6 redenen waarom wij het geslacht van de baby willen weten

Ik wind er geen doekjes om dat ik graag voortijdig op de hoogte ben van het geslacht van onze smurf. En dit is waarom.

– Laat ik dan maar meteen beginnen met het meest voordehandliggende argument: het is gewoon hartstikkene PRAKTISCH. En man, ik ben zo’n praktisch type. Ik wil weten in wat voor kleur ik de babykamer kan verven, wat voor kleertjes ik moet kopen (ik houd niet van unisex kleding), wat voor naam ik mijn kind kan geven (hoe eerder er een geslacht afvalt, hoe makkelijker het wordt). Bovendien is het ook wel relevant als het bijvoorbeeld een jongetje wordt, gezien ik dan een stuk minder kleding hoef in te slaan omdat we dat van James nog hebben.

– Simpelweg omdat we dat gewoon leuk vinden. Als we het geslacht al komen te weten tijdens de zwangerschap, dan hebben we als het ware twee moments of joy om naar uit te kijken. Als je het geslacht hoort krijg je natuurlijk een instant blijdschapskick, PLUS het surprisemoment dat je sowieso al hebt wanneer je kindje geboren wordt.

– Voor mijn gevoel kan ik een sterkere band met het kindje tijdens de zwangerschap ontwikkelen als ik het geslacht al weet. Het is niet meer een ‘kindje’ maar echt een jongetje of een meisje. Een stuk concreter dus.

– Familie en vrienden kunnen doelgerichter cadeautjes kopen. Zie punt 1.

– Je kunt beter wennen aan het idee. Het is heerlijk om te fantaseren over onze aanstaande zoon of dochter, maar dit fantaseren lukt nog beter als ik al weet wat voor geslacht het wordt.

– Ook voor James vind ik het leuk om hem te kunnen vertellen of hij een broertje of een zusje krijgt. Voor hem gaat het waarschijnlijk ook meer leven als hij min of meer weet wat hij kan verwachten.

Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal aan op persoonlijke voorkeur of je het geslacht van je baby van te voren al wilt weten.  Wat voor mij geldt hoeft uiteraard niet voor een ander te gelden.

En ja, ik ben graag voorbereid op dit soort dingen omdat het me in vele opzichten meer rust zou geven. Laat ik nog wel een keer benadrukken dat de gezondheid van het kindje uiteindelijk het meeste telt.

Op dit moment heb ik nog geen sterk gevoel of het een jongetje of meisje zou kunnen zijn, maar omdat mijn vriend uit een familie komt waar eigenlijk alleen maar jongens geboren zijn, lijkt het me – gezien de man het geslacht bepaalt – aannemelijk dat het ook deze keer een jongetje wordt.

Zodra het zover is laat ik het uiteraard op mijn site weten.

Wisten jullie het geslacht van de baby voor de geboorte?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  28/03/2017

  Punt 1 vond ik altijd heel belangrijk samen met punt 5. Dat onzijdige had ik niet zoveel mee. Maak het maar concreet. En bij de laatste speelde punt 8 erg mee.De oudsten wilden ook graag weten waar ze an toe waren. Hebben allebei ook kleding en spulletjes voor hun zusje gekocht. Daardoor kon ik ze er heel bewust bij betrekken.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Hoe klinkt een miskraam?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  28/03/2017

  Hell yeah dat wij de geslachten wilden weten. Respect voor mensen die 40 weken over ‘de baby’ praten en dan maar gewoon witte of grijze kleertjes kopen. Ik wilde ook gewoon weten of we de kamer roze of blauw moesten verven (grapje hoor, zo stereotyperend is hun kamer niet geworden). Snap je dus helemaal. Zou het stiekem wel heel erg tof vinden als jullie een meisje krijgen. Een kleine Sanne, een kleine opvolger van Laviesagista. En heel heel leuk om jou dan als mama van een meisje te zien, omdat ik jou nu toch wel een echte jongensmama vind. Wacht in spanning af 😉

 • Reageren
  Nicole
  28/03/2017

  Tuurlijk wilden we het weten! Veel praktischer inderdaad!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoppen op een hysterisch drukke kinderkledingbeurs!My Profile

 • Reageren
  Joyce
  28/03/2017

  Spannend! Ik wilde het eerst niet weten, maar ben blij dat ik het nu wel weet. Stuk praktischer haha

 • Reageren
  Eke
  28/03/2017

  Wij wilden het bij onze zoon niet weten, Maar mochten we ooit nog een tweede krijgen dan ga ik niet nog een keer 37 weken wachten ?

 • Reageren
  Marloes
  28/03/2017

  Wij wilden het ook allebei de keren weten. Ik houd niet zo van wachten dus het was voor mij logisch om het meteen te weten. Bovenop jouw punten (behalve die van de jongens genen want wij hebben 2 meisjes) ?
  Marloes onlangs geplaatst…Tips bij een verkouden kindjeMy Profile

 • Reageren
  Olga // Daar Was Eens
  28/03/2017

  Ik wist het wel, maar ik heb het vrijwel niet gedeeld en bewust voor familie geheim gehouden. Ik had namelijk familienamen uitgekozen voor m’n zoon en het leek me heel leuk om dat pas op de dag zelf bekend te maken. 🙂

 • Reageren
  Yvonne
  28/03/2017

  Eens, eens, eens! En ook over het delen. Ik snap nooit waarom mensen deze info voor zich willen houden. Ik vind het sowieso niet interessant of het een jongen of meisje wordt, alleen maar (inderdaad heel cliché) of het gezond is.
  Ik ben net zo praktisch als jij geloof ik!

