7 overeenkomsten tussen mij en mijn dreumes

Toen ik mijn dochter vandaag nog eens goed in me op nam, was ik ervan overtuigd dat we in ons gedrag al behoorlijk wat overeenkomsten hebben.. Ik schreef ze op.

We worden allebei chagrijnig als we honger hebben. Vooral ’s ochtends is ons echte hangry moment. We kleden ons altijd eerst aan en gaan daarna pas beneden, waardoor we nog even drie kwartier met een lege maag in de weer zijn. Hier kunnen we beide niet altijd even goed tegen 😉 Isé begint dan ook direct naar de kast met brood en krentenbollen te lopen als we eenmaal beneden zijn. Omdat ik niet wil dat ze zomaar zelf eten pakt en ik haar daarom meestal wegstuur daar, eindigt dit geregeld in een huilbui. Maar wanneer we eenmaal gegeten hebben, dan zijn we wel weer schatjes hoor.

We houden allebei van sieraden. Maakt niet uit welke kleur, hoe groot, hoe glimmend, hoe opvallend, hoe subtiel. Kettingen, ringen, armbanden en oorbellen zijn de bom. Isé doet dan ook iedere dag tig pogingen om mij te beroven van alle glimmers die ik in of om heb en ze weet mijn sieradenkistje feilloos te vinden. Inmiddels heb ik ‘m achter slot en grendel moeten stoppen, want er was geen houwen meer aan met die kleine ekster in ons midden.

We houden allebei van knuffelen. Al van kleins af aan strekt Isé haar armpjes uit om te laten weten dat ze even bij je wil zitten en met je wil knuffelen. Heerlijk vind ik dat! James heeft er niet altijd het geduld meer voor, dus ik geniet er bij Isé ook nog maar van zo lang het duurt.

Ze praat veel maar zegt weinig. Geintje 😉

Isé is GEK op paaseitjes. En ik dus ook. De fase is aangebroken dat we werkelijk met geen papiertje kunnen ritselen of mevrouw heeft je in de smiezen en staat ineens naast je. Ze heeft er veel te goede radartjes voor. Wanneer ze een leeg papiertje van een paaseitje vindt komt ze verontwaardigd naar me toe gelopen met een gezicht van ‘ja hallo, betekent dit dat er paaseitjes zijn gegeten zónder mij?’

Kleding houden we geen minuut schoon. Beter gezegd: we zijn allebei knoeipotten. Klodders tandpasta, likken pindakaas, spetters drinken. Bij mij gaat het dus dubbel zo hard gezien mijn dreumes er ook nogal een handje van heeft om haar plakvingers en snottebellen aan mij aan af te geven.

We zijn allebei bang voor spinnen. Ik dacht dat ik een aansteller was, maar ook Isé begint direct te miepen en deinst terug als ze een spinnetje ziet lopen.

Heb jij ook veel van dit soort overeenkomsten met je kind?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Eke
  18/04/2019

  Wat leuk dat jullie zoveel overeenkomsten hebben! Ik denk dat mijn oudste zoon en ik dat ook wel hebben, maar moet even nadenken wat dan precies, haha.

 • Reageren
  Tineke
  18/04/2019

  Haha heerlijk! Lijkt me zo grappig. Ik ben wat lui aangelegd en hou ook van knuffelen, dit zie ik ook bij mijn zoontje terug.

 • Reageren
  Marloes
  18/04/2019

  Wat grappig om te lezen zeg! Lijkt me zo leuk om dingen van jezelf in je kind te herkennen. Ik kan er niet over meepraten 😉

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  18/04/2019

  Ik zie vooral mijn eigen ‘flaws’ in mijn meiden. Vooral de oudste is een kopietje van mij qua gedrag. Haar stampvoetje, haar koppigheid.. pfff… ik weet niet wat mijn moeder heeft doorgemaakt.
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Volgen mag altijd!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.