7x beter niet met een dreumes

Dreumesen kunnen draakjes zijn, ik zeg het je! In het kader daarvan maakte ik een opsomming met de ‘beter-niet’ momentjes.

Beter niet… Een lolly geven aan de kleuter en de dreumes een snackwortel geven met de gedachte dat ze dat wel accepteert. Ja doei, echt niet dat mevrouw ook maar een hapje van haar wortel neemt als haar broer met een aardbeienlolly staat te zwaaien.

Beter niet… Laten spelen met ‘lege’ koffiekopjes. Want koffiekopjes zijn nooit helemaal leeg. Ook als je denkt dat ze leeg zijn dan valt er alsnog een plasje op je witte tapijt.

Beter niet.. Denken dat je met 1 traphekje op de bovenverdieping klaar bent qua veiligheid. Nee hoor, want dan steekt mevrouw gewoon haar hoofd onder de onderste tree van de zoldertrap door. MAG MIJN KIND ALSJEBLIEFT DE HELE DAG IN EEN MEGA GROTE BOX LOPEN?! Pff.

Beter niet… Je ondergoed laten slingeren door het huis want dan krijg je een gênante situatie zoals beschreven in dit artikel.

Beter niet… De dreumes ‘even’ laten rondlopen in de klas terwijl je je oudste bloedje afzet. Binnen 1 minuut ging ze ervandoor met de poppenwagen, had ze haar snottenbel aan het tafelkleed afgeveegd en mieterde ze met veel bombarie de speelkassa van de toonbank.

Beter niet… Een opgerolde poepluier in het zicht van de dreumes laten liggen. Niet dat ik die nou uren in de kamer laat verrotten, maar soms leg ik er even eentje bij de achterdeur neer om in de vuilnisbak te gooien, en dan heeft mevrouwtje ‘m al te pakken. Vindt zij namelijk enorm leuk speelgoed. Op gaan zitten. Mee gaan voetballen. Open peuteren. Note to self: niet meer doen dus.

Beter niet… Lippenbalsems, lippenstiften, crèmes, zeepjes of ander smeerbaar spul binnen handbereik van de dreumes laten liggen. Een poepluier is niet handig, maar ook voor bovenstaande items geldt dat er sowieso mee gekliederd gaat worden als mevrouw het in haar handjes krijgt. Inmiddels weet ze in mijn handtas feilloos mijn eos lippenbalsem te vinden (en open te draaien) en ook mijn handcrèmes zijn niet bepaald meer veilig..

Wat zijn jouw ‘beter niet’-momentjes met je kinderen?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Lindsy
  10/04/2019

  Beter niet de… De deksel van de wc omhoog laten staan als je met dreumes op de bovenverdieping bent. Alles verdwijnt in de wc en krijgt een heerlijk badje inclusief dreumes zelf.??

 • Reageren
  Eke
  10/04/2019

  Max was zo belachelijk braaf dat als je een keer zei dat iets niet mocht, hij dat dus niet deed. Ik ben benieuwd hoe dat met Storm gaat, want met zijn 10 maanden kan hij nu al behoorlijk nodig zijn ?

 • Reageren
  Angela
  10/04/2019

  Haha zo herkenbaar. Vooral met lippenbalsem. Hier dus een dreumes die dat lekker vindt en ik dus gewoon een hap eruit neemt. Verder is hier de was heel erg interessant. De wasmachine staat in de keuken en dan is het heel leuk om aan de knop te draaien en het programma te veranderen of je pas opgevouwde was uit de wasmand te gooien.
  Of je sleutels laten rondslingeren. Zo hebben mijn zoontje en zn nichtje eens de sleutels van opa in de wasmachine gegooid

 • Reageren
  Annemarie
  10/04/2019

  Beter niet de dikke mat van peutergym samen met de inmiddels peuter opruimen want die laat zichzelf er gewoon aan hangen! ??

 • Reageren
  Sanne
  11/04/2019

  Enorm herkenbaar, op alle punten!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.