7 dingen waarbij ik deze maand blunderde als moeder

Het overkwam me afgelopen maand weer geregeld dat ik wel door de grond kon zakken.. Dit waren de momenten waarop ik blunderde afgelopen maand.

Ik weet niet waar ik met mijn hoofd zat toen ik haar een glaasje limonade wilde inschenken, maar ik goot het gele goedje erin en deed de dop op de tuitbeker. ZONDER AAN TE LENGEN. Pas toen ik haar mond zag vertrekken en ze haar ogen tot spleetjes kneep, begreep ik dat er iets niet goed was aan haar drinken en besefte ik me ineens dat ik vergeten was water toe te voegen. Het glazuur springt me nog van mij tanden als ik eraan terug denk.

Die kleine meid van mij heeft het behoorlijk te bezuren gehad de afgelopen maand, want tot twee keer toe kwam het velletje van haar blote been tussen de gesp van haar autostoel. Het arme kind liep daarbij twee kleine blauwe plekjes op. Ik was echt kwaad op mezelf toen het gebeurde, want ik zie aan haar dat ze nu als de dood is wanneer ik degene ben die haar gordel vastmaakt.

Het zal niet de eerste keer zijn dat ik dingen vergeet mee te nemen als ik met de kinderen op pad ga, maar het thuislaten van billendoekjes is toch wel uiterst onhandig als je naar een restaurant gaat. Vooral als je bloedje besluit gewoon lekker te poepen alsof er niks aan de hand is. En ik kan je vertellen: billen schoonmaken met stroef wc-papier dat is voor niemand leuk.

Toen ik op een donderdagmiddag met mijn twee bloedjes ging winkelen om nieuwe kleding voor ze te kopen, zat ik zo met mijn neus in de kledingrekken dat ik niet meer in de gaten had waar James was gebleven. Ik keek op en zag ‘m niet meer. Meteen blinde paniek natuurlijk. Als een gek stormde ik met de buggy door de winkel terwijl ik bezorgd om me heen riep. Al snel hoorde ik een vrolijke ‘kiekeboe!’ achter me. Met een blij gezicht sprong James achter het schap met sokken vandaan. MIJN HART STOND STIL!!

Diezelfde middag kwam ik er bij de auto achter dat Isé een plastic armbandje had meegenomen uit een van de winkels waar we waren geweest. Ik verschoot van kleur toen ik het zag, wat erg! Ik kon gelukkig nog achterhalen waar hij vandaan kwam, dus we hebben ‘m toch maar even teruggebracht.

Sommigen van jullie hebben het wellicht op mijn Instagram voorbij zien komen, maar ik was onlangs even vergeten dat James zijn (inhaal)schoolfoto op de planning stond. Hij had die ochtend vrolijk en wel zijn eigen kleding uitgezocht. Ik noem: een te klein geel broekje, oude slippers, een t-shirt waarvan het elastiek uit de hals was. Toen ik de foto onder ogen kreeg kon ik alleen maar gillen van het lachen…

Hebben jullie ook zo geblunderd de afgelopen maand?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Emma
  05/08/2019

  Sorry maar om je schoolfotoblunder moet ik toch wel heel hard lachen!
  Hahaha! Wel gewoon nemen hoor, hoort erbij! Heb je meteen een mooi verhaal voor later!

  • Reageren
   Ilona
   05/08/2019

   Ik vind het stoer dat je die schoolfoto toch deelt hihi zou ook echt iets voor mij zijn hoor. Toch vind ik hem leuk geworden!

 • Reageren
  Kel
  05/08/2019

  Ach dat velletje ertussen heb ik ook eens gehad! Wat een naar gevoel elke keer als je die blauwe plek weer ziet.

 • Reageren
  Lieke
  05/08/2019

  Die schoolfoto haha sorry?
  Die ranja hihi.

 • Reageren
  Lisette
  05/08/2019

  Niet alleen de afgelopen maand, elke maand.
  Lisette onlangs geplaatst…Hardlopen is een mindsetMy Profile

 • Reageren
  Didi
  05/08/2019

  Een van de vele: Mijn zoon is helemaal lek geprikt door de muggen omdat ik dacht dat het handig zou zijn om de camperdeur iets open te laten zodat hij er zelf uit kon. ??‍♀️

 • Reageren
  Anja
  05/08/2019

  Die schoolfoto, hardop lachen?. Heeerlijk!

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  06/08/2019

  Hebben we allemaal wel niet van die momenten? Gelukkig maar 😉
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…De leukste uitjes met kinderen in Zuid-HollandMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.