8 redenen waarom een vakantie goed is voor je relatie

Mijn vriend en ik zijn een goed team samen. Ruzie hebben we zelden en samen kunnen we een hoop stress en chaos aan (okay, hij een beetje meer dan ik).

Toch is tijd met z’n tweeën, en dan bedoel ik ook écht goed tijd samen zoals een weekendje weg of een vakantie, in mijn ogen noodzakelijk. Op mijn artikel waarin ik vertelde dat ik alleen met mijn vriend en dus zonder kind op vakantie zou gaan, heerste er soms onbegrip.

Ik vraag mij af waarom, want voor mij is mijn rol als partner net zo belangrijk als mijn rol als ouder. Ik vind het belangrijk om ook zonder kind te beseffen wie je bent met elkaar. Twee weken was natuurlijk wel relatief lang, maar daar zal ik in een volgend artikel verder op ingaan.

Nu eerst mijn 8 redenen waarom ik denk dat een vakantie goed is voor je relatie.

 1. Je hebt tijd om te praten, gewoon uren te praten. Een goed gesprek, zonder dat er een dreumes tussenbeide komt die de aandacht opeist. Zo zijn kleine kinderen gewoon, die interrumperen je de hele tijd. En dat is hun goedrecht. Daar zijn ze kind voor. Maar soms is het wel eens lekker om niet onderbroken te worden.
 2. In een andere omgeving zijn betekent vaak ook andere gesprekken voeren. Thuis vervallen we al snel in conversaties die gaan over alles rondom James, het huishouden, klusjes, taakjes, afspraken, etc. Op vakantie lijkt het als vanzelf te gaan dat je dat even los laat en de gesprekken intiemer en diepgaander worden.
 3. Je knuffelt, vrijt en houdt elkaars handen vast zo vaak en zoveel als jij dat wilt. Een aanrader kan ik je vertellen.
 4. Op vakantie ben je niet bezig met je werk of met andere stressvolle zaken uit het dagelijks leven. HEERLIJK. Je hoeft je alleen maar te focussen op elkaar.
 5. Er is stilte waar je met z’n tweeën van kunt genieten. Hoewel, teveel stilte vond ik ook niet fijn, maar ook dat is goed om je weer te beseffen. Dat je weer verlangt naar wat je op dat moment niet hebt.
 6. Je kunt je eigen ritme bepalen. Met een kind en zeker met een dreumes is dat een stuk lastiger. Je bent gebonden aan slaapjes, kindvriendelijke uitstapjes en restaurants, hapjes en aandachtsmomenten. Nu was ieder idee en eigenlijk ieder uitstapje binnen de vakantie spontaan. We deden gewoonweg waar we zin in hadden, daar was immers nu de ruimte voor.
 7. Het is onderzocht dat de kans op een huwelijksaanzoek groter is op vakantie (bij mij helaas niet gebeurd, bummer).
 8. Na de vakantie kom je beiden weer als herboren terug en dit is vanzelfsprekend een fijne boost voor je relatie. Bovendien: het leukste van op vakantie gaan zonder kind is het thuiskomen. Het was geweldig om James weer in onze armen te kunnen sluiten en zijn geur weer op te kunnen snuiven.

Vind jij een vakantie goed voor je relatie?

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  01/07/2016

  Je hebt helemaal gelijk. Wij hebben echt vakantie nodig. S avonds zitten we helemaal uitgeblust op de bank samenm nouja, mee hangen. We zijn er echt aan toe.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn nieuwe ‘mama’ kapselMy Profile

 • Reageren
  Channa
  01/07/2016

  De meeste punten die je opnoemt daar hebben wij gelukkig geen vakantie voor nodig. Het zou sommige punten net iets makkelijker maken maar is voor ons geen noodzaak.
  Channa onlangs geplaatst…Nieuw: de muggenradar + 10 handige tips!My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  01/07/2016

  Ja, maar wij zijn vanwege ons bedrijf al 5 jaar niet meer op vakantie geweest. Misschien ben ik daarom ook wel overspannen geworden. Maar we hebben nu een caravan gekocht en gaan deze zomer echt op vakantie. Wel met de kinderen, want zonder hen wil ik niet na al die jaren geen vakantie. Wat ik wel wil doen alleen met mijn vriend is een keer een citytrip.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…De dag van het afscheid van het kinderdagverblijfMy Profile

 • Reageren
  Wendy
  01/07/2016

  10 of 8 punten? 🙂

 • Reageren
  Nicole
  01/07/2016

  Haha grappig wij maken de eerste dagen op vakantie juist altijd ruzie omdat we dan opeens zo op elkaars lip zitten . normaal zien we elkaar niet heel veel omdat hij ’s avonds werkt en ik overdag. Maar daarna dan gaat het altijd heel goed hoor 😉 Zonder kind op vakantie gaan zou ik niet willen. Ons zoontje is deel van ons en hij hoort helemaal bij ons. Daarnaast slaapt hij ’s middags en gaat hij op tijd naar bed dus dan heb je tijd genoeg voor elkaar.
  Nicole onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #4 – Rome en nog meer ToscaneMy Profile

 • Reageren
  Marijke
  01/07/2016

  Wij hebben ook geen behoefte aan een vakantie zonder Zelda. We genieten van de avond samen en genieten de rest van de dag van onze tijd met haar. Ik vind het absoluut belangrijk om ook tijd voor jezelf en je relatie te maken en ik vind ook dat iedereen dat op hun manier moet invullen.

