5x waar ik niet goed in ben

Niemand is perfect, toch? Hier zijn 5 dingen waar ik gewoon echt niet goed in ben.

Alleen zijn. Oh man wat heb ik daar een hekel aan. Ik ben echt een gezelschapsmens en kan er dan ook slecht tegen om een hele avond alleen thuis te moeten doorbrengen. Oké, een avondje gaat misschien nog wel maar dat moet echt niet te vaak voorkomen. Overigens shop ik dan weer wel het liefst alleen. Ik ben altijd bang dat anderen iets van me vinden als ik weer een uur bij de Douglas loop te neuzen of als ik niet kan beslissen of ik die ene spijkerbroek nu wel of niet moet kopen.

Film kijken. Klinkt misschien gek maar mijn aandachtsspanne is gewoon niet zo lang. Ik praat dan ook vaak door films heen en dat vinden mijn medefilmkijkers dan weer behoorlijk irritant. Het komt natuurlijk wel eens voor dat een film me echt heul erg weet te boeien en dat ik ademloos zit te kijken, maar da’s niet zo heel vaak. Ik kijk eigenlijk ook nooit films nu ik er zo over nadenk. Doe mij maar een serie, dan kan ik zelf bepalen hoeveel afleveringen ik wil zien en hoef ik niet per se 2 uur lang mijn kaken op elkaar te houden.

De schijn ophouden. Daarmee bedoel ik dat ik niet iemand ben die standaard een gesprekje zoals dit zou afwerken: ‘Hey hoe gaat het?’ ‘Ja goed en met jou?’ Als dit laatste niet waar is. Als ik niet lekker in mijn vel zit en iemand zou aan me vragen hoe het gaat dan zal ik daar in een gesprek nooit omheen draaien. Ik ben daar gewoon niet goed in. Ik ben eerder iemand die zegt nou op dit moment gewoon even ruk.

Koken en praten tegelijk. Als ik kook dan heb ik mijn aandacht daarbij nodig. Ik word dus al helemaal zenuwachtig als ik weet dat er gasten komen en ik dan dus tegelijkertijd moet kokkerellen en kletsen. Dan laat ik gemakkelijk dingen aanbranden, vergeet ik kruiden of kook ik de groenten veel te lang.

Creatief zijn. En dan bedoel ik vooral de knutsel-creatieve kant. Ik krijg het al benauwd als ik voor James zijn verjaardag traktaties moet bedenken (en áls ik dan iets bedacht heb dan krijg ik achteraf commentaar dat het “niet zo handig was om doosjes met satéprikkers uit te delen omdat er bijna een paar oogballen waren uitgestoken”). Ik zie al helemaal voor me hoe ik het straks op moet gaan nemen tegen de wél creabea-moeders als James naar de basisschool gaat. Misschien dat ik toch eens wat meer DIY-blogs moet gaan lezen..

Waar zijn jullie niet goed in?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Nicole
  25/11/2016

  Helaas ook totaal niet creatief hier. Dat wordt wat als ik met de kinderen moet gaan knutselen later haha! Alleen zijn kan ik daarentegen wel weer heel goed.
  Nicole onlangs geplaatst…Gastblog: Lees jij jouw baby al voor?My Profile

 • Reageren
  Martina
  25/11/2016

  Alleen zijn kan ik ook niet goed. Avond alleen is geen probleem zodra ik maar weet dat m’n vriend later wel thuiskomt. Als dat niet zo is voelt het huis zo leeg
  Martina onlangs geplaatst…25 November 2016 – Menu van een eenjarigeMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  25/11/2016

  Haha nou ik vond jouw creaties met cocktailprikkers best creatief 😉 Ware het niet dat je daar ogen mee kunt uitsteken. Ik kan ook niet knutselen. Moest vorige week twee schorten opleuken voor het sintcadeau op het kinderdagverblijf, o horror. Gelukkig vinden Amy en Maisie alles leuk wat hun moeder maakt (hoop ik…).
  Carlijn onlangs geplaatst…Estée Lauder Modern Muse Le Rouge GlossMy Profile

 • Reageren
  Eke
  25/11/2016

  Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Ook nijn grootste valkuil, want als ik single geweest zou zijn was ik vast een kluizenaar ?
  En knutselen: niets voor mij. Lang leve de leuke kadotasjes waar je wat in kunt mikken, haha.
  Eke onlangs geplaatst…Shoplog: Aliexpress november ’16My Profile

 • Reageren
  Dagmar
  25/11/2016

  Haha wow dit is bizar! Het lijkt wel een artikel met 5 x waar ik ook niet goed in ben! Heel erg herkenbaar, zo leuk om te lezen! En je hebt zoveel andere talenten; helemaal niet erg dat je hierin wat minder goed bent toch?

 • Reageren
  Suzanne
  25/11/2016

  Ik kan ook niet goed alleen zijn, af en toe een avondje wel (dan ga ik thuis schoonmaken of zo, of strijken), maar liefst niet te vaak.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  25/11/2016

  Leuk om te lezen. Koken en praten tegelijk vind ik ook niet heel erg makkelijk, haha!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Etos Botanical Boost Orange Blossom & GingerMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  25/11/2016

  Ik kan juist heel goed alleen zijn. Ik denk dat je mij zelfs nog een maand op een onbewoond eiland neer kon zetten en na een maand nog intens gelukkig op kon halen.

  Film kijken duurt mij ook te lang, geen geduld voor. Of hij moet heel goed zijn.

  Haat aan knutselen. Wat hiervóór ook al werd gezegd: op kinderdagverblijf gooide ik gewoon wat in verzamelzakjes. Knutselen deed ik niet.
  Tip: zoek een basisschool waar geen cadeautjes hoeven uit te delen!

 • Reageren
  Marloes
  26/11/2016

  Ik ben in mijn hoofd veel creatiever dan in de werkelijkheid, dus ik bedenk vaak super leuke traktaties die vervolgens enorm veel werk zijn en er niet uit zien. Film kijken vind ik heerlijk, maar ook ik heb te weinig aandacht ervoor sinds mijn eerste zwangerschap dus ik klets er ook doorheen of kijk op m’n telefoon. Winkelen doe ik ook het liefst alleen, dan kan ik lekker op m’n eigen tempo overal heen en voel ik me minder bezwaard om geld uit te geven ?
  Marloes onlangs geplaatst…Zwanger zijn is niet alleen rozengeur en maneschijnMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.