7 essentiële *kuch* tips bij het opvoeden van een peuter

Een aantal tips hier voor jou, van moeder tot moeder. Doe ermee wat je wilt uiteraard.

#1

Als je boodschappen gaat doen neem dan alleen kindersurprise eieren, Fristi, Chocomel en rijstwafels met kaassmaak mee. Scheelt veel geld én strijd gezien dit toch het enige is wat ze zonder de morren willen consumeren.

#2

Leg vervolgens alle koekjes en snoep dat je zojuist uit de supermarkt hebt meegenomen in het kastje dat zich op ooghoogte en binnen hun bereik bevindt. Waarom? Zo voorkom je dat ze op een stoel gaan staan, op het aanrecht klimmen, een poging doen om een koekje te pakken en vervolgens met een smak op de grond belanden waarna jij degene bent die met de peuter naar de eerste hulp mag rijden.

#3

Vooral niet teveel van ze vragen ’s ochtends. Ik dacht dat volwassenen een ochtendhumeur kunnen hebben, maar peuters kunnen er ook wat van. Met name aankleden en een beetje opschieten is uit den boze hier in de ochtend. Ik kan maar beter niet teveel praten tot meneer rustig zijn broodje heeft opgepeuzeld en zijn drinken heeft opgedronken want ik krijg gerust naar mijn hoofd ‘mama stil!’

#4

Geen, ik herhaal: géén groene groente bij het avondeten serveren. Want dat is vies, bah, niet lekker, jakkie. Vlees en aardappels gaan nog maar hoe durf je als moeder groente voor te schotelen, er is toch geen mens die dat lekker vindt?!

#5

Koffiezetten zonder de peuter. Zodra een van ons op eigen houtje het Nespresso-apparaat laten lopen dan komt ‘ie woest aangelopen en zegt ‘ikke doen!’ Als ‘ie te laat is wordt er heel overdreven op de grond gelegen en gebruld en een show gemaakt waardoor je de volgende keer wel link uitkijkt om de handelingen van het koffiezetten zelf op je te nemen.

#6

Geen monden schoonmaken, dat is voor die arme peuters echt heel vervelend. Dat gedoe met een doekje. Gewoon  lekker die broodstukjes, snotflubbers en kwijlvlekken laten zitten. Kan prima.

#7

Maak op de wc een comfortabel plekje voor jezelf waar je het gemakkelijk een half uur volhoudt om te wachten/te kijken tot er een zekere donkerbruine substantie van de peuter in de wc plonst. Kan wel effe duren namelijk. En eventueel zou je een minikoelkastje ergens rondom te pot kunnen verstoppen zodat je wat koude wijntjes kunt pakken tijdens het aanmoedigen van je peuter in het poepproces.

Handige tips he?! Jullie nog aanvullingen?

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  23/12/2016

  Hahaha dit is echt weer zo’n klassieke Sanne-post. Heerlijk. Bedankt voor de tip over het Nespresso-apparaat. Ik zal ze er voortaan bij betrekken om ruzie te voorkomen. Groene groenten… ja getsie bah zeg. Hoe haal je het in je hoofd moeders, geef dat kind gewoon z’n snoep en koek die je eerder die dag samen bij de supermarkt hebt gehaald.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn kerstmake-uplook 2016My Profile

 • Reageren
  Marloes
  23/12/2016

  Tip nr 8, zorg ervoor dat je altijd snoep in je tas hebt om af te leiden met een dramatische diva bui in een winkel. Werkt altijd! Dat ze daarna rondstuiteren van de suiker nemen we thuis maar voor lief ?
  Marloes onlangs geplaatst…Chocolade testen en winactie!My Profile

 • Reageren
  Loes Johanna
  23/12/2016

  Geweldig. ?
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 29My Profile

 • Reageren
  laura
  23/12/2016

  ??? herkenbaar!

 • Reageren
  Nicole
  23/12/2016

  Hahha ja nooit maar dan ook nooit iets op tv kijken dat jij zelf leuk vindt als je ook mickey Mouse clubhuis kunt kijken.
  Nicole onlangs geplaatst…Even bijpraten #2 – Zwangerschapsverlof, babykamer & babyshowerMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  23/12/2016

  Haha dit heb je weer zo leuk geschreven! Trouwens dat van die groene groente is/was heel erg herkenbaar, zo heb ik sperziebonen omgedoopt tot groene frietjes…en toen waren ze in eens wel erg lekker 🙂 x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | ESTÉE LAUDER SUMPTUOUS KNOCKOUT EYESHADOW PALETTE SULTRY NUDESMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  23/12/2016

  Haha, Sanne! Lachuh! Wij hebben niet het Nespresso-probleem, maar magnetron issues ;). Oh wee als wij zelf op de knop drukken of het duurtje open doen. Daar heeft hij alleenrecht op, hihi.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Christmas gift | Pupa Milano Red Queen kerstcollectie 2016My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  23/12/2016

  Haha grappig! Ik heb wel een tip voor wie pubers heeft. Benader ze zo positief mogelijk en met een vleugje humor: ‘Goh, je handdoek ligt steeds een beetje dichterbij de wasmand zie ik! Goed zeg’. XD
  Yvonne onlangs geplaatst…Citocursus tijdens de kerstvakantie? Doe normaal!My Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  23/12/2016

  hahahaha heerlijk dit. Er staat me nog wat te wachten
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ben ik een geitenwollensokken moeder?My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  23/12/2016

  Hahahahaha ik lig helemaal in een deuk. Dankjewel, dat had ik even nodig na alles van de afgelopen tijd 🙂
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #4: week 15-16 rollercoaster van emoties en extra controleMy Profile

 • Reageren
  Nathalie
  23/12/2016

  Geweldig! Vooral nummer 5 is heel heel heel herkenbaar!
  Nathalie onlangs geplaatst…Sensopatisch speelgoed Moluk: Pluï, Cloudy en OogiMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  30/12/2016

  Sommige dingen zijn héél herkenbaar, andere dingen juist niet.
  Hier zijn wij degenen met een ochtendhumeur en bij het poepen wil meneertje juist privacy, dus daar mag ik niet bijblijven. Groenten zijn favoriet aan tafel en chocomel en Fristi drinkt hij niet (gelukkig). Surprise-eieren daarentegen….groot fan van! Ook van het Nespresso-apparaat inderdaad.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.