5 redenen waarom ik best wel weer zwanger zou willen zijn

Het lijkt alweer zo lang geleden dat ik zwanger was. Zo lang dat ik denk, nou ja ach, ik zou best wel weer zwanger willen zijn…

Laat ik vooropstellen dat het op dit moment niet waarschijnlijk is dat we voor een derde zullen gaan. Sterker nog, over twee dagen wordt er bij mij een implanon geplaatst. Die houdt me als het goed is minimaal twee jaar zwangerschapvrij. Toch zijn er momenten dat ik denk ach, nog eentje erbij zou toch wel heel leuk zijn. Maar meestal denk ik, het is me druk genoeg.

Neemt niet weg dat ik zwanger zijn wel echt geweldig vond en dat er genoeg momenten zijn waarop ik toch weer heel even terug verlang naar die tijd.

 • De looks van die buik. Ik vind een zwangere buik zo mooi. Ja, ik ben beide keren echt hartstikke trots geweest op ‘m. Ik vond het ook echt leuk om me ernaar te kleden. Ik had het voordeel dat ik beide keren hoogzwanger was in de zomer, waardoor ik kon kiezen voor maxi jurken, zwierige shirtjes en loszittende shorts. Lekker pronken met die buik.
 • Het kopen van kleine babykleertjes. Heerlijk, om je handen door die rekken met ieniemienie babykleertjes te laten gaan. En hoewel ik bij beide kinderen wist dat ze er giga snel uitgegroeid zouden zijn (maar ja, je moet ze soms wel 3x op een dag verschonen hield ik mezelf voor, dus je hebt toch echt wel genoeg nodig ;-), kon ik me niet inhouden en ging er geen shopsessie voorbij zonder dat er iets voor de ongeboren spruit werd gekocht.
 • Het bedenken van babynamen. Dat is wel een van de leukste dingen qua voorpret heb ik altijd gevonden. Het bedenken van de naam, het fantaseren over die naam en ‘m daarna heel lang samen geheim houden. Het allerleukste vond ik altijd als mensen gingen raden, en om dan te horen wat voor soort naam ze dachten dat we zouden kiezen. En het moment dat je die naam dan eindelijk mag uitspreken. Zó bijzonder!
 • De echo’s niet te vergeten (ik knijp in mijn handen dat die alle keren goed waren). Dat héle spannende moment van die allereerste echo. Zo spannend dat je bijna niet durft te ademen als het apparaat op je buik wordt gezet. En de blijdschap als je beweging ziet. De geslachtsecho, die ik beide keren ook zo bloedspannend en leuk vond. En natuurlijk nog de 3D-echo, ook dat was altijd een feestje.
 • Mijn tweede (thuis)bevalling verliep zo soepel en ik heb daar zo’n boost qua zelfvertrouwen van gehad, dat ik dat zo nog een keer zou willen doen. Sterker nog, dat ik het zelfs jammer vind dat ik dat waarschijnlijk nooit meer ga doen. Ik ervoer alle positieve clichés rondom een fijne bevalling: ik zat in een fijne roes, er kwamen oerkrachten naar boven, ik ving mijn weeën goed op, ik raakte niet in paniek, het ging snel, er werd naar me geluisterd, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mijn schoonmoeder – die vier droombevallingen heeft gehad – zei altijd: ik beval liever dan dat ik naar de tandarts ga. En ik moet zeggen, ik kan daar nu echt over mee praten.

Hoe voelde zwanger zijn voor jou?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Eke
  27/05/2019

  Dat laatste heb ik ook enorm! Mijn bevalling van Storm ging zo goed en was zo’n toffe ervaring dat ik dat nog wel eens over wil doen. Maar ja, ik wil niet persé nog een derde, haha.

  • Reageren
   LAVIESANNE
   27/05/2019

   Blij dat ook jij een hele positieve ervaring had bij de tweede. Grappig wat voor boost je daarvan krijgt he.

 • Reageren
  Monique
  27/05/2019

  Oh ja ik vind zwanger zijn fantastisch. En voor mij is het even lang geleden (onze beide kinderen zijn ongeveer even oud 😉 en ik mis dat soms ook. En ja zwanger zijn (ben ik goed in) bevallen (ook twee mooie thuisbevallingen) en het toeleven naar vind ik zo mooi! En ook bij ons is het niet waarschijnlijk dat er een derde komt. Want hoewel ik een zwangerschap en een baby’tje helemaal zie zitten betwijfel ik of ik echt nog een kind erbij wil qua drukte!

 • Reageren
  Pascalle
  27/05/2019

  Ik voel dit precies hetzelfde! Goede zwangerschap gehad, wel met 37 weken ingeleid door gebroken vliezen. Wel een hele fijne bevalling gehad. Ik dacht DIRECT dit wil ik zo weer doen.
  Ik hoop dat een volgende zwangerschap ons over een tijdje gegeven is en dat ik dan zonder ingeleid te worden mag bevallen. Die ervaring wil ik nog graag eens meemaken i.p.v. een pomp die telkens hoger gezet wordt.

