7x musthaves voor in de medicijnkast van je kind

Van die handige producten die altijd van pas komen en die je het beste immer op voorraad kunt hebben.

 1. Rectale thermometer. Voor een zeer accurate temperatuur kies ik liever voor een rectale thermometer dan eentje die via de oren meet. Gewoon eentje van de Hema, werkt prima.
 2. Voor de kleintjes: een middeltje dat helpt tegen darmkrampjes, bijvoorbeeld Infacol. Dit was echt mijn redmiddel toen bij James de klachten begonnen op te spelen. De problemen in de darmen die hebben vaak te maken met het feit dat het darmstelsel nog niet volledig ontwikkeld is. Er blijft lucht in de darmen zitten die de baby’s niet kwijt kunnen. Infacol helpt hierbij. Ook heb ik goede verhalen gehoord over Cinababy van VSM.
 3. Kokosolie kun je voor talloze doeleinden gebruiken zoals schrale plekjes, het verzorgen van de haartjes, vet houden van geïrriteerde billen. Ik heb behalve in mijn eigen beautykast ook standaard eentje in James’ commode liggen. Ook Sudocrème is trouwens erg fijn voor zere babybillen. Na het aanbrengen van Sudocrème zijn de schrale plekken na een uur al een stuk verminderd.
 4. “Snotplopper” (in vaktaal een neuszuiger). Hoewel het niet mijn hobby is om James zijn neus uit te pulken met zo’n ding – het is alsof ik met een beer aan het worstelen ben wanneer ik eraan zit – is een snotplopper wel handig voor een verstopte neus en in tijden van verkoudheid. Hetzelfde geldt voor neusdruppels. Ik verkies zelf druppels boven een spray omdat ik het idee heb dat deze meer in de holtes binnendringen.
 5. Dentinox voor pijnverlichting bij het doorkomen van tandjes. Wat hebben ze toch veel te verduren die kleintjes, zijn de darmkrampjes net over, krijgen ze te maken met tandjes die doorkomen. Dit kan gepaard gaan met veel pijn en daarom heb ik vaak Dentinox gebruikt om het gevoel voor James wat te verzachten. Dit spulletje verdooft het tandvlees en is verder suikervrij.
 6. Zonnebrandcrème. Ik smeer zelden crèmes bij James, maar als ik iets smeer dan is het of sudocrème of zonnebrandcrème. Als ik dat bleke huidje van James zie dan schreeuwt deze bijna naar me om ingesmeerd te worden. Ik laat hem dan ook nooit zonder spf in de felle zon spelen.
 7. Zetpillen. Te gebruiken bij koorts, pijn, verkoudheid en griep. Ik geef James zelf altijd alleen een paracetamol als hij echt koorts heeft, dus boven de 39 graden of als ik merk dat hij veel pijn heeft en het bijvoorbeeld zijn slaap heel erg beïnvloedt. 120mg is aan te raden voor kinderen tot ongeveer 9kg (vanaf drie maanden) en daarboven kan een dosering van 240mg worden gebruikt.

Belangrijk is om ook de vervaldata van de medicijnen in de gaten te houden. Zo kun je neusdruppels bijvoorbeeld maar maximaal 3 maanden gebruiken.

Wat zijn jullie medicijn musthaves voor kinderen?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  15/06/2016

  Dat neuspeertje vond ik zo vreselijk! Mijn kinderen vonden dat ding ook geen pretje. Wat ik ook in huis had, was vallen en stotengel, want ongelukjes waren er volop helaas.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik ben jarig + spam je blog!My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  15/06/2016

  Vooral zetpillen… helpen zo goed bij koorts of pijntjes. Echte lifesavers.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat als het niet lukt om zwanger te worden van de tweede?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  15/06/2016

  Wat een super handig artikel, wij kunnen binnenkort de dentinox gaan aanschaffen voor Aimy die met de tandjes gaat beginnen, heel handig spul is dat
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Throwback: Dat tweede streepje op de zwangerschapstestMy Profile

 • Reageren
  Josan
  15/06/2016

  Mijn lifesaver in de eerste weken was de Madara crème. Ruikt lekker en voedt intensief. Daarnaast is Luuf ook altijd wel iets wat we in huis hebben zolang ze nog niet in de dampo fase zitten.
  Josan onlangs geplaatst…4 fabels over de babyhuidMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  15/06/2016

  Yup allemaal handig!
  Nicole onlangs geplaatst…Dit zijn de vijf leukste dieren op InstagramMy Profile

 • Reageren
  Channa
  15/06/2016

  Zetpillen absoluut! Dat snotuitzuigerding vond ik ellendig. Inmiddels hebben we hier ook echt pleisters en betadine nodig 😉
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #20 – Barbecue, Camping & de KermisMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  15/06/2016

  Onze thermometer is altijd kwijt dus moet eigenlijk weer even een nieuwe halen, zetpillen heb ik altijd standaard in mijn handtas zitten x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | FOREO LUNA 2 – VOOR DE GEVOELIGE HUIDMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  15/06/2016

  Zetpillen werken snel en vaak sneller dan paracetamol wat je moet slikken, dit zal ik ook altijd in huis hebben. Ik heb vooral zetpillen gebruikt toen mijn zoon last had van zijn oortjes.
  Nesrin onlangs geplaatst…Makkelijke koolhydraatarme notenkoekjesMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  15/06/2016

  Wat goed om te lezen.. Een aantal spulletjes heb ik al in huis, maar nog niet alles..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 32My Profile

 • Reageren
  Ineke
  15/06/2016

  Hier hebben we standaard ontstekingsremmer (doorkomende kiezen, oorontsteking, groeipijnen), koortswerend middel, thermometer, leuke K3 plakkers voor als Emma pijntje heeft, betadine.. Eigenlijk vrij veel :D. Ook Emma is nu op leeftijd dat ze medicijnen voor oudere kinderen moet nemen dus hebben we vaak vanalles 2 soorten 🙂
  Ineke onlangs geplaatst…Volg jij deze tv-series nog?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  15/06/2016

  Zetpillen, neusspray, maar met stip op 1 toch wel pleisters met die twee stunters van mij haha
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom onze mannen als vader nog veel leuker zijn!My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  15/06/2016

  Herkenbaar al hebben wij geen kokosolie en wel bephanten creme
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Vaderdag inspiratie voor stoere papa’s….My Profile

 • Reageren
  Albertina
  20/06/2016

  Niet echt een medicijn, maar de pipetjes met fysiologisch zout van Daro (doosje met 10 stuks). Kost iets van 1,50 dacht ik.
  Gebruik het voor ontsmetten wondjes en vooral om ontstoken oogjes mee schoon te maken.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.