7 fases van boodschappen doen met een baby en een peuter

Even vluchtig de supermarkt in en uit dat gaat niet meer met een baby en een peuter. Het is zeg maar gerust een hele expeditie. Ik beschrijf je de fases die ik meestal doorloop als ik met beide bloedjes naar de supermarkt ga.

Operatie karretje halen

Ik parkeer mijn auto en loop met de Maxi-Cosi in mijn ene hand en mijn peuter in mijn andere hand naar een karretje. Shit, muntje vergeten. Portemonnee ook leeg. In dubio, of een nieuw muntje halen bij de servicebalie of terug naar de auto. Het wordt dat laatste. Op een drafje naar de auto, muntje halen, bezweet raken en weer terug naar de rij met karretjes. Hehe, eindelijk die Maxi-Cosi erin zetten.

Even opstarten

Even mijn lijstje pakken. Hee, net had ik ‘em nog. Waar is dat ding? Nergens te vinden. Oke, dan maar uit mijn hoofd. Waar is de peuter trouwens? PEUTER?! Oh bij de tijdschriftjes, Gelukkig. Even vertellen dat ‘ie daar moet blijven en dat ik zo bij hem terugkom.

Meenemen of toch niet

Ik heb melk nodig, brood, kerriepoeder, tomaten, kip en een zak sla. Ah Tony Chocolonely is in de aanbieding! Nee San, niet nodig, jullie zouden minder snaaien ’s avonds. Maar wacht effe, dat scheelt wel even een euro. Als ik drie pakken meeneem scheelt dat drie euro. Als ik zes pakken meeneem zes euro. Straks krijg ik spijt als ik het niet meeneem. Ok, toch in het karretje.

Dit moet sneller

De baby begint te pruttelen. Ik had ook niet zo lang bij die chocola moeten staan. Ik moet nog een zak sla hebben en… wat was dat andere ook alweer? Shit ik weet het niet meer. Even terugrijden, misschien schiet het me dan weer te binnen. De baby begin harder te jammeren. Ondertussen wil de peuter per se een Peppa Big tijdschrift mee. Ik had nog zo met papa afgesproken dat we niet meer zomaar cadeautjes aan hem zouden geven. Maar hij staat er zo lief mee in z’n handen. Kijk hem nou. De schat. Met z’n lieve oogjes. Oke, goed dan, leg er maar in. KIP! Ja dat was het! Ik moest nog kip hebben.

Op de band

Tijd om naar de kassa te gaan. Mijn oudste bloedje wil graag zelf alles op de band leggen. Ik zeg dat dat te langzaam gaat en help mee. Dat pikt ‘ie niet natuurlijk. Ik geef de man achter me een glimlach om te laten merken dat ik het heus wel onder controle heb. De peuter raakt gefrustreerd en gaat demonstratief met zijn armen over elkaar in het gangpad staan. Prima, blijf daar maar staan, dan kan ik het mooi zelf afhandelen.

Kassameisje

Kan ze niet wat sneller scannen? Ze ziet toch wel dat ik hier met een baby en een peuter ben? Op d’r elfendertigst, zucht. De baby heeft nu echt geen zin meer. Ik scheur een verpakking Nijntjekoekjes open en geef Isé een te knabbelen. De peuter is inmiddels bijgetrokken en staat breed glimlachend bij de speelgoedauto. Of ik een muntje heb vraagt hij. Nou, die had ik dus niet, anders had ik ook niet terug hoeven lopen naar de auto. Ik zeg hem dat ik geen muntjes bij me heb. Ik neem de peuter teleurgesteld mee aan de hand.

Boodschappen in de auto

Tijd om de boodschappen in de auto te leggen. Het ruikt wel heel erg sterk naar banaan als ik de tas in het bagageruim wil zetten. Ik kijk in de tas en zie dat ik twee pakken melk op een tros bananen heb gelegd. Handig dit. Volledig over de bodem gesplasht. Echt iets voor mij. Nu even geen tijd om dat op te ruimen. Tas in de auto, kinderen in de auto en met gierende banden weer naar huis.

Koffie zetten.

Hoe gaat boodschappen doen bij jou?

Afbeelding: gun9037 via shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  bregje
  20/06/2018

  ? herkenbaar!

 • Reageren
  Liset
  20/06/2018

  Haha, leuk geschreven! Toen mijn kinderen nog zo klein waren, deed ik dus gewoon geen boodschappen met ze. Dat deed ik dan zonder kids als mijn vriend thuis was of hij ging dan boodschappen doen :). Veel sneller en makkelijker en lekker doelgericht.
  Liset onlangs geplaatst…Kids | Waarom wij kozen voor de jongensnaam WinneMy Profile

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   20/06/2018

   Jaa vind ik ook heerlijk als ik dan een keer even alleen ga?

 • Reageren
  Hatice
  20/06/2018

  Bij mij is het 1 kleuter 1 peuter en een baby. 1 keer had ik eens de lef om met zn allen naar de supermarkt te gaan. En het was ook de laatste keer?

 • Reageren
  Carlijn
  20/06/2018

  Hahaha als ik zes pakken meeneem scheelt dat zes euro. Hilarisch! Heb je bij jullie geen supermarkt met zelfscanner? Scheelt frustratie vanwege langzame kassameisjes 😉 Ik ben denk ik de enige moeder die het leuk vindt om boodschappen te doen met twee peuters die ieder een eigen karretje krijgen. Maar ik heb ze dan ook wel goed afgericht, al zeg ik het zelf 😉 Ze moeten altijd bij mij blijven, mogen niet rennen, niks uit de rekken pakken… en halleluja, ze luisteren nog ook.

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   20/06/2018

   Zo hee, mag mijn peuter dan even bij jou in de leer???

  • Reageren
   Yvonne
   22/06/2018

   Hey hoi Carlijn, lang geleden! Je bent niet de enige 😉 ik vind het ook leuk maar heb er wel maar één. En zo afgericht dat hij me helpt: hij heeft zijn eigen karretje en ik geef hem opdrachten. Ik zeg hem welke dingen we nodig hebben en die pakt hij dan, kinderen houden van taakjes! En het houdt hem bezig.

 • Reageren
  gerda
  20/06/2018

  Hahaha Sanne, echt hilarisch dit! Trouwens: ik vind dat niet alleen je mama een boek moet gaan publiceren maar jij hebt ook overschot aan talent hoor! In dit soort korte teksten vind ik je heel sterk!

  • Reageren
   LA VIE SANNE
   20/06/2018

   Gerda, wat een mooi compliment! Vind het heerlijk om dit soort teksten te schrijven. Never a dull moment met twee kinderen.

 • Reageren
  Natasja
  21/06/2018

  Haha hilarisch geschreven!! Hoe bij ons de boodschappen gaan? Niet zo chaotisch in ieder geval. Zal nog wel komen als Isabelle wat ouder is.
  Natasja onlangs geplaatst…TIP | GuestHouse Hotel Kaatsheuvel (op loopafstand van de Efteling!)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.