 • Reageren
  Sylvia
  27/05/2019

  Oh Sanne, ik hoop zo dat de implanon jou beter bevalt dan mij… ik heb hem twee weken geleden laten verwijderen. Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld het afgelopen jaar (depressie, mood swings, moe, etc)

  • Reageren
   Yvonne
   27/05/2019

   Spiraaltje! Nooit meer bloed, geen bijwerkingen 🙂

 • Reageren
  Roos
  27/05/2019

  Ik heb vriendinen die het geweldig vinden maar ook iemand in mijn vriendenkring die elke dag extreme misselijkheid heeft. Dus het is heel verschillend bij iedereen.

 • Reageren
  Elianne
  27/05/2019

  Zwanger zijn vond ik heerlijk. Ik hoop het nog eens te mogen beleven.
  Na mijn zwangerschap heb ik een Implanon laten plaatsen; vreselijk ding. Niet te voorspellen wanneer ik ongesteld zou worden en dan vaak ook lang. Daarnaast last van stemmigswisselingen en neerslachtigheid. Ik weet dat de ervaringen verschillend zijn dus hoop dat het bij jou beter bevalt.

 • Reageren
  Ingrid
  27/05/2019

  Ik kan me hier zo in vinden! Ik vond zwanger zijn ook heerlijk!! Ik ben wel veel misselijk geweest en had niet helemaal een onbezorgde zwangerschap, maar wat vond ik die trapjes in m’n buik fijn, dat je 9 maanden lang iemand bij je draagt en die buik! Heb me er ook echt naar gekleed! Ik had wel het geluk dat ik een klein, subtiel buikje had. Heb bijna tot het eind van m’n zwangerschap op m’n buik kunnen slapen. Ik hoop dat het ons binnenkort weer gegund is, over een poosje willen we het weer gaan proberen. Bij de eerste heb ik een keizersnede gehad en zou ook zo graag een natuurlijke bevalling willen meemaken!

 • Reageren
  Manouk
  27/05/2019

  Aan de ene kant vind ik zwanger zijn heerlijk. Dat echte een op een moment met je kind dat niemand anders ooit zal hebben. Dat mijn lichaam een huisje was voor mijn kinderen waarin ze zijn gegroeid. Zo onvoorstelbaar en bijzonder dat ons vrouwenlichaam dat kan. Mijn oudste is geboren met een spoedkeizersnede en mijn jongste 2 via de normale weg. De bevallingen van mijn 2 jongste waren peanuts vergeleken met die van mijn oudste zoon. En die van mijn jongste zoon helemaal, die zou ik nog wel tien keer willen doen. Helaas ben ik bij mijn jongste in een depressie beland, waardoor ik niet snel aan een vierde zal denken. Daarnaast wil mijn vriend ook sowieso geen vierde, dus dan houdt het op haha.

 • Reageren
  Raisa
  27/05/2019

  Op dit moment hoog zwanger (woensdag uitgerekend) van de 2e. En ik ben blij als ik straks mijn eigen buik weer terug heb. Vind het toch allemaal maar onhandig hahah Mijn eerste zwangerschap had ik heel veel stress door omstandigheden op het werk en zoektocht naar een nieuw huis terwijl de woningmarkt net oververhit begon te raken… daarbij kwam met 16 weken heel veel vocht. Wel was ik heel goed in bevallen! Na 6 uurtjes is onze zoon thuis geboren.
  Nu ben ik heel benieuwd naar de bevalling, mag helaas niet thuis vanwege complicaties die ik had bij de vorige bevalling maar ik kijk er naar uit! Ben tot 24 weken constant misselijk geweest en tot nu met vlagen misselijk. Ben enorm benieuwd naar het geslacht van ons kindje want dat hebben we nooit goed kunnen zien op de echo’s!

 • Reageren
  Esmée
  28/05/2019

  Mijn meisje is zaterdag net 1 jaar oud geworden, dus de afgelopen weken ben ik alles aan het herbeleven. Ik vond het echt geweldig om zwanger te zijn, ik voelde mijzelf zo mooi met dat groeiende buikje en vond het ook zo bijzonder dat een vrouwenlichaam hiertoe in staat is. Mijn bevalling was helemaal zoals ik het in mijn hoofd had; lekker ontspannen thuis in het bevalbad! Binnen 5,5u was Felicia er, ik zou het zo weer over doen!
  Helaas gaat het momenteel mentaal niet zo lekker met mij en ik ben daarnaast blij dat ik eindelijk weer ‘mijzelf’ ben dus voorlopig zal een zwangerschap niet gaan gebeuren.
  Esmée onlangs geplaatst…Mama #7 – 1 jaar mama, een terugblikMy Profile

 • Reageren
  Denise
  28/05/2019

  Hmm mijn zwangerschap is vroegtijdig beëindigd met een spoed keizersnee dus ik heb helaas de leukste dingen als een babyshower fotoshoot 3d echo etc niet mogen ervaren. Dingen die ik echt heel jammer vind. Maar dat ons kleine aapje er is en knokt op de IC is ook weer het enige wat wel telt

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.