7 dingen die mijn peuter deze week over zichzelf heen gooide

Peuters zouden geen peuters zijn als ze zichzelf niet dagelijks van top tot teen onderknoeien. Schone kleding en kinderen, dat gaat gewoon niet hand in hand. Om je even een indicatie te geven; dit is wat mijn peuter afgelopen week allemaal over zichzelf heen gooide.

Melk. Want peuter wil zelf inschenken en peuter kan dit nog niet dus peuter pleurt alle melk naast de beker en het lekt zo hoppa, van de tafel op zijn broek.

Play-Doh. Leuk spul joh, dat Play-Doh. Maar na een kleisessie heeft mijn peuter tig geplette stukjes in alle kleuren van de regenboog aan zijn kleding hangen die ik er op mijn beurt weer met mijn nepnagels af mag gaan krabben (en ja, Play-Doh blijft ook onder je nagels hangen). Oh well, ze zijn er in ieder geval wel tijden zoet mee.

Tandpasta. Hoe goed ik ook mijn best doe zijn kinnetje omhoog te houden tijdens het poetsen, het loopt altijd in dikke stralen langs zijn mond. Zou misschien te maken kunnen hebben met het feit dat de peuter altijd zelluf een klodder tandpasta op zijn tandenborstel wil doen, maar dat even terzijde.

Een smeltend raketje. Met de huidige temperaturen (vandaag was het 29 graden hier in huis!) duurt het nog geen minuut totdat het raketje gezellig op schoot van mijn oudste bloedje is beland.

Vla. Bij elke hap die hij neemt vallen er ongeveer twee happen op zijn shirt. (Er staat al twee jaar op mijn to buy-list dat ik servetten moet kopen, maar tot dusver is dat er nog niet van gekomen #loedermoeder).

Viltstift. Oke, dat gooit ‘ie dan misschien niet letterlijk over zichzelf heen, maar er zitten gewoonlijk meer strepen op zijn shirt dan op zijn papier.

Bellenblaas. Bizar genoeg overleven flesjes bellenblaas het hier altijd maar heel kort. Er is altijd wel iemand – ik noem geen namen – die erover struikelt, het flesje per abuis over zijn shirt giet of die buitensporig veel druppels over zijn kleding morst.

Ik ben ongetwijfeld nog iets vergeten, maar dit was het in grote lijnen wel. Hebben jullie ook van die lekkere smeerkezen thuis?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Anne
  26/07/2018

  En dat shirt van die bellenblaas kan je daarna weggooien… 🙁
  en daar kom je dan pas achter wanneer je het gewassen hebt en staat te strijken/ opvouwen en denkt, huh wat zijn dat voor vreemde vlekken… Yep been there, done that…

 • Reageren
  Sara
  26/07/2018

  Ik gebruik een kliedershort bij het eten! Wat een uitvinding. Dan kunnen ze smeren wat ze willen en hoef je alleen het schortje af te nemen 🙂 Ook handig bij ijsjes en klei!

 • Reageren
  Natasja
  26/07/2018

  Haha heerlijk lezen dit!! Ja die klei is rotzooi maar houdt ze wel bezig. Misschien je peuter de hele dag een slabber om doen? Hahaha!
  Natasja onlangs geplaatst…BABY SHOPLOG | 5 nieuwe kledingstukken voor nog geen €15!My Profile

 • Reageren
  Liset
  26/07/2018

  Bij het eten gewoon eens slab omdoen! Scheelt weer een schoon shirt ;). En die bellenblaas is hier ook binnen een minuut leeg. Wordt altijd scheef gehouden tijdens het blazen, haha. Giet er zo uit!
  Liset onlangs geplaatst…Review | Salcura Bioskin Zeoderm voor eczeem en psoriasisMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.