5x wat mijn vriend beter doet dan ik

Als het om James gaat, dan zijn er duidelijk bepaalde dingen die mijn vriend beter kan. Zeg ik dat echt?! Ja, dat zeg ik echt.

Vol bewondering kijk ik naar mijn vriend als hij met James bezig is. Hoe hij dingen aan hem uitlegt, hoe hij van kleine dingen iets spannends maakt en hoe hij liefdevol met hem de mooiste kunstwerken van Duplo bouwt. En dan besef ik me altijd terdege dat er duidelijk dingen zijn die mijn vriend beter aanpakt dan ik.

Rustig blijven. Die vriend van mij heeft engelengeduld, werkelijk waar. Hem maak je de pis niet lauw. Hij zal nooit uitvallen tegen James en zal hem altijd rustig en beheerst toespreken, hoe ver James ook is gegaan. Ik kan hier alleen maar vol bewondering naar kijken. En een beetje van leren natuurlijk.

James zijn haren doen. Ik krijg standaard commentaar als ik dat voor mijn rekening neem. Het zit te netjes, te slordig, er steken teveel pieken uit, het staat te streng, te lief of te fout. Met militaire preciezie zet mijn vriend James zijn haartjes in de plooi. Leco is er niks bij. Ik pleur er gewoon een dot Zwitsal lotion op en klaar, maar dat is volgens mijn vriend uit den boze.

Het autostoeltje vastmaken. Inmiddels weet ik hoe ik de Maxi Toby veilig in de auto installeer, maar dat is wel eens anders geweest. Wat een abracadabra gedoe vond ik dat in het begin. Het ene riempje moet daaroverheen, ergens tussendoor en dan nog eens een keer linksom erlangs en die rechter moet weer ondersteboven en achterstevoren. Schiet mij maar lek.

Schoonmaken. Ik las laatst ergens dat vrouwen van nature willen schoonmaken?! Ze schijnen hier een gevoel van eigenwaarde van te krijgen.. Dan heeft dat gen mij zeker overgeslagen want ik heb er echt een schurfthekel aan. Iedere zaterdag is het hier schoonmaakdag en wordt er zowel boven als beneden flink gepoetst, geboend en gestoft. Daar is mijn vriend simpelweg beter in. Die heeft oog voor detail en ziet zoveel meer vuil dan ik. Bovendien neemt hij ook de plekken onder het bed, achter de bank, tussen de plankjes en in de voegen mee. Bij mij is het meer schoonmaken met de Franse slag.

In elkaar zetten van speelgoed. Ik ben zoooooo onhandig. En ik ben zooooooo blij dat mijn vriend juist heel handig is. Bij mij begin het al te draaien voor mijn ogen als ik de gebruiksaanwijzing nee. Zo’n bouwwerk van Fisherprice is voor mijn pure rocket science. Nee, laat dat bouwen maar lekker aan papa over. Mama kijkt wel toe.

Wat zijn dingen die jouw man of vriend beter kan?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Liset
  02/03/2017

  En zo heeft iedereen zijn sterke kanten! Mooi als je elkaar aan kunt vullen toch?
  Liset onlangs geplaatst…Fashion inspiratie | 3 x Lente outfitMy Profile

 • Reageren
  Vanessa
  02/03/2017

  Ha ha, herkenbaar! Mijn man is ook zo een die de gebruiksaanwijzing echt leest en alles zo goed in elkaar kan zetten. En zal nooit zijn geduld verliezen.

 • Reageren
  Marloes
  02/03/2017

  Het schoonmaakgen heeft mij ook overgeslagen ben ik bang.. Ik vind het heerlijk als mijn huis schoon en opgeruimd is, maar ik vind het zo’n verschrikkelijke klus om te doen. Mijn man is beter in het naar bed brengen van de oudste, ik moet er uren bij zitten en hij legt haar neer en kan na een kwartier alweer gaan.

  • Reageren
   Yvonne
   02/03/2017

   Ik moest even op deze reageren..: een kwartier? Dat vind ik al lang! Bij ons is het een verhaaltje, een liedje en slapen!

 • Reageren
  Carlijn
  02/03/2017

  Haha Leco. Supergrappig dat je vriend zo goed is in het stylen van James’ haar. Hoe zou dat zijn als jullie een meisje hadden? Zou hij dan staartjes maken en knipjes in doen? Mijn man is ook beter in al het technische en hij is wat hygiënischer enzo. Niet dat ik zo’n viespeuk ben, maar ik vergeet nog wel eens de flessen goed uit te spoelen terwijl hij ze dan grondig in de sop zit. En ehhh een gevoel van eigenwaarde door schoonmaken? Ik niet hoor..

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  02/03/2017

  Ooow die duplo bouwwerken idd ook. Qua poetsen zie ik wat er moet gebeuren maaaaar is mijn vriend ee echr beter in. Hij is een pietje precies dus als hij iets doet dan doet hij het goed ( nadat ik gezegd heb wat er moet gebeuren)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: Life of Lief thuis februari: playdate, kittens, verven en Alaaaaf….My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  02/03/2017

  Haha leuk om te lezen en fijn dat jullie elkaar zo goed aanvullen! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  02/03/2017

  Het schoonmaakgen…Ik wou dat ik óf mijn vriend dat had. Maar gelukkig hebben wij een poetsvrouw 🙂 Schoonmaken op zaterdag vind ik echt zonde van het weekend. Sowieso, schoonmaken op welke dag dan ook…
  Geduld hebben we ook allebei niet, maar we wijzen er elkaar wel op als dat mis dreigt te lopen.
  Gelukkig is mijn vriend wel technisch. Ik doe niets wat dat betreft. Doe er ook geen moeite voor.
  Wat grappig dat jouw vriend die haartjes zo fijn doet. En jij, als o.a. beautyblogger, het nooit goed doet. Maar goed, jij bent dan ook meer van de make-up.

 • Reageren
  Frank
  15/03/2017

  Ik denk dat dat mannen eigen is ? haha.
  Deze 5 dingen op het poetsen na is hier herkenbaar. Wel leuk om te lezen dat dat niet alleen bij ons zo is.
  Frank onlangs geplaatst…Weekend CenterparcsMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  07/04/2017

  Hahaha, te grappig. Mijn man en zoon zijn 2 handen op 1 buik. Soms ook lastig want ik ben de strenge mama. Maar mijn man heeft zeker engelengeduld! Qua schoonmaken. Dat gen heb ik ooit nooit gekregen en de allerbeste beslissing OOIT was om het uit te besteden. Nu gaat ze binnenkort een maand op vakantie en moet ik praktisch aan de beademing….slecht he?!
  Lisette onlangs geplaatst…Vier tips voor het weekend, week 14 2017My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.