekt en de romper ook vies zijn geworden, rol de romper dan via de schoudertjes naar beneden. Wist je dat de enveloprompers daar ook voor bedoeld zijn? Zeker als je kindje al wat haar heeft wil je niet dat de lokken ineens geboetseerd worden met poep..

– Zorg dat de ‘luierflapjes’ naar buiten wijzen om lekkages te voorkomen.

– Baby’s groeien sneller dan we denken dus zorg er te allen tijde voor dat je de juiste maat paraat hebt. Als de luier te klein is kan dit zorgen voor een vervelende knelling bij de heupjes en de liezen.

Heb jij nog extra tips?

* Foto door Eva Helena Fotografie

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Liset
  09/11/2017

  Dit is alweer zo lang geleden voor mij, maar inderdaad; het is het fijnste als je alles bij de hand hebt en niet door de kamer nog alles moet gaan verzamelen als je bezig bent :).
  Liset onlangs geplaatst…Review | Benetton COLORS Purple eau de toiletteMy Profile

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   09/11/2017

   Nee en toch maak ik die fout nog wel eens!😋

 • Reageren
  Anne
  10/11/2017

  Herkenbare tips! Noud is nu 1 jaar en vindt het niet altijd fijn om op de commode te liggen. Hij kan echt ineens gaan draaien (En dus gaan zitten op handen en knieën). Niet handig met een poepluier 😋. Ik zorg altijd dat ik hem wat in zijn handen kan geven, zodat hij afgeleid is. Meestal de tubes van Zwitsal (crème of haargel). 1. Als die vies worden zijn ze makkelijk afgedaan. 2. Zijn knuffel is zo groot dat ie hem zo ver naar beneden houdt, waardoor deze dus vies kan worden.
  En in het begin legde we tijdens het verschonen een billendoekje over zijn piemeltje (wanneer het verschonen meer tijd kostte door poepluiers, temperaturen, zetpil geven), zodat wanneer hij zou gaan plassen de schade wat beperkt bleef 😅

  Prachtige foto trouwens!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.