6 dingen waar ik Pinterest voor gebruik

Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas erg laat ben ingestapt in de Pinterest hype. Ik had ooit wel een account aangemaakt waar ik af en toe wat leuke plaatjes deelde van mooie nagels, een smokey eye of een receptje, maar verder dan dat was ik nooit gekomen. Inmiddels ben ik al een aantal maanden lekker actief aan het pinnen en heb ik op Pinterest nu zo’n 55.000 kijkers per maand, yay! Het is ondertussen een van mijn favoriete social media kanalen geworden en elke dag ‘pin’ ik wel wat op een van mijn borden. In dit artikel deel ik waar ik Pinterest allemaal voor gebruik en wat voor borden ik heb aangemaakt.

Interieur ideeën

Op Pinterest is natuurlijk talloze inspiratie te vinden op het gebied van interieur. Ik heb daarvoor verschillende borden aangemaakt zoals ‘glazen deuren inspiratie’, ‘Perzisch tapijt woonkamer’, ‘woonkamer boho stijl’ en ‘velvet interior’. Voor ieder interieurdetail maak ik eigenlijk een apart bord aan. Zo heb ik bijvoorbeeld ook borden voor vazen en houten tafels. Zodra ik iets in mijn hoofd heb wat ik in huis wil veranderen, dan check ik eerst even Pinterest om te kijken hoe andere mensen die elementen in interieur hebben verwerkt.

Instagram Story Templates

Ik ben gek op Instagram Stories en ik vind het leuk om met templates te spelen. Je kunt er op deze manier echt iets mooist van maken en hiermee kun je je ook weer onderscheiden. Op Pinterest vind je veel leuke tips en voorbeeld Stories. Ik heb daarvoor ook een speciaal bord aangemaakt.

Recepten

Als ik ergens altijd weinig inspiratie voor heb dan is het wel voor recepten, met name voor het avondeten. Ik ben gewoon niet zo creatief op dat vlak en blijf vaak stug vasthouden aan de standaard recepten, ook omdat ik weet dat de kinderen dan goed eten. Maar ook zij worden ouder en daarom kan het zeker geen kwaad om weer eens wat vaker te experimenteren. Daar is Pinterest ideaal voor!

Mode

Op Pinterest struikel je verder over de hoeveelheid fashionposts. Love it! Ik heb zelf een aantal borden aangemaakt met wat specifieke trends en outfitideeën zoals ‘witte sneaker outfits’, ‘blazer outfit inspiratie’, flared jeans outfits’, ‘all black outfit’. Als ik even niet weet wat voor soort broek ik onder een bepaalde shirtje moet dragen, dan open ik even mijn Pinterestpagina en dat heb ik zo een geschikt idee gevonden.

Haarstijlen

Hoe maak ik een mooie hoge staart? Wat voor soorten ‘lobs’ zijn er? Wat kun je allemaal met medium lang haar? Ook wat betreft kapselinspiratie biedt Pinterest uitkomst. Heel handig om vlak voordat je naar de kapper gaat even op Pinterest een mooi kapsel uit te zoeken en dit aan hem/haar te laten zien.

Workouts

Ik begin steeds actiever te worden met thuis workouts. Op mijn moment, lekker in mijn eigen huis, op mijn eigen tempo. Op Pinterest zijn vele schedules te vinden om thuis te trainen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Tamara
  06/02/2020

  Pinterest is echt een enorm handig platform! Zelf gebruik ik het voor alles waar ik inspiratie voor nodig heb. Onlangs ook voor traktaties voor het afscheidsfeestje van mijn dochter op de crèche. Uiteindelijk heb ik iets in elkaar geflanst wat ik echt niet zelf had kunnen verzinnen.
  Tamara onlangs geplaatst…Happy Valentijn! Dit zijn de leukste Valentijnscadeaus voor elk budgetMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  06/02/2020

  Ik krijg alleen maar honger als ik op pinterest zit, hahaha. Moet ik dus niet te vaak doen.
  Lisette onlangs geplaatst…De Sword & Shield uitbreiding van de Pokemon Trading Card game: bestel nu!My Profile

 • Reageren
  Dio
  07/02/2020

  Superleuk om te lezen! Pinterest kan je heel erg veel opleveren.

  Zelf gebruik Pinterest voornamelijk ter promotie van mijn blog artikelen, waardoor ik dagelijks honderden gratis bezoekers naar mijn blog + webshop trek.

  Daarnaast is Pinterest de ideale manier om producten, diensten of artikelen te promoten en op die manier te bouwen aan je online naamsbekendheid.

  Hele grote Pinterest fan hier! 😀
  Dio onlangs geplaatst…5 voordelen van een workationMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  07/02/2020

  Ja super leuk! Ik ben zooo dol ook op Pinterest en zit er heel wat uren op in een week. Ik gebruik het voor promotie van mijn blog, interieur inspiratie en recepten ook! Vaak ook voor leuke haarstijlen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.