 • Reageren
  Rachel
  28/03/2017

  Ik wilde het ook graag weten. Zodra het op de echo gezien kon worden werd er gespeurd. Beide keren tot week 18 moeten wachten. Punt 3 bleek voor mij de belangrijkste. Het is allemaal al zo bijzonder dat het bijna onwerkelijk is. De band zorgde er ook voor dat het wat echter werd
  Rachel onlangs geplaatst…Hoe overleef ik twee onder tweeMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  28/03/2017

  Ik wilde het ook ab-soluut weten. En ik heb een voorkeur, dus als het dan tegenvalt kan ik een beetje wennen aan het idee ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wordt het verloskundige of gynaecoloog?My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  28/03/2017

  Helemaal mee eens, om precies die reden Willen wij het ook heel graag weten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wel of geen geslachtsbepalende echo en waarom…My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  28/03/2017

  Ik wist het ook bij beide keren! Precies om dezelfde redenen. Ik snap het argument ‘maar na geboorte is het echt een verrassing’ nooit zo goed. Halverwege horen wat het geslacht is, is óók een verrassing. Je weet het alleen eerder. En dat is inderdaad praktischer. Wij hebben zelfs hun naam al aan iedereen verteld tijdens de zwangerschappen…:)
  Yvonne onlangs geplaatst…Beste Zara, als dít al ‘curves’ zijn, dan ben ik met maat 38 een walvis?My Profile

 • Reageren
  Malou
  29/03/2017

  Dit waren voor mij ook allemaal redenen om het geslacht te willen weten 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Even voorstellen; gastblogger MaartjeMy Profile

 • Reageren
  Lea
  29/03/2017

  Haha heel herkenbaar. Ik vroeg bij de 14 weken echo of ze het al kon zien maar helaas! Nu toch maar besloten om het met de 20 weken echo op een briefje te laten schrijven en deze zonder er zelf in te kijken aan de bakker te overhandigen voor een gender cake. Dan moet ik nog 3 dagen langer wachten haha. Terwijl ik nu de afspraak van de 20 weken echo al zo vroeg mogelijk in de morgen had gepland zodat ik niet de hele dag nog met de vraag rond moet lopen wat het wordt! Maar wel een leuk en gezellig idee met de familie erbij de gender cake aan snijden. Weer een leuk momentje voor in het fotoboek. Kan jullie verloskundige het eerder zien of moeten jullie ook wachten tot de 20 weken echo?

  Groetjes Lea

 • Reageren
  Luana
  30/03/2017

  Wij willen het niet weten. Nu ruim 21 weken zwanger en we genieten echt van het verrassingseffect. Wel heb ik een sterk voorgevoel. Unisex kleertjes vind ik gelukkig erg leuk. Nu ik zelf zwanger ben valt het me ook pas op dat er echt wel hele leuke unisex kleertjes zijn. Maar sommige jongens kleertjes kunnen ook prima voor een meisje. Wij zijn toch geen standaard roze en blauw stel haha.

 • Reageren
  Iva
  01/04/2017

  Bij Oliver was ik zo nieuwschierig dat we eigenlijk allebei automatisch besloten het geslacht te willen weten. Nu we aan het fantaseren zijn over hopelijk een 2e kindje hebben we het erover gehad om te wachten tot dat het kindje geboren is. En dat vind ik ergens wel spannend en dan is het echt een verassing aangezien alles er misschien al af is, je weet het geslacht en kiest dan een naam. Maar ik heb er ook veel over nagedacht en de punten die jij aan geeft vind ik ook helemaal waar. Zodra ik een geslacht zou weten dan kan je je betee binden met je kindje want dan is het idd niet meer een kindje maar een zoon of dochter, vind ik toch heel anders idd. En bij de geboorte is het zeker een verassing als je je kindje voor het eerst vast houd en voor het eerst ziet.
  Ik denk niet dat ik uiteindelijk kan wachten en het toch zou willen weten maar dat zien we ooit tegen die tijd wel.

  Ik denk dat jullie een meisje krijgen, ben heel erg benieuwt XX
  Iva onlangs geplaatst…NYX Ultimate ShadowsMy Profile

 • Reageren
  Beauty Treasures
  08/04/2017

  Wij wisten op 20 weken het geslacht. Ik had afgelopen donderdag de 28 weken echo, maar toch voor de zekerheid nog maar eens geïnformeerd of het geslacht nog steeds hetzelfde is. Aangezien we op 14 april een afspraak hebben voor de geboortekaartjes, de naam intussen vast ligt, de baby accessoires die we besteld hadden tamelijk blauw/roze zijn. Haha. Wij weten het, maar de rest van familie en vrienden niet.
  Beauty Treasures onlangs geplaatst…VIDEO BEAUTY TRASH & EMPTIES MAART 2017My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.