8 dingen die je herkent als je niet creatief bent

Nu mijn oudste naar de basisschool gaat word ik nog meer geconfronteerd met het feit dat ik op zijn zachtst gezegd niet zo creatief ben. Er moeten hapjes gemaakt worden voor het Paasontbijt, gerechtjes bedacht voor het Kerstdiner, traktaties voor verjaardagen en dan heb ik het nog niet eens over die keren dat mijn zoon aan me vraagt om samen met hem iets te knutselen of een voorwerp te maken van klei.

Dit zijn 8 dingen die je misschien ook herkent als je net als ik niet zo creatief bent..

Je opent vol goede moed Pinterest om ideeën op te doen voor het te maken van een kersthapje maar wordt bij de eerste tien voorbeelden al moedeloos omdat je al weet dat dit voor jou helemaal niet haalbaar is. Dan krijg je zoiets als dit:

Je schaamt je wanneer je kind aan je vraagt ‘mama wil je een hond voor me tekenen’ en je werkelijk geen idee hebt waar je moet beginnen en hoe een getekende hond er überhaupt ook alweer uit zag. En als je dan eindelijk zo ver bent dat je een paar strepen op papier hebt gezet verkondigt je bloedje doodleuk: ‘dat is helemaal geen hond!!’ (Gelukkig ontdekte ik toen dat ik gewoon op Google kan zoeken naar ‘hoe teken ik een hond en het dat stap voor stap wordt uitgelegd).

Je wordt in augustus al nerveus vanwege de kindertraktaties die je in oktober voor je bloedje moet hebben gefreubeld. Hoe de F kan iets nou én gezond zijn, glutenvrij, creatief gemaakt, én ook nog iets waar je alle kinderen mee te vriend houdt.. (Rozijntjes dan maar?)

Je handschrift is er zo eentje die ontcijferd moet worden.

Je kan jaloers zijn op mensen die wél goed kunnen tekenen, knutselen, knippen, plakken, macrameeën en weet ik veel wat. Oh wat vond ik het altijd zuur wanneer ik tijdens handenarbeid naast iemand zat die met militaire precisie een schitterend kunstwerk van zijn gekleide vaas had gemaakt terwijl ik niet eens had bedacht dat er een bodem in zo’n ding moet.

Hypes als personal planners die versierd moeten worden met stickers, washi tapes, quotes, glitters, etiketten, viltfiguren en stempels gaan compleet aan je voorbij.

Blogs over DIY-en lees je niet eens. Een naald in een draad stoppen is al moeilijk, laat staan om zelf een kussentje met pailletten te versieren (en in die tijd kun je ook boodschappen doen, ramen lappen, was opvouwen of een serie kijken, althans zo denk ik).

Als je al een keer knutselt dan knip je in die tijd drie keer in je vinger, hang je met je mouw in de lijm, is je koffie over je kunstwerk heen gevallen en heb je al zes keer overwogen om ermee te stoppen.

Ben je een beetje creatief?

Uitgelichte afbeelding: Svetlana Gazkova via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Moederschip
  17/07/2019

  Haha dit dus! Gelukkig wordt er in België niet veel hulp verwacht van ouders in de basisschool op creatief vlak 😀
  Moederschip onlangs geplaatst…Geef dat kind een slok jeneverMy Profile

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  18/07/2019

  Hahaha, heerlijk. In tegenstelling tot jij, ben ik wel vrij creatief aangelegd. Al heb ik echt een grondige hekel aan het knutselen met kinderen. Want ze doen toch nooit wat je wil..
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Een foto op hout aan de muur – review Fotoophoutstunter.nlMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.