 • Reageren
  Sara
  01/07/2016

  Ik snap het helemaal! Wij hebben nog geen kinderen, maar ook nu merken we hoe goed even weg zijn voor je relatie is.
  We hebben dan echt tijd voor elkaar en doen veel leuke dingen. We genieten daar allebei intens van! Thuis zijn we vaak moe van het werken of zijn er toch dingen die je moet doen of regelen. Op vakantie lekker niet, echt heerlijk! En ook nu hebben we het erover dat als we kinderen hebben, dat we willen proberen ieder jaar een lang weekend met elkaar weg te gaan. Maar dat zien we straks wel 😉

 • Reageren
  Shirley
  01/07/2016

  Helemaal mee eens! Wij zijn 1.5 jaar met zijn tweetjes naar New York geweest en Skyler was toen bij opa en oma. Het was zo’n boost voor ons 🙂 Echt een absolute aanrader!
  Shirley onlangs geplaatst…How2talk2kids workshop #1My Profile

 • Reageren
  Bianca
  01/07/2016

  Ik heb dit zelfs al na een weekendje samen het hotel induiken haha, soms is het gewoon even nodig om samen weg te gaan en lekker te genieten x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | MINERAL CARE PINK GRAPEFRUIT GLOWMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  01/07/2016

  Ik begrijp t heel goed, ondanks dat wij nog geen ouders zijn (bijna!).
  Wij zijn zeker van plan om straks af en toe, al is het maar een avondje in de maand, samen te besteden.. Even weg van huis en met z’n tweetjes..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het geboorteplanMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  01/07/2016

  Heel herkenbaar. Ik vind het heerlijk om met mijn vriend op vakantie te gaan! 🙂
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Beautyfavorieten Juni 2016My Profile

 • Reageren
  Tamara
  01/07/2016

  Ik had stiekem ook wel een huwelijksaanzoek verwacht hahahaha! Het lijkt mij echt suuuuperfijn zo’n vakantie met zijn tweeen! Misschien dan niet twee weken, maar een weekend ofzo lijkt me heerlijk! Alleen hebben wij dus geen oppas waar ze kunnen slapen! 🙁
  Tamara onlangs geplaatst…De kinderbijslag, waar geef jij het aan uit?My Profile

 • Reageren
  Ras
  01/07/2016

  Ik had kritiek over het feit dat je je zoon zo lang alleen liet. Natuurlijk gun ik je een vakantie met je vent alleen, maar 2 weken is echt te lang. Maar dat is mijn mening. ik ben wel benieuwd naar je artikel waar je hier dieper op in gaat.

 • Reageren
  Margo
  01/07/2016

  Ah wat herkenbaar! Ik heb dan geen kind, maar samen weg van de huiselijke sleur is sowieso al goed voor je, wat je ook beschrijft. Nu was het samen lekker aan het vuurtje liggen ’s avonds, op een zitzak, lekker knuffelen, niks moet & alles mag. Terwijl het thuis zo gaat: ieder z’n hoekje op de bank, tv of laptop, telefoon of iPad. Koken, eten, opruimen, slapen. Je kent het wel 😉

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  01/07/2016

  Wat een mooi artikel, het doet je echt beseffen hoe belangrijk dit wel niet is! Ook ik weet maar al te goed hoe ontspannen en gezellig we het hebben op een dag dat de kids even bij opa en oma zijn. Met twee kids word je hoe dan ook ALTIJD onderbroken in gesprekken en het is soms even heerlijk om weer de diepgang in te kunnen gaan en überhaupt elkaars hand weer eens vast te kunnen houden als je ergens heen gaat. Normaal zit er een kind aan je hand of de stang van de kinderwagen ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Plog | Een super gezellige dag bij het Unilever Beauty FestivalMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  01/07/2016

  Ahh nummer 7 😉

  Verder amen. Ik vind het echt knap dat jullie zonder James zijn gegaan.
  Nesrin onlangs geplaatst…Straight Up Pussy PowerMy Profile

 • Reageren
  Meike
  01/07/2016

  Leuk artikel! En ik ben het helemaal met je eens! Zelfs zonder kind is het soms nodig om écht tijd samen te hebben, laat staan als je een kleine hebt rond huppelen!
  Meike onlangs geplaatst…Vakantie!My Profile

 • Reageren
  Kim
  03/07/2016

  Ik ben het er mee eens dat het goed is voor je relatie om er samen even uit te piepen… Maar ik vind 2 weker zonder kind echter veel te lang!!!! Een weekend of een midweek zou ik een betere keuze vinden.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.