7x ik ben een goede moeder

Mogen wij moeders onszelf af en toe wat veren in onze r**t steken voor wie we zijn en wat we allemaal doen?

Natuurlijk zijn er momenten waarop ik twijfel aan mezelf als moeder, waarop ik denk dat ik tekortschiet en waarop ik vermoed dat er misschien wel andere ouders zijn die het beter doen dan ik. Niet alles loopt altijd op rolletjes.

Maar er zijn evengoed momenten dat ik denk ‘San, dat heb je goed gedaan!’ En als ik zo naar mijn zoon kijk dan kan ik alleen maar ontzettend trots zijn op wie hij is en dan weet ik dat dat is omdat wij, mijn vriend en ik, ons stinkende best voor hem doen en omdat we alles op alles zetten om hem een onbezorgde, fijne jeugd te geven.

Dus hier mijn lijstje met redenen waarom ik vind dat ik best een goede moeder ben.

1. Omdat ik het toch maar flik om elke dag de was op orde te hebben, een behoorlijke maaltijd te koken, thuis te werken en tussendoor ook nog quality time te hebben met mijn zoon.

2. Omdat ik ook als ik écht niet lekker in mijn vel zit zorg dat ik leuke dingen met hem blijf doen en nooit in zak en as ga zitten waar hij bij is.

3. Omdat ik iedere dag met mijn zoon lees. James is dol op boekjes en het liefst zit hij uren met mij samen op de bank om zijn favoriete exemplaren door te bladeren. Hoewel zijn graafmachineboekfascinatie mij inmiddels behoorlijk de oren uitkomt, kan ik toch iedere keer weer het geduld op brengen om met enthousiasme alles voor te lezen over dieplepels, graafarmen, rupsbanden en laadschoppen.

4. Omdat ik inmiddels een pro ben in hutten bouwen.

5. Omdat ik me helemaal geef tijdens het spelen met James. Ik zing uit volle borst liedjes als Tsjoe Tsjoe Wa mee, transformeer mezelf binnen 1 seconde tot een tyrannosaurus en speel pakkertje alsof mijn leven ervan afhangt.

6. Omdat ik – een ongeduldig persoon van mezelf – ineens heel veel geduld heb bij het zindelijk worden van mijn bloedje. Uuuuren heb ik al op de wc vertoefd, in de hoop dat er iets bruins en zwaars in de wc plonst. En met succes!

7. Ik met gemak de hele woonkamer gestofzuigd heb in 1 aflevering van Brandweerman Sam.

Steek jij jezelf wel eens een veer in je gat als moeder?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Sylvia
  19/08/2017

  Wij moeders mogen inderdaad weleens een veer in onze eigen kon steken. Wat dacht je van elke ochtend om 5 uur (zonder mopperen) opstaan omdat je kind niet meer kan/wil slapen. En dan op dat tijdstip ook nog eens gezellig met het poppenhuis moet gaan spelen..
  Sylvia onlangs geplaatst…Flashback Friday – SeriesMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  19/08/2017

  Mijn knul heeft ook een grote fascinatie voor alles met wielen. We kennen het boek ‘slaap maar fijn bouwterrein, al helemaal uit ons hoofd. Ik ben heel benieuwd naar je graafmachineboek. Ik denk dat ik iemand daar heel blij mee kan maken.
  Rachel onlangs geplaatst…Babyhaar onder controleMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  19/08/2017

  Heel goed om ook naar te kijken… you rock ??
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Vakantie Vlog: Herinneringen maken, stokbrood halen en heel veel lol…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.